Van Birdies naar Hole-in-one

23 jul |

Het is dinsdagochtend: eindelijk weer een flinke groep aanmeldingen voor ons wekelijkse no-nonsens-rondje. Meerdere keren was de baan gesloten en moesten de die-hards die zich wel aangemeld hadden, teleurgesteld worden. Maar vandaag, dinsdag 23 januari, scheen de zon, was er wind die te hebben was en de echte vrieskou was ook vertrokken. Hoewel, warm worden duurde langer dan menigeen had verwacht. De oproep voor ‘meer handen aan de club’ heeft ervoor gezorgd dat Frans van der Putten op zich heeft genomen de dinsdagochtend organisatie te ondersteunen.

Even voor 10.00 uur vertrekken we naar de holes. Zelf vertrek ik met Paul en Peter naar hole 7.     En altijd heb ik er weer zin in. “Veel plezier” en daar gaan we.
Tja, de eerste afslag…: als ik Leendert moet geloven dan kan je daar een boek over schrijven… ga ik niet doen, maar tevreden was ik niet. Want 1e slag mis (nog geen 50 meter), 2e slag eruit ( = + 2) en na een mooie chip net de hole missen.
Niet getreurd, bij golfen krijg altijd weer een 2e kans, en dan weer een en dan weer een. Paul heeft na een lange radiostilte/ blessuretijd de slag alweer aardig te pakken en Peter – wie kent hem niet – concentreert zich, checkt stand, afstand en richting, voelt de club en slaat (meestal) een mooie bal richting de green. En na 7 komt 8: Peter krijgt de smaak te pakken: zijn bal komt na de 2e slag tegen het hek achter de green terecht. Wij weten dat van beneden naar boven eenvoudiger is, dan van boven naar beneden. Peter moet van boven naar beneden: Peter doet een mooie poging: net naast.  Jammer, net geen par.

Maar dan: na 8 komt 9: Peter concentreert zich, checkt stand, afstand en richting, ‘legt aan’ en slaat. Paul en ik ( en ook Peter) zien de bal voor de green landen en doorrollen richting de vlag. En dan, je ziet het gebeuren, NIET naast de vlag, NIET achter de vlag, nee, in de Hole. Paul en ik zijn getuige van Peter’s 1e Hole-In-One. Het blijft fascinerend om dit te zien, meestal op YouTube natuurlijk, maar vandaag op golfbaan Ter Specke.

Dat de wind meezat, merkten meerdere golfers: er werden wel 6 of 7 birdies ( sorry, ik ben de tel kwijt …) geslagen, waarvan Theo van Ruiten er 2 voor zijn rekening nam. Het was weer een feestje, dat buiten spelen in de wei.

Peter van der Drift maakte niet alleen zijn Hole-In-One, maar zette ook de laagste score neer: 32 slagen en was de winnaar van de dag. Ik was de verliezer bij de dames.

Voor de liefhebbers is het ook vermakelijk om te kijken naar bijgaande Compilatie holes-in-one

Maria van Ruiten

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)