Dick Faas krijgt Koninklijke onderscheiding.

15 jun |

Het is vrijdag 26 april, de dag vóór Koningsdag. Elk jaar weer een dag van regen, de lintjesregen.
In huize Faas is er sprake van lichte spanning, vooral bij de vrouw des huizes, Marian. Zij weet meer dan Dick.
Dick weet dat hij een vergadering van de golf heeft en hij weet niet dat die vergadering helemaal niet door kan gaan. De Koning heeft andere plannen met Dick.
“Krachten” rondom Dick hebben in het geheim – zo hoort dat – een geslaagde actie ondernomen.
Onze penningmeester Harry Woerde zit tot over zijn oren in het complot. Aan hem de schone taak Dick, in zijn nette pak, op tijd, in het Gemeentehuis te krijgen.
Nou, laat dat maar aan Harry over. Allereerst moet hij er voor zorgen dat het nette pak van Dick om 9.30 uur op sportpark Ter Specke is.
Dat lukt.
En ja hoor, even voor half 10 verschijnt Dick nietsvermoedend op Ter Specke, stukken bij zich. Er staan belangrijke zaken op de agenda.
Als Dick eenmaal binnen is komt de ‘ware aap’ uit de mouw. “Dick, de vergadering kan nu niet doorgaan: er staat een interview met jou bij TV West gepland. Daarom dien jij je nu even in jouw “pak 2” te hijsen”. Verwarring natuurlijk want dat pak was al geregeld. Eigenlijk onverwacht en ook een beetje geheim. Harry bedacht een fraai onderwerp voor het interview, als pilot voor een nieuw TV programma: “De bestuurder achter de sportvereniging”. En ja hoor, Dick ziet dat wel zitten. Dick, inmiddels in het nette pak, stapt bij Harry in de auto.
Harry, niet voor een gat te vangen, heeft het adres al in zijn navigatie ingevoerd: we rijden er rechtstreeks heen. Nog even het Financieel Dagblad ophalen bij De Bruin, zoals elke vrijdag. Ook dat snapt Dick. Zij gaan dus niet rechtsaf maar linksaf richting gemeentehuis. Welke “ware aap”?
Bij het gemeentehuis aangekomen, complete verbazing bij Dick, het is er een drukte van belang.
Onder valse voorwendselen zijn 4 personen naar het Gemeentehuis gelokt en voor hen allen verloopt de dag heel anders dan gedacht. Zo ook voor Dick Faas. Naast vele anderen zijn familieleden van Dick en bestuursleden van FC Lisse en golfclub Ter Specke al in de raadszaal aanwezig.
Klokslag 10.00 uur: het feest kan beginnen.
Mooie, ware woorden van de burgemeester voor de geridderden, de “lintjes” worden opgespeld, bloemen overhandigd en foto’s gemaakt. Dick is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voorzitter van FC Lisse, de heer Leon Annokkee, spreekt Dick ook toe. Want de jarenlange bijdrage van Dick Faas aan, eerst de voetbal, en daarna de golfbaan op Ter Specke is groot. En Dick zit nog steeds in het bestuur van Golfclub Ter Specke. Nog steeds met verstand van zaken en volop energie draagt hij bij aan het in stand houden en verbeteren van de Golfbaan. Inmiddels een volwaardige golfbaan waar men volgens NGF normen de golfsport kan beoefenen. Ook met de komende nieuwbouw voor Ter Specke in beeld, zal Dick zijn bijdrage blijven leveren.
Dick zelf meldt in zijn dankwoord dat hij niet zou hebben kunnen doen, wat er gedaan is, zonder alle inzet van vele, vele vrijwilligers.
Na de gebruikelijke felicitaties en fotosessies gaat iedereen zijns weegs.
Een gezellig samenzijn in kleiner verband rondt de feestelijke bijeenkomst af.
Het was een mooie dag.
Dick, namens alle golfers: hartelijk gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding.
Maria van Ruiten
Voorzitter

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)