Hutspot-golftoernooi op vrijdag 6 oktober 2017

15 jun |

Maandtoernooi in een Leidsch sfeertje

Uitnodiging

Omdat Rubberen Robbie ons de afgelopen week is ontvallen en de komende week in het teken staat van de Leidse 3 oktoberfeesten, dienen we bij het maandtoernooi van oktober wel stil te staan bij een stukje vaderlands geschiedenis. Het is al weer 443 jaar geleden dat de Spanjaarden tijdens de tachtigjarige oorlog in 1574 Leiden probeerden te ontzetten. De stad was slecht voorbereid op het Spaanse beleg en door de omsingeling was er bijna geen eten en stierven de mensen van de honger. Doordat de geuzen echter de dijken doorstaken, moesten de Spanjaarden vluchten voor het water en werd Leiden op 3 oktober 1574 ontzet. Tussen de achtergelaten spullen van de Spanjaarden vonden de inwoners van Leiden onder meer wortelen, uien en pastinaken (aardappelen kende men nog niet). Hier werd hutspot van gemaakt. Samen met haringen en wittebrood van de geuzen werd daarmee de honger gestild en tot op vandaag wordt het Leidens ontzet in Leiden uitgebreid gevierd. Om ook een beetje van dit sfeertje te proeven, sluiten we het maandtoernooi op vrijdagmiddag 6 oktober af met een echte hutspot-maaltijd.

Verslag

Onderstaand verslag is geschreven door Gerard Versluys.
We werden enthousiast ontvangen en ingeschreven door Ank en Simon. Van verre was al de vers gezette koffie te ruiken gecomplementeerd met heerlijke
koeken. Nadat de laatste van de 35 ingeschreven leden zich hadden gemeld, werden door Simon de flights samengesteld en de handicaps genoteerd op de loopbriefjes.
Om 13.30 begon iedereen op zijn aangewezen holes te golfen.
Het weer was zeer aangenaam, af en toe een zonnetje, weinig wind, ideale omstandigheden om
een topprestatie neer te zetten.
Om tot goede prestaties te komen werd afgesproken dat halverwege de golfwedstrijd je enige “rust” in de kantine mocht nemen. Daar stonden de dames van de catering klaar om je op te vangen en te verwennen met een drankje en lekkere hapjes als nieuwe haring op een broodje of roggebrood met kaas. Heerlijk.
Tevens werd onder het nuttigen van de versnaperingen de technieken voor de nog te spelen holes doorgenomen, de nodige tips genoteerd en onthouden (nu noch toepassen)
Nadat we de dames hebben bedankt, zijn we vol goede moed de nog te spelen holes gaan spelen. Uitgerust met de zojuist opgedane techniek zou dit tot een goed resultaat moeten komen. Voor een aantal werd het een succes.
Rond vier uur kwamen de flights binnen en werden de wedstrijdverslagen ingeleverd. Sommige deelnemers met rode oortjes van opwinding de andere wat teleurgesteld over hun prestaties.
Maar dankzij de dames achter de bar, die met een glimlach de glazen vulden, werd de teleurstelling snel vergeten. Joke ging diverse keren met schalen vol bitterballen en vlammetjes rond.
Als grote verrassing had Joke met haar man een grote pan hutspot gemaakt van uitstekende kwaliteit en juiste smaak, voorzien van gebonden jus en een groot stuk worst.
Voortreffelijk – geweldig en heerlijk
Een zeer geslaagd eerste vrijdag toernooi. Het is elke keer weer een feest om de toernooien bij te wonen.
Een man heeft het hele feest maar gedeeltelijk meegemaakt omdat hij was belast met het uitrekenen van de stableford punten en wie voor de prijzen in aanmerking zou komen.
Dit was Simon. Maar voor zulke belangrijke zaken kan je maar beter nuchter blijven
Hieronder volgen dan ook de prijswinnaars van dit toernooi.
Dames:eerste Ank Scholte, tweede Henny van der Zwan, derde Joke Barens
Heren: eerste Gerard Versluys, tweede Gert Pettinga,
derde Harold Wassenaar

Groeten,
Gerard Versluys

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)