zondag 07 oktober 2018 10:14

Golftoernooi in teken van Leidens Ontzet

door  Dick Faas

 

Vrijdag 5 oktober, het is weer veilig in en om de omgeving van Leiden! De Spanjaarden zijn verjaagd of bijna verdronken. Dat moet gevierd worden. Golfclub Ter Specke heeft daarom haar maandelijks golftoernooi aan dit jaarlijks terugkerend feest gewijd.
Leendert de Goeij had samen met zijn ondersteunende administratieve kracht
en Ank en Maria weer een mooie Flight indeling gemaakt en er werd gespeeld op de baan metStableford telling.

De negen Flights met vier excellente golfers stonden te poppelen om precies om 13:30 uurvan start te gaan. De mooie qualifying 9 holes golfbaan van ter Specke lag er prachtig bij en alle banen waren zonder beperking bespeelbaar. Nou ja zonder beperking, iedereen kreeg een HCP mee, als gevolg van de speelsterkte. Prachtig weer, mooie afwisselende banen,leuke mensen en natuurlijk superstrenge regels, want we doen wel mee aan een officïeel golf-toernooi. Allemaal ingrediënten om er een mooie en fijne sportieve middag van te maken. Nou dat is gelukt, het heeft weer Ups en Downs opgeleverd. Wat zijn we blij als we een mooie strakke bal slaan (Jippie wat is golfen toch leuk) en we er vervolgens nog 4 slagen of meer over doen om uiteindelijk te putten! Hoe ga je daar mee om? Neem je het mee naar de volgende afslag of kun je het loslaten en je volledig concentreren op de volgende hole? Tja dat maakt golfen zo leuk! Het is net als in het echte leven, Ups en Downs. Vervolgens met een hapje en een drankje evalueren en de Stableford telling toepassen waarbij ook weer het Catering Team de complimenten krijgt voor het verzorgen van de inwendige mens op deze sportieve middag. Al met al WEER een geslaagd toernooi met mooi weer, prachtige golfers en heerlijke haring met witte brood!!!

En dan volgt nu de uitslag!

De neary was gekoppeld aan hole 4.
 
Neary: Hans Teeuwen

Dames
1- Joke Barens   16 punten
2- Maria v
an Ruilen   15 punten
3-
 Lenie Verhaar   14 punten

Heren
1- Marijn Daane    16 punten
2- Paul v
an der Salm    16 punten
3- Jan Daane 
    16 punten

Zoals je ziet zijn er 3 mannen met hetzelfde aantal punten. Er is mij verteld dat de volgorde dan bepaald wordt door de resultaten op hole 3,6 en 9.

Ps! Wat betekent de golfterm "Duikboot". Dat is iemand met een hoge handicap die HEEL veel beter speelt dan zijn Golfpas HCP aangeeft!!

Golfclub Ter Specke bedankt voor de organisatie en hopelijk tot ziens op een volgend toernooi of gewone speeldag!

Sportieve Golfgroet van een zuidelijke deelnemer! (Geen spanjaard ha ha)

 

Marijn Daane.


Laatst gewijzigd op: zondag 07 oktober 2018 17:58
terug naar boven