Golftoernooi Zandvoort 7 juli 2021

19 apr |

We gaan naar Zandvoort, al aan de zee. We nemen broodjes en koffie mee”.      

Het welslagen van het toernooi op een bloedhete dag in augustus 2020 stond garant voor een herhaling. Opnieuw heeft onze inloopcommissie dan ook gekozen voor een golftoernooi annex picknick in de namiddag/avond op linksbaan The Dunes. Als dan sprake is van volop zon en een windkracht 8/9 op de schaal van beaufort, mogen we achteraf best concluderen dat we niet alleen bijgekleurd zijn, maar ook lekker uitgewaaid en dat laatste gold ook zeker voor sommige golfballen. Het toppunt van de dag vormde echter wel de inhoud van de picknick-krat waar zelfs nu nog het water me van in de mond loopt. Een opsomming ven deze inhoud wil ik u dan ook niet onthouden. Voor iedere flight 1 fles wijn en voor iedere golfer achtereenvolgens 1 flesje water , een stokje saté, een stokje gehakt, een warm broodje kruidenboter, een broodje zalm, een broodje carpaccio, een broodje brie en als toetje een stokje aardbeien gedompeld in chocolade”. Na het halfuur pauze en een vol buikje mochten we weer op pad voor de laatste vier holes en als je dan door de shotgunstart bij toeval moest afsluiten op hole 1 en 2, was het best wel even afzien. Overigens ook nog dank aan Paul, de greenkeeper, welke als een volleerd cateraar de picknick-kratjes met grondzeiltje aanleverde en ook weer ophaalde op de 9 verschillende duingreens, – fairways en – bunkers.

De apotheose van het festijn vond uiteindelijk plaats in het sfeervolle clubhuis waar een ieder als marker heel serieus pogingen deed om de uitslag van zijn of haar speler uit te rekenen. De vervolgactie waarbij men als speler de eigen uitslag moest invoeren in Egolf4U had echter wat meer voeten in de aarde, maar uiteindelijk werd onder de bezielende leiding van Ank Scholte toch tot een uitslag gekomen. Normaal is de uitslag een weergave van ieders handicap, maar dat was vandaag zeker niet aan de orde en als boosdoener zouden daarbij de wind en zeker ook de wijn tijdens de picknick een rol kunnen hebben gespeeld. De slechte score van Marijke Groot valt wellicht te wijten aan het feit, dat Theo en Marijke hun zeiltocht op de waddenzee speciaal hadden onderbroken om deel te nemen en zeebenen nu eenmaal een slechte invloed hebben op de stabiliteit. Dat Dick Ruigrok de poedelprijs mocht ontvangen, was naar achteraf is gebleken voortgekomen uit een weddenschap met zijn maatje Nico Stuffers. Bij de dames werden Joke Barens en Joke Korsuize als winnaars in het zonnetje gezet, terwijl bij de heren Arie Kommer en Gerard Laas als 1e en 2e hetzelfde lot mochten ondergaan. De neary ging met vlag en wimpel naar Harold Wassenaar. De totaaluitslag kunt u terugvinden in Egolf4U.

Na nog een gezellig samenzijn waarbij weer als vanouds sterke en minder sterke verhalen de revue passeerden, kon een ieder zo rond 21.30 uur met een tevreden gevoel weer huiswaarts keren. Dit alles met dank aan Jan Westein en Maurits van de Loo onder assistentie van Ank Scholte. Vanaf deze plaats namens allen sterkte aan Henk Bijker, die we toch graag weer snel willen terugzien op de golfbaan. Bijgaande foto’s zijn geschoten door Melanie Lancaster en daarvoor uiteraard onze dank. Overigens heeft naar verluidt een ieder de dans weten te ontspringen als het gaat om de negatieve bijwerking van het lokale parkeerbeleid.

De golfer

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)