Uitstapje Aparthotel Delden 2014

23 jul |

Onderstaand verslag is geschreven door Wim Ramakers.

Op weg naar onze bestemming, golfhotel Delden, zaten Lies en ik op ons gemak koffie te drinken in Apeldoorn. Terugkomend van een sanitaire stop zag ik dat Yvonne en Gerard bij ons waren aangeschoven. Gezellig pratend en koffiedrinkend bleek dat Gerard de buurt op zijn duimpje kent. Zelfs de boordcomputers van onze auto’s gaven aan dat we rond half een in Delden zouden aankomen.
Weer op weg zagen we tot onze verbazing dat ze bij Deventer rechtsaf sloegen richting platteland. Aangekomen in Delden, waar iedereen heerlijk op het terras zat te genieten van grote sneden krentenwegge en koffie, ontbraken Yvonne en Gerard.
Rond 1 uur werd gebeld, ze waren ondanks 2 werkende navigatiesystemen + Yvonne die de kaart las, beland in Delden Gelderland. U zult nu wel denken nooit van gehoord, nou ik ook niet. Via allerhande provinciale wegen rijdend is het ze toch gelukt om bij het Aparthotel te belanden en hebben ze hun rondje kunnen lopen. Na het haastig omzetten door Casper van de flight indelingen lukte het toch om rond kwart over 2 te starten.
In eerste instantie waren de weergoden ons niet gunstig gestemd, de eerste 2 holes viel er een groeizaam buitje. Maar daarna werd het droog, was het warm en stond er geen zuchtje wind, ideaal golfweer dus. U begrijpt dat tijdens deze eerste ronde, ook vanwege de gehanteerde NGF handicap, de scores uitstekend waren.
Nadat we ons opgefrist hadden, op onze zeer ruime kamer, gingen we op zoek naar de bar. Daar werd geborreld en rond een uur of 7 gingen we aan tafel voor een prima 3 gangen diner. Harry wist de toch al opperbeste stemming nog te verhogen met de mededeling dat na het diner het eerste drankje in de bar bij het arrangement was inbegrepen. Ga vooral zo door Harry!
Na een korte nacht was het de volgende dag vroeg uit de veren. Immers de starttijd voor de 2e ronde was half tien. Alleen werd er nu gespeeld met de clubhandicap en dat was different cook! Gelukkig scheen de zon volop en was het dus ideaal golfweer.
Tijdens het golfen ving ik volgende reacties op:
– ik ga mijn golfspullen op marktplaats zetten
– niks lukt, ik schei er mee uit
– ik sta fris en fruitig aan de start
– verdorie, ik heb mijn bal wel gevonden, maar nu ben ik mijn ijzer kwijt
– het lukt me maar niet de hole goed uit te lezen
– sorry, maar je slaat af van tee 16 ipv tee 7
– neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! ( bal werd weer in het water geslagen)
Na afloop werd op het terras de score geteld. De winnaars werden verrast met een fles wijn naar keuze.
De winnaars bij de heren: Co, Gerard ( onze gastspeler) en Niek.
Bij de dames: Nel H, Joke B en Dorry.
En toen als klap op de vuurpijl een zeer uitgebreid lunchbuffet. Na een dankwoord voor de organisatie (Casper en Harry) van Ton gingen we allen met een tevreden gevoel huiswaarts.
Dit is voor herhaling vatbaar!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)