In het kader van het 10-jarig bestaan van de golfbaan heeft de jubileumcommissie in 2017 een Clubkampioenschap opgezet gedurende twee aaneengesloten zondagmiddagen. De eerste zondag betrof een kwalificatiewedstrijd over 9  holes (indeling dames en heren apart). De wedstrijdvorm was bruto Strokeplay zonder handicapverrekening. De 9 best geklasseerde dames en 18 best geklasseerde heren plaatsten zich voor de finalewedstrijd over 9 holes op de zondag erna. Voor de finalewedstrijd werden de flights opnieuw ingedeeld, dames en heren apart (om en om) en de beste scores van de kwalificatiewedstrijd moesten starten in de laatste flights. De winnaar van het clubkampioenschap was zowel bij de heren als bij de dames, de speelster / speler met het minst aantal (bruto) slagen over 18 holes. In het vervolg op het jubileumjaar is een permanente toernooicommissie ontstaan, welke als een vast item een vervolg wenst te geven aan het Clubkampioenschap. 


 

CLUBKAMPIOENSCHAP STROKEPLAY DAMES EN HEREN Zondag 12 en 19 augustus 2018

De inschrijving staat open voor leden van de golfclub Ter Specke met een actuele EGA-handicap. Er kan alleen ingeschreven worden via OGS. Inschrijving is open vanaf 14 juli a.s. en sluit op zondag 5 augustus 2018. Er zijn geen inschrijfkosten verbonden aan dit kampioenschap.

 

Het kampioenschap start op zondag 12 augustus 2018 met een kwalificatiewedstrijd over 9 holes (indeling dames en heren apart). De wedstrijdvorm is bruto zonder handicapverrekening. De 9 best geklasseerde dames en 18 best geklasseerde heren plaatsen zich voor de finalewedstrijd over 9 holes op zondag 19 augustus 2018.

Voor de finalewedstrijd worden de flights opnieuw ingedeeld, dames en heren apart (om en om) en de beste scores van de kwalificatiewedstrijd starten in de laatste flight. De winnaar van het clubkampioenschap is zowel bij de heren als bij de dames, de speelster/speler met het minst aantal (bruto) slagen over de gespeelde 18 holes.

 

Elke flight van 3 personen start vanaf de tee van hole 1 op basis van een startlijst met starttijden. De indeling (startlijst) van de kwalificatiewedstrijd wordt uiterlijk op 10 augustus 2018 per email verzonden aan de deelnemers en gepubliceerd op de website. De indeling en startlijst van de finalewedstrijden wordt uiterlijk op 18 augustus via OGS gepubliceerd en verzonden.  

Voorlopig programma: Zondag 12 augustus 2018: Kwalificatiewedstrijd: Vanaf 09.00 uur Driving-range open en melden bij het wedstrijdsecretariaat. Om 10.00 uur start van de 1e flight op hole 1 en iedere volgende flight om de 10 minuten.                                      Zondag 19 augustus 2018: Finalewedstrijd Vanaf 10.00 uur Driving-range open en melden bij het wedstrijdsecretariaat. Om 11.00 uur start van de 1e flight met een verwacht einde van het kampioenschap om ca.15.30 uur inclusief een eventuele play-off. 16.15 uur Prijsuitreiking en huldiging clubkampioenen. 

De toernooicommissie