Golfschool

Bewegen staat aan kop van het gezondheidsadvieslijstje en de golfsport kan daar een prachtige invulling voor zijn. Heeft u zich dan ook ooit afgevraagd of de golfsport iets is voor een gezonde invulling van uw vrije tijd, maar voelt u zich onzeker bij al die duur ogende golfresorts in die glooiende duinlandschappen, dan kunnen we u geruststellen. Golfsport kan namelijk ook laagdrempelig en blijkt dan een betaalbare sport voor een brede laag van de bevolking. Een duidelijk voorbeeld hiervan is Golfbaan Ter Specke. En om die bereikbaarheid te tonen biedt de golfclub een gratis kennismakingscursus voor beginners.

Golfbaan Ter Specke heeft een NGF-status en kenmerkt zich vooral door een informele sfeer alsmede een sociaal karakter waar gezelligheid de boventoon voert. Mede door de inzet van een groot aantal vrijwilligers is het golfen hier ook goed betaalbaar.

De gratis kennismakingscursus voor beginners bestaat uit 4 lessen van 50 minuten van een golfpro op de drivingrange. Daarna volgt nog een baanles onder begeleiding van een ervaren golfer. U leert de basisbeginselen van golf om na de cursus op een plezierige en ook veilige manier baanervaring op te doen.

Na enkele extra lessen (zie tarieven hierna) verkrijgt u uw baanpermissie om aansluitend door te gaan voor uw eerste handicap.Let wel op: de cursus is op basis van minimaal twee personen. En dat is logisch, want niets is gezelliger om een sport te starten met meerdere personen.

Lessen algemeen

1 persoon   25 min. € 25,= incl. ballen en clubs             50 min. € 45,= incl. ballen en clubs
2 personen 25 min. € 30,= incl. ballen en clubs             50 min. € 50,= incl. ballen en clubs
3 personen 25 min. € 35,= incl. ballen en clubs             50 min. € 55,= incl. ballen en clubs
4 personen 25 min. € 40,= incl. ballen en clubs             50 min. € 60,= incl. ballen en clubs

Wintercursus voor gevorderden van 1 oktober tot 1 april
Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als “betere” golfer van start te kunnen gaan, kent onze golfschool een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap.

De cursus bestaat uit 5 lessen waarvan 1 gratis ofwel bij lessen van 30 minuten betaalt u een totaalbedrag van € 100,00 bij een persoon en € 120,00 bij twee personen etc.

 

Golfpro's

Ralph staal

Ralph Staal is al vanaf 2000 een gekwalificeerd golfleraar, aangesloten bij de PGA. Ralph is 44 jaar en woont in Oegstgeest en is al tientallen jaren actief in de golfwereld. Begonnen in 1986 behoorde hij al snel tot de top van de Nederlandse jeugd in die tijd. Zo maakte hij enkele tientallen jaren deel uit van de NGF selectie. Ook heeft hij een tijdje meegedraaid als caddie van de Nederlandse toppers Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen. Hij verzorgt zijn lessen op Ter Specke in principe op maandag, maar kan eventueel ook een ander moment inplannen.

U kunt hem benaderen via 06-24812510 of per email:  ralph_staal@hotmail.com

Arjan Stokman

Arjan Stokman is vanaf 2011 golfleraar en evenals Ralph gekwalificeerd door de PGA. Arjan is 35 jaar, woonachtig in Haarlem en is op zijn 15 e  begonnen met deze mooie sport. Naast het lesgeven, wat hij met veel plezier doet, speelt hij ook graag zelf nog wedstrijden van het PGA Holland circuit. Zijn beste prestatie tot nu toe is het tweemaal winnen van het NK Foursome. Hij verzorgt zijn lessen op Ter Specke in principe op woensdag, maar kan eventueel ook een ander  moment inplannen.

U kunt hem benaderen via 06-48056323 of per email:  arjanstokman.golf@gmail.com

Amber van der Ark

Hierbij stel ik me graag even aan jullie voor.
Mijn naam is Amber van der Ark en ik woon samen met mijn ouders in Lisse. Afgelopen jaar heb ik het CIOS en de PGA Holland opleiding afgerond. Ik speel al golf vanaf mijn 4e jaar en ging vaak met mijn vader meespelen in het binnen- en buitenland. Hij heeft mij samen met Tom O’Mahoney getraind en traint mij nog steeds. Ik heb hoofdklasse voor de Noordwijkse Golfclub en veel Open- en NK-wedstrijden gespeeld. Op dit moment is mijn Homecourse Golf- & Countryclub Liemeer. Ik vind het een enorme eer om op jullie leuke club les te geven, omdat ik hier zelf in het verleden mijn GVB heb gehaald en veel rondjes liep met mijn opa. Ik kijk er enorm naar uit om mijn kennis over te brengen en jullie persoonlijk te kunnen helpen ontwikkelen in de golfsport. Ik zal in het begin rondlopen om zo met iedereen kennis te maken.

Loop je ergens tegenaan kom dan gerust naar me toe of bel me. Mijn visitekaartjes staan op de balie bij de caddiemaster. Ik help je graag verder.

U kunt haar benaderen via 06-80110653 of per email: golf4you@ziggo.nl

Aanmelden voor de Golfschool

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op over uw aanmelding voor de golfschool.
Privacy statement(Vereist)

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)