maandag 04 september 2017 19:37

Golftrip naar Aparthotel Delden

door  Casper Jansen

Onderstaand artikel is geschreven door Nel Harte

Ons golfuitje naar Aparthotel Delden 31 aug en 1 sept 2017

Weer een heel jaar hebben wij ernaartoe geleefd erover gesproken en gedroomd. Gelukkig is zo’n jaar weer snel om en reden 31 augustus de auto’s in groten getale weer richting Het Hof van Twente naar het plaatsje Delden. Daar werden wij weer vriendelijk en gastvrij ontvangen met een heerlijk kopje koffie met een heuse krentenwegge. Na zo’n reis gaat dat er wel in.

We kregen toestemming om iets eerder te starten en dus begonnen wij toch wel weer iets gespannen aan hole 1. Het weer was ons weer goed gezind en we kwamen allemaal weer blij, moe maar voldaan binnen. Er waren niet alleen maar golfers. Er is ook een gezellig en sportief clubje niet golfende dames onder ons, en echt waren zij er niet bij dan zou er toch wel heel wat gezelligheid minder zijn deze dagen, dus dames bij deze….wij houden jullie er graag in en bij.

Dit clubje besloot gezellig naar het dorpje te gaan wandelen en daar een terrasje te bemachtigen met versnapering niet te vergeten. Veel later dan ons kwamen zij weer terug bij het hotel. Gezellig even nazitten samen met de golfers met een drankje en natuurlijk de golf verhalen over bijzonderheden. Ook de wandeldames hadden hun belevenissen te vertellen.

Golfers spraken over ballen die nooit meer te vinden waren of ballen die wilden zwemmen en dit ook deden, dit laatste overkwam niet alleen de golfers want zelfs een eigenwijze elektrische trolley rolde enthousiast, op het in zijn ogen eigen zwembad af en moest in toom worden gehouden. Net op tijd werd hij door zijn baasje gered en kon het spel weer doorgaan.

Na ons te hebben opgefrist was het om 19.00 uur tijd om in de serre aan te schuiven aan de mooi gedekte tafels voor een heerlijk BBQ met soep, stokbrood, diverse salades vis enz. enz. Op de BBQ bereidde de kok heerlijke stukjes vlees en vis. Als toetje werd er een verrassend mooi en lekker ijsje met warme kersen geserveerd. Ja en dan kan je dag toch niet meer stuk. Het is nog lang gezellig gebleven deze avond, voor de een wat langer dan voor de ander, maar uiteindelijk werd het toch nog rustig in het hotel.

Vrijdag morgen 1 september

Het is 7.30 uur en de eerste golfers verschijnen aan de ontbijt tafel, de een nog wat gerafeld, niet geheel bewust aanwezig, de ander fris en fruitig. Na een heerlijk ontbijt start om 09.00 uur de eerste flight. De dag begon wat druilerig, maar dat duurde niet lang en we liepen weer in het mooiste weer ons rondje.

Na binnenkomst hebben Harry en Casper aan Mirjam Huisken van Aparthotel Delden en Gert Kers van Golfbaan de Lage Mors een award voor gastvrijheid aangeboden. Dit voor de vriendelijke gastvrijheid van de 4 jaar dat wij als golfclub bij hen zijn geweest. Hierbij was Het Hofweekblad, een regionaal blad uit Delden ook aanwezig en de foto en het stukje was even later al te lezen op de site van deze krant.

Daarna werd de stand opgemaakt en berekend en werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Bij de dames:

eerste plaats voor Nel Harte met 35 punten

tweede plaats voor Anja Hoogenkamp met 34 punten

derde plaats voor Yvonne Allebes met 33 punten

Deze 3 winnaressen mochten een mooi beeldje in ontvangst nemen

Bij de heren:

eerste plaats Leo Scholte met 34 punten

tweede plaats Lau Korsuize met 33 punten

derde plaats Henny Kloos met 33 punten

Ook de heren ontvingen een mooi beeldje

De aanmoedigingsprijs bij de dames ging naar Joke Barens en bij de heren naar Wim Mol.

Na een voortreffelijke lunch vertrokken wij weer richting huis en kunnen weer terugkijken op 2 gezellige en sportieve dagen met elkaar.

Casper en Harry heel hartelijk bedankt voor het organiseren van deze geweldige uitjes en wat ons betreft hou jullie vooral niet in maar ga vooral door met het organiseren van leuke uitjes.

Wij hebben er weer een leuke herinnering bij en kijken uit naar volgend jaar.

 

Van de redactie: foto's geschoten door onze eigen paparazzi Harold en Nel staan in bijgaand album