maandag, 12 april 2021 21:50

Ditjes en datjes van de golfer

Ditjes en datjes van de golfer

Wel eens gehoord van Hideki Matsuyama ?

De Masters zitten er ook weer op en er is nu geen winnaar in de persoon van Tiger Woods, want het groene jasje viel voor het eerst ten deel aan een nieuw fenomeen afkomstig uit Japan. En dat terwijl titelverdediger en huidig nummer 1 van de wereld Dustin Johnson net als Rory Mcllroy en Sergio Garcia niet eens het weekend hebben gehaald. Ook bij topgolfers kan het dus vriezen of dooien.

Corona en golfen

Het vaccineren komt nu eindelijk op stoom zodat we nu echt mogen uitzien naar een aantal versoepelingen en daarmee zicht krijgen op het einde van de tunnel. Mogen we dan ook al weer uitzien naar het eerste maandtoernooi (begin mei ?) en kunnen we dit jaar nog het golffestijn met picknick in Zandvoort herhalen ? De draaiboeken van de Zomer-MiddagCompetitie en het clubkampioenschap liggen in ieder geval al weer klaar op de plank. Laten we hopen dat er nu niets meer in de weg ligt om dit alles binnenkort te laten plaatsvinden en dat uiteraard in combinatie met een gezellig samenzijn.

Groot Onderhoud

Zowel groot onderhoud van de velden als van de greens staat nu te wachten. Voor wat betreft de velden betekent dit het gebruikelijke prikken, bezanden en doorzaaien van de grasvelden, hetgeen is uitbesteed aan hoveniersbedrijf Hoek. Het borstelen en opnieuw bezanden van de greens alsmede enig reparatiewerk zal vanaf donderdag 22 april wekelijks plaatsvinden door onze eigen onderhouds- ploeg. Ook kunstgrasleverancier MyViewGolf zal daarbij zijn bijdrage leveren.                                                                              Voor wat betreft de velden zullen holes buiten gebruik worden gesteld gedurende een drietal perioden van 2 weken te weten 19 april t/m 2 mei, 17 mei t/m 30 mei en 14 juni t/m 27 juni met wellicht een kleine uitloop van enkele dagen. Het gaat dan om de holes 1 t/m 4 (19 april t/m 2 mei), 5 en 6 (17 mei t/m 30 mei) en 7,8 en 9 (14 juni t/m 27 juni). Tijdens de eerste en derde periode zal hole 5A als extra hole worden ingezet. De R&H-commissie heeft ons geadviseerd om tijdens de beperkte afsluiting voor het lopen van meer holes direct een tweede starttijd 60 minuten later te boeken, zodat men aansluitend toch nog tot 12 of zelfs 14 holes kan komen. Uiteraard is onze golfbaan tijdens voornoemde periodes niet-qualifying. Terwijl op andere golfbanen veelal hinder wordt ondervonden van jaarrond onderhoud van de greens en ook van het gebruik van de bekende wintergreens, beperkt bij ons het onderhoud zich tot een relatief korte periode met als eindresultaat faírways als biljartlakens.

Inlooplessen

Wellicht ten overvloede kunnen wij mededelen dat de inlooplessen op de maandag-morgen plaatsvinden van 10.00 tot 10.50 uur voor maximaal 6 deelnemers tegen een tarief van € 10,00 p/p en dat inschrijving vooraf kan plaatsvinden via Egolf-4U.

Mocht ik iets vergeten zijn, verwijs ik graag naar deze website waar op allerlei gebied de weetjes van Golfbaan en Golfclub Ter Specke terug te vinden zijn. Als u suggesties  heeft of ook eens een ingezonden stuk wilt plaatsen, dan kunt u zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot gauw weer op de golfbaan !

De Golfer

golfcollagemasters


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022