Wethouder heropent op 11 juli 2015 Golfbaan Ter Specke

15 jun |

Aankondiging

Golfbaan Ter Specke heeft in de afgelopen periode een totale metamorfose ondergaan.

In eerste instantie bestond voor de renovatie een meerjarenplan. Door een tijdelijke financiële injectie van diverse leden en de inzet van de vele vrijwilligers, kon de uitvoering versneld gerealiseerd worden.

Door de Nederlands Golffederatie (NGF) werden plannen waar nodig bijgesteld en heeft de bekende golfbaanarchitect Gerard Jol een nieuwe en veiliger routing bepaald.
De greens, die al op tekening stonden, werden voorzien van enkele glooiingen.
Vervolgens zijn de leveranciers van materialen en de vrijwilligers van de golfbaan aan de slag gegaan met als uitkomst een compleet nieuwe baan.

De nieuwe greens zijn niet alleen beduidend groter dan voorheen, maar zijn ook van een veel betere kwaliteit. In samenspraak met het bedrijf MyViewGolf is gekozen voor het nieuwste op het gebied van kunstgras voor golfbanen.
De dempende werking van de onderlaag en de balrol maken de greens identiek aan die van natuurgras. Bijkomend voordeel: ook ’s winters speelt men over ”normale” greens en men komt de, vaak door golfers verfoeide, wintergreens niet tegen.
Eindresultaat van het geheel is dat zowel de kwaliteit van de golfbaan als de organisatie van de golfclub nu voldoen aan de normen van de NGF om de NGF-status te verkrijgen.
Vanaf nu kan men bij Golfbaan Ter Specke niet alleen opgaan voor baanpermissie of voor clubhandicap 54 (het vroegere Golf Vaardigheids Bewijs) maar kan men ook voor de handicapregistratie golfen.

De golfbaan wordt op zaterdag 11 juli rond 12.30 uur officieel heropend door wethouder Cees Ruigrok.
Aansluitend is er een receptie en een rondleiding. Hierbij kunnen alle betrokkenen hun werkervaring en tevredenheid over het resultaat met elkaar en met de gasten delen.

De vernieuwde baan is tijdens werkdagen geopend voor een ieder die geïnteresseerd is in golf. De kennismaking met Golfbaan Ter Specke gaat gepaard met bijzondere aanbiedingen.
Bijvoorbeeld 5 kennismakingslessen van 50 minuten inclusief gebruik van materiaal voor
€ 50,00 en/of een lidmaatschap t/m 31 december 2015 voor een bedrag van € 99,00.

De, volgens het golfblad GOLF.NL van de NGF, goedkoopste golfbaan van Nederland is volwassen geworden; het sociale karakter blijft echter behouden.

Verslag

Heropening Golfbaan Ter Specke op 11 juli geslaagd
Dankzij een zonnige dag, een perfecte organisatie en een grote opkomst aan genodigden, is de heropening een onvergetelijke dag geworden. In het voorwoord van de voorzitter werd zelfs gesproken van een zeer memorabele dag waarbij de renovatie van de baan en het bereiken van de NGF-status als een mijlpaal kan worden gezien voor de golfbaan. Terwijl er bloemen waren van de NGF (Nederlands Golffederatie) en de NVG (Nederlands Vereniging van Golfbanen), waren er zeer lovende woorden van de aanwezige sprekers.
Zowel door de wethouder van sport de heer Cees Ruigrok, als door achtereenvolgens de golfbaanarchitect Gerard Jol, kunstgrasleverancier Mike van der Lee van MyViewGolf en de voorzitter van FC Lisse Leon Annokkee, werd vooral ook de inzet van vrijwilligers geprezen. Dit laatste werd nog eens dunnetjes overgedaan door Ton Horsman in de richting van zowel de heren als de dames van de pakaanploeg, welke een grote bijdrage hebben geleverd aan de renovatie. De officiële heropening heeft de wethouder na zijn openingswoord ter hand genomen door na een oefenslag met een perfecte swing de eerste golfbal vanaf de afslagplaats van hole 1 ver uit het zicht te slaan. Dit ging vervolgens gepaard met het uitbrengen van een toost op de toekomst via de gebruikelijke prosecco. Uit het niets verscheen vervolgens de vanuit het schotse St Andrews overgevlogen golfspeler Doggy Brown ten tonele om samen met de net op tijd gearriveerde Little Tiger een demonstratie te komen geven. Daarna werd het sfeerterras weer opgezocht om onder het genot van een drankje en hapje de genodigde sprekers aan te horen. Op voortreffelijke wijze wist spreekstalmeester Rob Faas hen te interviewen omtrent zowel een ieders vakgebied als de ervaringen met de medewerkers van Golfbaan Ter Specke. Door Ank Scholte en Nel Harte werd aan Ton Horsman als voorman van de pakaanploeg als waardering een foto-collage aangeboden, terwijl wethouder Cees Ruigrok uit handen van Harry Woerde een kunstwerkje in de vorm van een golfspeler mocht ontvangen. Terwijl de receptie op zijn einde liep, werd het festijn vervolgd met een golfwedstrijd over 9 holes door de vrijwilligers van de pakaanploeg. Met de gezellige nazit daarna konden we een perfect geslaagde dag afsluiten.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)