Bokbier is een bier van lage gisting van rond de 6,5% alcohol, robijnrood van kleur en met een mouting en wat karamelachtige smaak. Vanaf oktober ligt dit populaire seizoensbier onder de naam Herfstbok weer in de schappen en om de herfst op Golfbaan Ter Specke in te wijden, vinden wij dit een toepasselijk thema. Uiteraard is er eerst de golfwedstrijd over 9 holes met strijd en sfeer om na afloop na te praten en ons verder te laten verrassen door de organisatie. 

dinsdag 24 oktober 2017 18:49

Gratis kennismakingscursus Golfen

GOLFEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST

 

Door te golfen blijft u in beweging en doet u veel nieuwe kontakten op. Golfbaan Ter Specke in Lisse heeft een NGF-status en kenmerkt zich vooral door een informele sfeer alsmede een sociaal karakter waar gezelligheid de boventoon voert. Mede door de inzet van een groot aantal vrijwilligers is het golfen ook goed betaalbaar. Juist nu de bladeren beginnen te vallen, is het verstandig om eens te gaan proeven van het golfen op deze golfbaan.  Omdat we ook indoor beschikken over een oefenruimte, mag het weer de komende tijd geen belemmering vormen. Voor ons reden genoeg om u de volgende aanbieding te doen:

Gratis kennismakingscursus voor beginners    

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 50 minuten inclusief ballen en clubs waarvan 4 praktijklessen en 1 baanles. U leert de basisbeginselen van golf om na de cursus op een plezierige en ook veilige manier baanervaring op te doen. Na enkele extra lessen verkrijgt u uw baanpermissie om aansluitend door te gaan voor uw eerste handicap.  

vrijdag 20 oktober 2017 15:23

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

maandag 02 oktober 2017 10:10

2e Avond-nacht Golfwedstrijd

De jubileumcommissie sluit het 10-jarig jubileumjaar af met de organisatie van

 

 

een 2e Avond-nacht Golfwedstrijd

 

op vrijdagavond 27 oktober 2017

 

Aanvang (shotgun) wedstrijd om 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur, zie programma).

 

Het fun-element van dit jubileumevenement betreft het wederom spelen van een wedstrijd in het donker. De wedstrijdvorm is “Strokeplay” met 100 % handicapverrekening. De lichtgevende golfballen, glow-sticks en andere verlichting van de baan geven deze wedstrijd een bijzonder effect.

 

De inschrijfkosten bedragen € 12,50 p.p. Bij dit bedrag inbegrepen: koffie/ thee bij binnenkomst, een led hoofdlamp (bruikleen) en een lichtgevende golfbal (bruikleen). De inschrijving staat open voor leden van de golfclub Ter Specke met een actuele EGA-handicap.

donderdag 28 september 2017 19:19

Maandtoernooi in een Leids sfeertje

Omdat Rubberen Robbie ons de afgelopen week is ontvallen en de komende week in het teken staat van de Leidse 3 oktoberfeesten, dienen we bij het maandtoernooi van oktober wel stil te staan bij een stukje vaderlands geschiedenis. Het is al weer 443 jaar geleden dat de Spanjaarden tijdens de tachtigjarige oorlog in 1574 Leiden probeerden te ontzetten. De stad was slecht voorbereid op het Spaanse beleg en door de omsingeling was er bijna geen eten en stierven de mensen van de honger. Doordat de geuzen echter de dijken doorstaken, moesten de Spanjaarden vluchten voor het water en werd Leiden op 3 oktober 1574 ontzet.

dinsdag 29 augustus 2017 19:16

Uitslagen ZondagMiddagCompetitie

Natuurlijk mogen we terugkijken op een paar fantastische zondagen waarop de allereerste Clubkampioenschappen werden gespeeld, maar we mogen uiteraard met hetzelfde positieve gevoel terugkijken op de eveneens allereerste ZondagMiddagCompetitie. Gedurende zes zondagen werd gestreden om de overwinning in zowel de sector bruto-score (het totaal aantal slagen over 9 holes) als de sector netto-score (het aantal slagen onder aftrek van het aantal extra slagen op basis van de handicap). Alleen de vier beste uitslagen werden meegeteld, zodat men een slechte dag kon laten vervallen.

dinsdag 29 augustus 2017 08:20

Succesvolle eerste clubkampioenschappen

Succesvolle eerste clubkampioenschappen.

 

In het kader van het 10- jarig bestaan had de jubileumcommissie het plan om voor het eerst de clubkampioenschappen van Golfclub Ter Specke te organiseren.

Dit initiatief werd enthousiast ontvangen want aan de kwalificatieronde op zondag 20 augustus deden maar liefst 47 golf(st)ers mee.

In de finale , één week later, was ruimte voor 18 heren en 9 dames.

Op beide dagen bestond een flight uit 3 spelers en er werd gestart met een interval van 10 minuten.

Het komende maandtoernooi wordt niet gespeeld op vrijdag 1 september maar een week later op vrijdagmiddag 8 september. Een groot deel van onze vaste deelnemers is op 1 september namelijk aan het golfen in Delden op Golfbaan De Lage Mors in het kader van het jaarlijkse arrangement aldaar.

woensdag 16 augustus 2017 14:23

ZondagMiddagCompetitie in beeld

Nu de ZondagMiddagCompetitie inmiddels achter de rug is, maar de definitieve uitslag pas bekend zal worden gemaakt op zondag 27 augustus bij de afsluiting van het Clubkampioenschap, kunnen we niet nalaten om u een sfeerimpressie aan te bieden in de vorm van bijgaand door onze hoffotograaf Harold Wassenaar opgemaakt foto-album.

Niet alleen de zomer vliegt voorbij, maar ook de 6 weken durende ZondagMiddagCompetitie zit er na vandaag al weer op. Iedere deelnemer en bezoeker aan dit festijn kijkt enthousiast terug op deze festiviteit waarbij strijd en gezelligheid hoogtij vierden. Een grote pluim voor de jubileumcommissie die de organisatie tot in de puntjes heeft verzorgd. De spanning wordt er nog wel even in gehouden, omdat de definitieve uitslag pas kenbaar zal worden gemaakt bij de afsluiting van het Clubkampioenschap dat a.s. zondag 20 augustus zijn eerste ronde kent. Voor alle duidelijkheid volgt hier nog eens het programma. 

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 3 van 39