zaterdag 06 januari 2018 14:24

Nieuw golfjaar letterlijk en figuurlijk ingewijd

door  Dick Faas

 

 

 

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie op de eerste vrijdagmiddag van de maand was er uiteraard zoals gewoonlijk eerst een maandtoernooi af te werken. Na de intro van golfpro Leendert de Goeij gingen even na twee uur dan ook ruim 30 golfers vol goede moed van start. Aanvankelijk was het nog droog weer, vervolgens werd het wat druilerig, maar zo rond drie uur kwam het met bakken de lucht uit en moest de leiding noodgedwongen besluiten de wedstrijd af te blazen. Men bleek echter toch te hebben genoten en gezegend en al kon men in ieder geval ruimschoots op tijd aanschuiven bij de nieuwjaarsreceptie.

Nadat ook de meeste genodigden binnen waren en een ieder door het zogenaamde JOT-team voorzien was van een glas Prosecco, kon getoast worden op het nieuwe golfjaar. Harry Woerde sprak namens het bestuur de wens uit dat een ieder een gelukkig, zalig of voorspoedig en bovenal een gezond 2018 mag gaan beleven. Tevens keek hij even terug op het afgelopen jaar en lichte hij een tipje van de sluier op voor wat betreft de nabije toekomst. 

 

"2017

Het ledenbestand is helaas met 7 afgenomen als gevolg van voornamelijk lichamelijke of gezondheidsklachten en een paar ex-leden vinden dat hun golfniveau onze baan ontstegen is. In 2018 hebben zich echter al weer 2 nieuwe leden gemeld. De speciale aanbieding voor potentiële nieuwe leden mag niet worden vergeten. Het ledenbestand telt een gemiddelde leeftijd van 67,5 jaar.

 

30 golfers en 5 niet-golfers hebben deelgenomen aan de trip naar Delden.

Gehoord verzoek: Volgende keer graag een dagje langer.

5 leden hebben de aansluitende zaterdag de uitstekend georganiseerde Almelo Open beleefd maar konden helaas geen potten breken.

 

40 leden gingen weer een dagje naar Zandvoort aan de Zee.

Ook hier kwam vanuit de deelnemers een bescheiden verzoekje namelijk graag een glaasje melk of karnemelk bij de, overigens goed verzorgde, lunch.

 

7 activiteiten werden er georganiseerd door de zeer enthousiaste jubileumcommissie.

 

De Golfbaan en Golfclub hebben in 2017 circa €.9.000.--  geïnvesteerd om het niveau van de baan op peil te houden en hier en daar zelfs te verbeteren.

Denk aan de nieuwe mat op green 5A , verlenging van kunstgras bij 2 en 3 en de situatie achter green 3

 

Van het bedrijf De Vries Houtprodukties hadden wij een offerte voor onze from six to seven bridge van €.6.594,--  . De onderhoudsploeg heeft ‘m in eigen regie gefabriceerd en geplaatst voor totaal €.1.807,-- . 

 

Nog een getalletje  neen eigenlijk een getal namelijk 37. Dat is het aantal vrijwilligers waarover onze club beschikt in de vorm van bestuurslid, handicap en regelcommissie, onderhoudsploeg , marshal en catering. Een vereniging heeft als basis de vrijwilligers.

Voor die 37 vrijwilligers waarvan sommigen met meerdere petten rond lopen wil ik graag een stevig applaus.

 

En nu 2018.

Wij blijven er naar streven om de kwaliteit van de baan op peil te houden en hier en daar te verbeteren.

Suggesties zijn welkom.

Om het probleem rond het groot onderhoud wat te verminderen kan wellicht, nadat wij 5a al geupgrade hebben , nog een nieuwe green aangelegd worden. Dat vraagt natuurlijk nogal wat overleg vooraf en weer een forse inspanning bij de uitvoering.

 

Het als vaste item invoeren van de zondagmiddag competitie en het clubkampioenschap blijkt een wens van veel leden te zijn.

 

Daarnaast komen er in ieder geval spannende tijden aan als het gaat om mogelijke nieuwbouw van de totale accommodatie van de FC Lisse en de wensen van de golfclub daarbij.

 

Kort nog één keer terug naar de getallen:

Het getal van 37 vrijwilligers gaat de geschiedenisboeken in want vanaf vandaag presenteren wij de  Toernooicommissie, welke bestaat uit Ank Scholte, Maria van Ruiten, Jan Dofferhoff en Peter Staats."

   

Tussen de bedrijven door werd de receptie ook nog eens opgefleurd door de prijsuitreiking van een loterij waarbij de lootjes bij binnenkomst gratis waren uitgedeeld aan de golfleden. Verder was er natuurlijk ook nog de prijsuitreiking met betrekking tot het gespeelde maandtoernooi waarbij de uitslag deze keer geheel werd overgelaten aan het toeval.

Om exact 18.00 uur werd de bel geluid voor de laatste ronde en kon worden terug gekeken op een zeer geslaagd afslag van een nieuw golfjaar. Zie overigens ook bijgaand foto-album.


    

 

 

 

Laatst gewijzigd op: zaterdag 06 januari 2018 15:45