Vrijdag 3 maart 2023: Een golftoernooi om van te smullen

15 jun |

Als deelnemer aan het maandelijkse golftoernooi van Golfclub Ter Specke onderga je steeds weer een mix van strijd en gezelligheid. Zo doe je ook tal van indrukken op en is het opmaken van een verslag daardoor in feite een fluitje van een cent. Na de gebruikelijke aanmelding in de CoffeeClick Lounge bij Ank Scholte, was het aan Maria van Ruiten om ons te voorzien van de nodige info. Daarbij werd ze nog even onderbroken door de nog net op tijd gearriveerde Ben de Prie, die overigens als verklaring gaf dat de brug openstond en waar heb ik dat meer gehoord. Naar blijkt is er steeds meer animo voor deelname aan het toernooi met als gevolg dat 3 golfers nu in de wacht waren gezet, maar daar heeft men inmiddels toch een oplossing voor. Bij een volgende keer worden desnoods hole 5A en de nieuwe puttinggreen ingezet om het aantal flights uit te breiden. Verder probeerde Maria uitleg te geven aan het feit dat er bij golfwedstrijden bij de uitslag een corrigerende factor wordt gehanteerd om  ook handicappers 36-54 meer kans te geven op een overwinning. Het komt mij voor dat de stelling van Pythagoras beter valt te begrijpen.

En toen kwam het verlossende woord: de strijd kon beginnen en de verschillende flights vertrokken naar de verschillende afslagplaatsen (soms voorzien van het neary-bordje op hole 3 of de afstand-pijltjes voor de longest-neary op hole 6). Zelf mocht ik op 9 vertrekken en daar zag ik flight-genoot Rob van der Zwet een valse start maken door via een ware Houdini-act de bal eerst op 20 cm voor en vervolgens daarna zelfs binnen de twee bekende doelen te deponeren. Dan baal je natuurlijk als een stekker, maar gelukkig wist Rob via een inhaalrace (birdie-par-par) toch weer op stoom te komen. Het juiste balgevoel zit er bij hem natuurlijk best in en  dat temeer omdat Rob ook al jaren lid is van Jeu-de-Boules vereniging Les Boules Fleuries en daar zelfs sinds kort ook de voorzitter van is. Bij de dames viel op dat men de term “Handicap” soms wel wat al te letterlijk denkt in te vullen, maar gelukkig wist in dit geval Ria Beelen toch de eindstreep te halen en zelfs de 2e prijs in de wacht te slepen. Baas boven baas was in dit geval echter Ank Scholte met haar 1e prijs. Het slaan van de neary op 3 was opvallend genoeg voor de zoveelste keer voor de dames blijkbaar niet haalbaar. Anders was dat bij de longest-neary op 6 waar Ruud van der Helm de prijs pakte, maar als het gaat om de afstand  Marijke Groot zelfs nog voor moest laten gaan.

En dan de gezellige nazit inclusief prijsuitreiking en zelfs een ludieke actie van de zijde van onze penningmeester die een tiental loten voor de FC Lisse-veiling wist rond te delen via een rondje dobbelsteen-op-6. Achter de bar stond deze keer een  tweetal stagiaires in hun proeftijd in de personen van Piet van Dijk en Jan Dofferhoff. Behoudens het verwisselen van het 0%-biervaatje zijn zij zondermeer geslaagd en kwamen we qua drankjes en hapjes zeker niet te kort. Het mag wel eens gezegd worden dat het aanschuiven van enkele partners na afloop van het toernooi ook bijdraagt aan de vreugde. Dat de vriendin van Hans Teeuwen hem daarbij wel wat erg uitbundig gedag zegt, viel echter wel op, maar wordt blijkbaar gedoogd door zijn enige vriend Johan Randsdorp. De prijsuitreiking vormde voor mij echter de kers op de taart, want ik voelde me daarbij de koning te rijk toen ik (mede dankzij enkele lucky moments) als winnaar bij de mannen naar het podium werd geroepen.

De Golfer

p.s. De totale uitslag van de wedstrijd kunt u terug lezen in E-Golf4U.

 

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)