5e Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi op zondag 4 september 2016

15 jun |

Uitnodiging

Het vijfde Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi staat al weer bijna voor de deur. De draaiboeken liggen al klaar, onze vrijwilligers staan te trappelen om de tijdelijke 9 holes golfbaan rond kasteel Keukenhof weer aan te leggen en de afspraken met de cateraars zijn gemaakt. In combinatie met de qualifying 9 holes golfbaan van Golfbaan Ter Specke zal weer sprake zijn van een uitdagende 18 holes golfbaan waar menig golfer zich goed kan uitleven. Ook nu zal sprake zijn van een complete verzorging zoals in onderstaand programma tot uitdrukking komt. Per deelnemer betaalt men € 90,00 en inmiddels zijn de nodige flights al weer aangemeld. De netto-opbrengst van de dag komt ten goede aan een nader te bepalen aanschaf voor de Kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof en aan de Voedselbank.De organisatie van de dag ligt in handen van Golfclub Ter Specke, De Sponsorcommissie van FC Lisse en de Van Lynden Society.

Voor wat betreft het dagprogramma:

10.00 uur Ontvangst met koffie bij Golfbaan Ter Specke en gelegenheid om in te slaan op de driving range. 10.30 uur Welkom, opening en breefing. 10.45 uur Vertrek van de spelers die starten op de golfbaan bij het Kasteel.11.00 uur Start 1e ronde golfwedstrijd via SHOTGUN. 13.00-14.00 uur Lunch op het sfeerterras bij Golfbaan Ter Specke te verzorgen door Home Made en Wereldwijnen. 14.30 uur Start 2e ronde golfwedstrijd. 17.00 uur Afronding met een drankje tijdens de prijsuitreiking en de overhandiging van de goede-doelencheques. Last but not least: het nuttigen van een goed verzorgd buffet te verzorgen door het team van Hofboerderij/Restaurant Tante Alie bij Kasteel Keukenhof. Van partners, die uitsluitend gebruik willen maken van het afsluitende buffet, wordt een bijdrage van € 25,00 per persoon gevraagd. Voor aanmelding of nadere vragen kunt u contact opnemen met: Rob Faas (06-51273335), Harry Woerde (06-53913912) en Hans Walstra (06-55364949).

Verslag

GOLFERS IN DE BAAN VOOR KINDERBOERDERIJ EN VOEDSELBANK.

Op zondag 5 september 2016 is de 5e editie gespeeld van het Ter Specke/Keukenhof golftoernooi in Lisse.
Zoals gebruikelijk wenst men de opbrengst van dit toernooi te schenken aan twee

Golfbaan Ter Specke is sinds 2006 over de velden van voetbalclub FC Lisse gesitueerd.
In september 2015 heeft men de NGF status verkregen nadat onder begeleiding van golfbaan architect Gerard Jol de kunstgras greens zijn vernieuwd en de afstanden en routing in de baan zijn aangepast. De afstanden op de baan liggen tussen 84 en 172 meter waarbij de totale lengte uitkomt op 1131 meter.

Met behulp van vrijwilligers heeft golfclub Ter Specke een tijdelijke, zeer uitzonderlijke, 9 holes par 3 golfbaan aangelegd rond Kasteel Keukenhof. Deze baan telde afstanden van 51 tot en met 128 meter en een totaal van 769 meter.
Ter bescherming van de flora en fauna rond het Kasteel golden hier speciale “local rules”.

De weersvoorspellingen voor de zondag waren bedroevend.
In de praktijk bleek het 99% mee te vallen want op die ene uitzondering na konden de paraplu’s in de golftas blijven.

Zo’n 80 golfers hebben aan het toernooi deelgenomen.
De deelnemers speelden in de ochtend op de ene baan en ’s middags op de andere.
Men diende de afstand van 1,5 kilometer tussen de twee banen met eigen vervoer te overbruggen, Dat eigen vervoer bestond uit fiets, scooter of auto.
Na een prima verzorgde lunch op het terras van FC Lisse kon men vol energie aan het andere parcours beginnen.

Uit de reacties van de golfers is gebleken dat de medewerkers groenvoorziening van Kasteel Keukenhof de komende periode tijdens hun onderhoudswerkzaamheden nog veel golfballen zullen aantreffen.
De ervaringen van de golfers gingen niet uitsluitend over de verloren ballen; men vond de tijdelijke baan rond het Kasteel leuk, verrassend en uitdagend.
Men was zeer tevreden over de nieuwe greens en de routing op Golfbaan Ter Specke.

De wedstrijd werd afgesloten met een mooi buffet bij Restaurant Tante Alie nabij het Kasteel.

Omdat het een wedstrijd betrof ging het ook enigszins nog om de knikkers.
De prijzen werden als volgt verdeeld;
Dames: 1e Joke Haanraadts, 2e Toos Berbée, 3e Ank Scholte met respectievelijk 40, 32 en 29 stableford punten.
Heren: 1e Martijn Claassen, 2e Jan Duivenvoorden, 3e Léon Annokkee met respectievelijk 35, 35 en 34 stableford punten.
De wisselbeker was ook voor Joke Haanraadts.
De aanmoedigingsprijs bij de dames was voor Dorien Wassenaar terwijl deze prijs bij de heren aan Derk Bader toekwam.

Na afloop van de loterij waren er veel tevreden gezichten vanwege de gewonnen prijzen zoals greenfee vouchers op andere golfbanen, kaas- en wijnpakketten, bloembollenpakketten, trips naar Aparthotel Delden/Golfbaan de Lage Mors enzovoorts.

De hoofdprijzen van de editie 2016 van dit toernooi waren voor de Kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof en de Voedselbank.
Vertegenwoordigers van die goede doelen mochten beiden een cheque van €.1.880,– in ontvangst nemen.
De totaalopbrengst van €.3.760,– betekende een record in de 5-jarige geschiedenis van dit toernooi.

De organisatoren: Golfclub Ter Specke, ondernemersplatform de Van Lynden Society en de Sponsorcommissie van FC Lisse kunnen terug kijken op weer een zeer geslaagd evenement.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)
Accepteer het privacy statement(Vereist)