Militaire” oefening op Golfbaan Ter Specke

23 jul |

Binnen de grenzen van de golfbaan is een eskader militairen neergestreken en s’avonds in het donker sluipen op de baan personen rond met zaklampen en wordt geschoten met oplichtende projectielen. Het kan niets anders zijn dan een militaire oefening, maar niets is minder waar. Op vrijdagavond 27 oktober was namelijk sprake van een avond/nacht golfwedstrijd in het kader van het afsluiten van het vieren van het 10 jarig bestaan van Golfbaan Ter Specke in Lisse. De aanwezigheid van soldaten binnen de poorten was slechts een ludieke toevalligheid en de golfers op de baan waren in verband met de duisternis voorzien van een mijnwerkers-lampje en breaklights, terwijl het bij de projectielen ging om golfballen met verlichting. De fairways en greens hadden door het plaatsen van glowsticks en lantaarns het effect van een landingsbaan op Schiphol. Het totale plaatje leek er daarom een uit het sprookje van Duizend-en-een nacht. Het decor en het fun-element waren de garanties voor een zeer geslaagd feest.
Op de afsluitende avond werden de deelnemers en genodigden door de leden van de jubileum-commissie ontvangen in het clubhuis van FC Lisse om uitleg te krijgen van Johan Randsdorp als voorzitter van deze commissie. Onderwijl werd ook de naam onthuld van het bruggetje dat in eigen beheer op de golfbaan is aangelegd t.w. The Six to Seven Bridge. Vervolgens gingen de golfers bepakt en gezakt met lampjes, golfballen en uiteraard tassen op weg naar de verschillende afslagplaatsen om via een gunshot te starten met de wedstrijd.
Door alle lichtgevende ballen en glow-sticks waande men zich soms bij een groot vuurwerk waar voetzoekers en gillende keukenmeiden de overhand hebben. Soms leek het echter ook op een nachtelijke dropping van de scouting midden in een bos. Fotograaf Harold Wassenaar en filmer Lau Korsuize zullen ongetwijfeld de nodige sfeerbeelden hebben vastgelegd, welke later zijn terug te zien op de website van de golfbaan. Zoals gezegd werd het dus een groot spektakel en na afloop weer terug in het clubhuis bleek een ieder zeer enthousiast en werden de ervaringen onder het genot van een hapje en drankje volop uitgewisseld. Na het nodige rekenwerk door Ank Scholte en Yvon Allebes bleken bij de dames Rita van der Veer en bij de heren Gerard Versluys de winnaar te zijn geworden.
De jubileumcommissie is debet aan een jubileumjaar dat bol stond van de activiteiten, welke bestonden uit een klaverjasavond, een wijnproeverij en verschillende golfwedstrijden. Naast de avond/nacht golfwedstrijd zowel bij de start in oktober 2016 als nu bij de afsluiting, was er een cross-country wedstrijd, een zondagmiddag competitie en een clubkampioenschap. Er werden vergaderingen belegd en draaiboeken opgesteld om alles tot in de puntjes te regelen en mede dankzij de bijstand van enkele vrijwilligers is ook de uitvoering een doorslaand succes geworden.
Als allerlaatste handeling van deze commissie hield Johan Randsdorp zijn afsluitend praatje waarbij hij de wens uitsprak dat er ook een vervolg zou komen in het organiseren van de nu
achter ons liggende activiteiten.
Voorzitter Dick Faas van Golfbaan/Golfclub Ter Specke kreeg het allerlaatste woord door even stil te staan bij de afgelopen 10 jaar en enkele plannen voor de toekomst bloot te geven. Bovendien kon hij de wens van Johan direct in vervulling laten te gaan met de mededeling dat per direct een nieuwe toernooi/evenementencommissie is opgericht waarin al vier golfleden zitting hebben genomen.
Het nogmaals bedanken van de leden van de jubileumcommssie voor hun inzet werd ook nog eens benadrukt door penningmeester Harry Woerde welke namens de golfclub als dank had zorggedragen voor een gratis golfarrangement voor zes personen. De laatste ronde van de bar eveneens voor rekening van de golfclub werd met een groot applaus ontvangen. Voldaan en tevreden kon een ieder na afloop weer huiswaarts keren.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)