zaterdag, 09 april 2022 10:20

Maandtoernooi met een oranje tintje

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima moesten vandaag nog bijkomen van hun bezoek aan onder andere onze golfbaan, terwijl good old Tiger Woods vanmiddag vol goede moed begon aan zijn tweede dag op de Masters. Verder zal ook het weekend in het teken staan van een en al sport en dan moet je denken aan de Amstel Goldrace, de formule 1 van Max in Melbourne en de marathon van Rotterdam. Het is dan ook niet vreemd dat wij als leden van Golfclub Ter Specke vrijdagmiddag een feestje vierden door ons in de strijd te werpen van het maandelijkse golftoernooi. Omdat de golfballetjes vorige week als gevolg van een verlaat sneeuwfestijn nog allemaal zoek dreigden te raken, konden we vandaag de schade inhalen door onder redelijke weersomstandigheden weer gewoon weer een birdie of een parretje te slaan. Het halen van de neary was overigens vandaag blijkbaar niet haalbaar.

Zo’n 30 deelnemers hadden zich rond 13.00 uur verzameld om na het inslaan de briefing aan te horen van reisleidster Ank. Dit overigens nadat we bij binnenkomst door haar en Wim R. al verwend waren met koffie, thee en een donut. We konden echter niet verder wachten en een ieder was snel op weg naar de hem of haar toegewezen afslagplaats om via een shotgun van start te gaan. Soms zat het daarna mee en soms zat het tegen. Het blijft immers onbegrijpelijk dat je met twee slagen op de green aanvullend nog vijf slagen nodig kan hebben om in dat kleine ronde gaatje te eindigen. Met de pest erin ga je dan naar de volgende tee en dan is het toch een verademing dat je plotseling in staat bent om zomaar als een professional de hole in vier of zelfs drie slagen te kunnen beslechten. Het blijft echter een spelletje en het hoogtepunt is uiteindelijk toch het kunnen strekken van de ledematen en het genieten van de natuur met een aantal gezellige mensen om je heen. Napraten, borrelen en snacken vormen dan vervolgens nog eens de kers op de taart.    Om een lang verhaal kort te maken, het was ook deze keer weer een golfmiddag om niet te vergeten. De birdies waren voor rekening van Rob en Hans van der Zwet, Margret pakte de eerste prijs bij de dames en Gerard Versluys deed dit evenzo bij de heren. Meer details zijn terug te lezen op Egolf4U.

Met dank aan Ank Scholte en Maria van Ruiten voor de organisatie, maar bovenal aan Wim Ramakers voor de uitstekend verzorgde bediening, gingen we met zijn allen moe maar ook erg voldaan weer huiswaarts en gaan nu al weer uitkijken naar een van de volgende activiteiten op golfbaan Ter Specke.

De golfer.

Golfcollage8april

                                                               


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022