Hutspot-maandtoernooi 2 oktober 2015

15 jun |

Als nieuw lid van de Golfclub Ter Specke is mij gevraagd een stukje schrijven over het maandtoernooi van 2 okt. j.l.
Laat ik me even voorstellen; Paul van der Salm getrouwd 3 kinderen en 1 kleinzoon, woon (heerlijk rustig) aan de rand van Hillegom/Lisse
Als pensionado leek het mij leuk om te gaan golfen. Ik heb 5 gezellige (en heel leerzame) privé lessen gehad van Leendert de Goeij ,ook ben ik gelijk lid geworden van deze golfclub. De reden dat ik lid werd: Ik woon redelijk dichtbij, wat altijd wel handig is als je even wil golfen, je kan lekker oefenen op het kortere werk, en zeker op deze vernieuwde banen is het heerlijk golfen.
Tevens heb je nu de mogelijkheid om via deze vereniging je lidmaatschap aan te vragen van de NGF inclusief NGF golfpas. Als je straks ook online je EGA handicapregistratie kan doen is dit toch fantastisch.
Op 2 okt. stond het maandtoernooi op het progamma, daar heb ik ook aan mee gedaan, een strakke blauwe lucht heel veel zon en gezellige mensen, wat wil je nog meer. Men werd ingedeeld in een flight van 4 personen, tijdens de wedstrijd werd je door de dames voorzien van heerlijke hapjes en een drankje. (goed geregeld dames)
Op baan 3 kon je vandaag de Neary spelen, ik heb me laten uitleggen wat de regels waren, omdat iemand dacht dat hij de Neary had gespeeld maar de bal lag buiten de green, en dat is geen Neary. De bal moet in één slag vanaf de afslag op de green tot stilstand komen, al sla je de bal vanaf de afslag in een keer op een hek, die dan tegen een boom afketst en daarna op de green blijft liggen, dat mag ook, dan schijn je ook een Neary geslagen te hebben (zo begreep ik het een beetje) Er waren ook een paar prijsjes, alleen bij de dames speelde Maria van Ruiten als enige haar handicap en ze kreeg daarvoor 2x 50% greenfee kortingsbonnen van Open Golf Zandvoort en handschoenen.
Bij de heren was het droevig gesteld niemand haalde zijn handicap,( de dames kregen 18 en de heren 9 slagen mee) daarom bood Leendert iedereen een drankje aan, op zijn rekening (bedankt Leendert).
Het was een prachtige middag, leuk gegolfd, lekker voorzien van hapjes en drankjes en hutspot of stamppot andijvie met worst op het eind, goed georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.
Groetjes Paul van der Salm.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)