Verslag maandtoernooi 4 augustus 2023.

15 jun |

Vrijdag 4 augustus, weer een bijzondere middag want: eerste vrijdag van de maand dus maandtoernooi. Maar alles op zijn tijd want deze dag begon, zoals wel vaker het geval is, met de ochtend. En dit was een heel bijzondere ochtend want vanaf 10 uur verzorgde Amber van der Ark de eerste, sinds zeer lange tijd althans, “inloop” golflessen. “Inloop” betekent dat je je wel van de voren moet opgeven via de formulieren in de golfreceptie. Dat had ik gedaan en samen met nog een heer en twee dames kregen we goede en leuke oefeningen en wedstrijdjes met aanwijzingen van Amber om de techniek bij te schaven. Dat deze les mij geen windeieren heeft gelegd kun je wellicht al aflleiden uit het feit dat mij nu de eer te beurt valt het maandtoernooi verslag te mogen schrijven.

Alle weergoden, van Odin tot Huitzilopochtli aan toe, moeten wel golfliefhebbers zijn. De dagen ervoor waren en naar verwachting de dagen erna worden, een flink stuk golfonvriendelijker. We liepen dan ook vol goede moed, onder begeleiding van de muziek van het Castlefest en voorgegaan door een groene specht – voor onze flight nochthans, voor anderen ligt dit wat de specht betreft wellicht anders – gezellig de ronde. Op 5A kunnen we een belangstellend voorbijganger al bijna als nieuw lid noteren.

Na afloop, onder het genot van drankje en hapje, verzorgd door onze bardienst medewerkers van de week Willem Oudshoorn en Ruud van der Helm – heren geweldig bedankt, wordt de uitslag bekend gemaakt.

Een birdy wordt geslagen door Leo Scholte op hole 4, die tevens de longest neary slaat op hole 6. De neary bij de dames op hole 3 wordt wederom niet geslagen.

Bij de dames eindigt Joke Barens met 16 stableford punten op de derde plaats. Ria Beelen en Marijke Groot hebben beide 17 punten en volgens een golfregel die ik niet helemaal begrijp is Ria eerste geworden en Marijke tweede. Bij de heren halen Gerard van Dijk, Niek van Ginkel en Johan Ransdorp 20 punten. Gerard wordt, volgens de regel, daarmee derde. Gerard van de Voort wordt tweede met 21 punten en met 22 punten wordt Fred Teeuwen eerste. Volgens een golfregel die ik niet helemaal begrijp schrijft dan de vrouwelijke winnaar niet het verslag. Wellicht moet ik Raymond van het Groenewoud eens verzoeken om, na vele jaren, nog eens een tweede regel in zijn lied “Meisjes” aan te passen en dan “ze zijn gewoon wat slimmer” er in op te nemen. Het rijmt op nimmer dus dat moet best kunnen.

Tot de volgende inloop les,

De Golfer.

 

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)