vrijdag, 26 november 2021 10:40

Golfbaan Ter Specke neemt afscheid van golfpro Leendert de Goeij

Met het bereiken van zijn 70-jarige leeftijd op 29 februari 2022 vindt Leendert het tijd worden om toch een stapje terug te doen en bij Golfbaan Ter Specke het (golf)stokje over te dragen aan de jongere generatie. Daarmee komt er een eind aan een periode van 16 jaar waarin hij mede aan de basis stond van de oprichting om vervolgens jarenlang zijn bijdrage te leveren aan de dagelijkse leiding. Door zijn passie voor het golfen wist hij altijd veel mensen over te halen om bij hem te komen lessen. Het eindresultaat kwam niet alleen tot uitdrukking in het grote aantal geslaagde golfleerlingen, maar zeker ook in de aanwas van nieuwe leden. Vooral de leden van het eerste uur hebben hem leren kennen als een persoon waar de kenmerken spraakwaterval, gezelligheid en sociaal de boventoon voeren. Natuurlijk zal hij nog lang niet de handdoek in de ring werpen en ook best nog regelmatig als golfpro optreden, maar hij heeft zich wel stellig voorgenomen om nu wat meer tijd aan andere dingen te gaan besteden. Zijn hond Joop en de kleinkinderen krijgen nu ongetwijfeld meer aandacht.

Leendert mag nu al terugkijken op een wonderlijke carrière waarin de bal een grote rol heeft gespeeld en nog steeds. Ook al was hij als amateurvoetballer bij ASC en Ter Leede actief, wist hij de middelbare school en vervolgens de CIOS-opleiding succesvol af te ronden. Na een baantje als restaurateur van antiek volgde toen echter al snel een lange periode als profvoetballer in zowel Nederland als Engeland. Hij speelde samen of tegen spelers als René van der Gijp, Louis van Gaal, Hans van Breukelen, Willem van Hanegem en vooral zijn boezemvrienden Bert Jansen en Frank Kramer. Hij krijgt nu nog kippenvel als hij denkt aan het soms spelen voor wel 50.000 toeschouwers bij Sheffield United. Het is dan ook niet raar dat hij onder de naam “Len de Goey” zelfs een eigen pagina heeft op Wikipedia. Zijn naam blijkt zelfs een anagram te zijn van Golden Eye. De passie voor het voetbal is nooit verdwenen en hij staat dan ook ieder weekend nog langs de lijn in de regio of bij een van zijn vroegere profclubs.

In 1982 hing hij zijn kistjes aan de wilgen om sportmanager te worden bij Huis ter Duin in Noordwijk om daarna golfleraar te worden. Deze sport leerde hij kennen tijdens zijn proftijd in Engeland waar de combinatie voetbal/golfen bijna standaard is. Er bleef steeds minder tijd over voor het ook nog trainen van veel amateurvoetbalclubs in de regio en zo is hij nu al ruim 30 jaar golfleraar. In 1989 stond hij al aan de basis van OGC (de Oegstgeester Golfclub) en wie kent hem niet van golflocaties bij Puck en Heemskerk. Als hij begint te vertellen, komt er geen eind aan, zodat al snel duidelijk is dat zijn avonturen tijdens zowel de voetbal- als golfperiode voldoende stof vormen voor een boek.        

In Lisse zullen wij zijn persoonlijkheid in ieder geval gaan missen en een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats. Reden genoeg om hem tijdens een afscheidsreceptie nog eens in het zonnetje te zetten. Het plan bestond om dit op 3 december a.s. te laten plaatsvinden na afloop van het maandtoernooi. De huidige dringende oproep om zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden, heeft ons echter doen besluiten om dit moment nog even uit te stellen.  

golfcollageafscheidleendert


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022