zaterdag, 30 maart 2019 13:48

Heel Holland Golft

Terwijl Theresa May haar Brexit-deal in een gordiaanse knoop terecht zag komen, werd er op Golfbaan Ter Specke op 29 maart 2019 in zeer ontspannen sfeer gewoon weer een maandtoernooi gespeeld. Het kon direct al niet meer stuk, omdat sprake was van een zonnige lentedag en we bij binnenkomst verrast werden met heerlijke zelfgebakken appeltaart. Gerard Versluys wist afgelopen dinsdag een hole-in-one te slaan op 4 en dat was voor hem aanleiding om met appels, meel, kaneel en suiker aan de slag te gaan en alle deelnemers van vandaag te laten meesmullen van het eindresultaat.

Na een inleidend praatje van voorzitter Maria en een korte toelichting van onze golfpro Leendert, werden de 38 deelnemers voorzien van de scorekaarten en konden de verschillende flights zich naar de afslagplaatsen begeven. Het blijft toch steeds weer verrassend hoe afwisselend het golfspelletje toch is. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Soms heb je pech en soms heb je geluk. Soms is het simpel en soms is het ingewikkeld. Uiteindelijk gaat het echter om het buiten zijn, het lekker bewegen en vooral plezier beleven. Alhoewel uw waarnemer het parcours slechts ten dele heeft verkend, viel hem toch het een en ander op. Zo hanteerde Hans Put wel een zeer eigenaardige methodiek om iets aan de handicap te doen. Eerst liep hij een zweepslag op om daarna ook zijn leesbrilletje kwijt te raken voor het noteren van het aantal slagen. De lamme helpt de blinde zullen we maar zeggen. Verder waren sommige flights niet vooruit te branden. Zo dachten Rob, Hans, Harry en Dick blijkbaar dat er ook buiten de hekken werd gegolfd en dan is het lang zoeken geblazen. Als vier kerels onder elkaar zich dan ook nog schuldig maken aan oudewijvenpraat, tikt de tijd verder door en is natuurlijk het hek van de dam. Uniek blijft overigens wel het gegeven dat er tijdens een golfwedstrijd over 9 holes tussendoor een hapje en drankje wordt verstrekt om even bij te komen en de inwendige mens te vertroetelen. Lau Korsuize was overigens de bereider van de hapjes, omdat bij als gevolg van een schouderblessure toch niet kon golfen en zich zo alsnog nuttig kon maken.

Als je na afloop van de wedstrijd het clubhuis binnenkomt, kan je de laatste tijd een trio gezeten aan de bar wel uittekenen. Als echte toogplakkers hebben Marry, Corry en Thea hun vaste positie daar ingenomen en verdedigen ze hun plekje met verve. Alle deelnemers druppelden bezweet maar voldaan binnen om onder het genot van een drankje de scores te tellen om vervolgens over te gaan tot de babbelstand. Nadat rekenmeesters Maria en Ank hun huiswerk hadden gedaan, werd luid het “fore” geroepen om de uitslagen te kunnen melden. Vandaag was er helaas geen birdie of neary, maar logen de scores er niet om. Zo haalden Yvonne Allebes en Evelyn van der Sloot bij de dames 18 stablefordpunten kort gevolgd door Xandra Dietz met 17 punten. Bij de heren deden Wim Mol en Ton van der Loo daar niet voor onder door in de categorie 37-54 een score neer zetten van respectievelijk 18 en 17 stablefordpunten. Ook de mannen van 0-36 bleven maar een fractie achter met scores van 17 punten (Jan Westein en Casper Jansen) en 15 punten (Arie Kommer). Een grote variatie aan prijzen werd hen ten deel en omdat Jan Westein vroegtijdig huiswaarts was gekeerd, houdt hij waarschijnlijk nog iets te goed. Moe maar voldaan konden we na afloop allemaal met een zeer tevreden gevoel zijn voorbeeld volgen..  

De foto’s van de dag zijn geplaatst in bijgaand foto-album en deze keer grotendeels geschoten door onze golfpro Leendert, die zich op een gevonden stalen ros over het golfcircuit voortbewoog.

DF

NelLies


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022