Het leven van een golfbal.

15 jun |

En daar lag ik al enige tijd, in het water achter de green van hole 6 op Golfbaan Ter Specke in Lisse. Mijn golfer bekommerde zich destijds, na zijn veel te lange slag, in het geheel niet om mij en deed geen enkele poging om mij uit mijn vochtige positie te bevrijden.

De afgelopen maanden werd het steeds drukker om mij heen door collega’s met bekende namen zoals Titleist, Gallaway, Pinnacle, Wilson Staff, Taylor Made, Nassau en vele anderen. Er verschenen in mijn buurt ook onbekende figuren zoals Volvik, Litra en Masters.

Ik zag dat meerdere collega golfballen een reclametekst droegen zoals Bavaria, Shell,

Rabobank, Ernst & Young en Horsman.

In dan ineens op Hemelvaartsdag 2021, wie verzint het, verschijnen er twee senioren, blijkbaar vrijwilligers van de club, ten tonele. Eén van hen gaat, met de juiste bedrijfskleding aan, het water in. Hij gebruikt een speciale hark, terwijl de andere assisteert vanaf de kant. Successievelijk werden veel collega’s uit hun lijden verlost en op het droge getild of zelfs gegooid. Uiteindelijk heeft men mij ook gevonden en belandde ik in de grasrand in het zonnetje. Voor de heren gelijk het signaal om de reddingswerkzaamheden te staken. Zij waren inmiddels ruim twee uur bezig.

En verder…

De vrijwilligers hebben mij en iets meer dan 200 lotgenoten gered. Van tevoren was al afgesproken dat de jongste vrijwilliger zich over ons zou ontfermen, ons zou wassen, poetsen en sorteren.

En dan blijkt: Voor circa 30 ballen is geen 2e leven gegund vanwege beschadiging of verminking en zij gaan daarom naar het nabijgelegen Crematorium Duin en Bollenstreek.

Van nog eens 30 ballen was duidelijk, door middel van een teken, afkorting of getal, aangegeven wie de oorspronkelijke eigenaar is. Deze ballen mogen door de eigenaar opgehaald worden in het clubhuis.

De overige ballen kunnen binnenkort steeds als groepje, na een bescheiden financiële bijdrage, geadopteerd worden door leden van de golfclub.

En ik?

Ik reken erop dat ik ook weer een goed tehuis vind bij één van de leden van Golfclub Ter Specke. Ik hoop dat ik binnenkort niet beland in de vijver links voor de green van hole 1 van The Dunes in Zandvoort. Op The Dunes zijn geen vrijwillige ballenvissers actief ……….

Oh ja, Mijn naam is Top Flite; op de foto lig ik links voor de gele ballen.

Ik ga er dus weer “fore” met dank aan die 2 vrijwilligers die liever anoniem willen blijven.  

Groot onderhoud golfbaan

Het groot onderhoud van onze golfbaan vordert inmiddels gestaag en de hinder van het kunnen spelen van minder holes wordt nog nauwelijks ervaren. Dit geldt zeker voor onze leden die gebruik maken van de aanbieding om met een korting van 50% hun rondje op The Dunes in Zandvoort te spelen. Het rondje kost dan geen €.25,– maar €.12,50. Men dient wel digitaal te reserveren met het vermelden van ”Ter Specke” achter de eigen naam.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)