Verslag Scramble Maandtoernooi 4 oktober 2024

18 okt |

Bij de aanduiding “Scramble” moest ik in eerste instantie denken aan een compositie van eieren zoals die vaak op vakantie bij het ontbijt wordt genuttigd. Niets is echter minder waar, want hiermee wordt een variant bedoeld van het Best-Ball spelletje. Direct bij binnenkomst al werden we geconfronteerd met een plastic kaartje waarop de exacte regels waren vermeld. Bij de indeling van de flights zou het steeds gaan om 2 teams van 2 personen die met elkaar de strijd zouden aangaan en daarbij als team steeds de plaats van de best liggende bal konden kiezen voor de vervolgslag. Gelukkig bleven de overige regels mij bespaard, omdat ik als teamgenoot van Leo Scholte was aangewezen. Als echtgenoot van wedstrijdleidster Ank had hij in de aanloop van het toernooi immers verplicht al een overdosis regels tot zich moeten nemen, dus vandaar. De uitleg van Ank was echter ook nog eens allesomvattend inclusief een lezing over de  aanpak van de waterpartij tussen veld 5 en 6. Zelfs tijdens de wedstrijd bleken de tractoren nog bezig te zijn met het prikken en rollen van de velden waarvan de hinder overigens best mee viel. De shotgunstart verliep prima en over het weer hadden we geenszins te klagen, want er was sprake van een strak blauwe lucht en een aangename temperatuur. Leo en ik liepen best een aardig rondje, maar waren toch niet opgewassen tegen het team Marijke Groot en Joke Barens. Vooral laatstgenoemde was deze dag in bloedvorm en hanteerde haar driver steeds met de nodige afstand en richting. Terecht werden zij dan ook uitgeroepen tot beste team van de dag. Minder blij was Ruud van der Helm, die inmiddels gehecht was geraakt aan zijn gele balletje en deze niet meer kon terugvinden en dat volgens hem dankzij Gert Pettinga.

Uiteindelijk werd de dag weer afgesloten met een gezellig samenzijn in de CCL-lounge

waarin alle facetten weer de revue passeerden, zoals het eerste rondje, het napraten, de catering door Piet van Dijk en Jan Dofferhoff met zeer luxe hapjes, het vele werk van Ank Scholte resulterend in de prijsuitreiking, het tweede rondje, de presentatie van een nieuwe clubsticker door een vol enthousiaste Harry Woerde, etc. etc.

Terugkijkend op het hele festijn kunnen we alleen maar zeggen: we hebben een  springlevend golfclub met vele vrijwilligers en vooral een hechte en gezellige groep van golfers. Nu nog even nagenieten en dan al weer denken aan de volgende activiteit.

 

De Golfer DF

 

 

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)