Na regen kwam zonneschijn tijdens maandtoernooi

27 mei |

Al enkele dagen gaven de verschillende weersvoorspellingen aan dat donderdag-middag 4 april alarmfase1 van kracht zou zijn met veel wind en vooral veel regen.  Niets was echter minder waar, want wellicht dankzij windkracht 7-8 was juist sprake van een zonovergoten hemel en een aangename lente-temperatuur. Het gezegde “wie thuis blijft heeft altijd ongelijk” ging dan ook weer eens op.

Deze keer was het Cor Hulsbos als lid van de toernooicommissie die de honneurs waar nam en samen met Willem Oudshoorn de gasten ontving. Na de nodige uitleg werden de messen geslepen en togen de golfers naar de afslagplaatsen voor een gebruikelijke shotgunstart. Mochten velen al opgezadeld zijn met een handicap, de sterke wind deed daar nog een schepje bovenop en daardoor was het moeilijk kiezen als het gaat om de juiste club en de juiste richting.

Als het gaat om de neary op hole 3 voor de dames, mag nu wel gezegd worden dat daar een vloek op rust, want al meer dan een jaar wil het gewoon niet lukken. Anders is het met de longest-neary op hole 6 voor de heren, want daar wist Rob van der Zwet met de wind pal tegen wel te scoren. Daarmee wist hij aartsrivalen Peter van de Drift en Ruud van der Helm eindelijk een keer te verslaan. Bovendien was hij de man van de birdie (deze keer op hole 1). In de eindscore bij de          mannen wist de CEO van het dinsdagtoernooi Frans van der Putten het beste te scoren gevolgd door twee 80-ers in de persoon van Theo Beijk en Hans Teeuwen. Bij de dames speelde Ria Beelen weer eens de sterren van de hemel gevolgd door Lies Ramakers en Maria van ruiten. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

De gezellige nazit mocht er ook weer zijn met opvallend achter de bar Cor van der Zwet bijgestaan door zijn liefhebbende echtgenote. Ook de dames Randsdorp en Teeuwen waren weer van de partij om hun eega’s in de gaten te houden. Niets ten nadele van alle voorgangers, maar als fijnproever moet ik wel erkennen dat de hapjes deze keer van een erg hoog culinair gehalte waren. Hulde aan het bruidspaar dus.

En dan moet me ook nog iets van het hart over de greens. Zoals bekend is er een onderhoudsploeg van vrijwilligers, welke elke donderdagmorgen in touw is om  onze golfbaan op orde te houden en deze inzet is al van onschatbare waarde. In de afgelopen periode zijn de greens door het bedrijf MyViewGolf met inbreng van  groot materiaal aanvullend ook nog eens open geborsteld en opnieuw bezand. Het eindresultaat mag er zijn, zodat we voorlopig weer vooruit kunnen en daarom chapeau aan al deze mannen.

Eindconclusie is dus dat we weer een leuke golfmiddag hebben beleefd en tevreden zijn over de faciliteiten van onze golfbaan. En mocht u het golfen nog niet zat zijn of nog iets willen leren, dan kunt u van 11-14 april de jaarlijkse strijd om het groene jasje weer volgen tijdens de Masters.

De Golfer

p.s. De totale uitslag van de wedstrijd kunt u terug lezen in E-Golf4U.

 

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)