maandag, 05 april 2021 16:56

De paasgedachte

Het is Paasmaandag, 5 april, er dwarrelt een sneeuwvlok voorbij. Nee, niet één, nee, twee, drie, veel ….duizenden met wind. Bij jou ook?

Bijzonder: zaten we enkele weken geleden aan hoogzomer te denken, omdat het zo voelde, ‘different cook’ vandaag.

Een goed moment om eens terug te blikken op de afgelopen maanden. We hebben kennis kunnen maken met Ralph Staal en Arjan Stokman, 2 nieuwe golfpro’s, en ook Leendert is weer gesignaleerd op de baan met lessers. Een strakke cementenvloer geeft de uiterste contouren van de nieuwe sporthal aan, er verdwijnen steeds meer bomen, stronken en struiken en we zijn er nog niet. Plannen voor een outdoor/overdekte afslag/lesplaats zijn in de afrondende fase. De nieuwe putting green ligt ook op de tekentafel. Kortom: Ter Specke Golf gaat op in de vaart der golfbanen.

Golfschool Ter Specke:                                                                                                                                                                                                                                                  De nieuwe golfpro’s. Het bestuur en de beide heren zijn tevreden met elkaar en willen graag de samenwerking voortzetten. Dat betekent dat we tot nieuwe afspraken gekomen zijn.

De Inlooples. Deze is opgezet om - na de winter - de golfbal weer op te pakken en dan enige aanwijzingen mee te pikken in de trant van: “hoe was het ook al weer”?
De kosten en groepsgrootte voor de inlooples zijn aangepast: € 10,- p.p. en minimaal 4, maximaal 6 deelnemers. Nog steeds aanmelden via de site/ wedstrijden. Ook hierbij dus nu nog meer persoonlijke aandacht. En dag en tijd naar keuze.
Ook duo-/privé-/groepslessen ( nóg meer en vooral persoonlijke aandacht) zijn boekbaar bij de heren.
Zie de site voor nadere informatie.

De winteraanbieding - 5 lessen voor de prijs van 4 - is op 1 april komen te vervallen. In de winterfeestmaanden hebben we meerdere leden blij kunnen maken met een cadeaubon van óf De Heerekamer, óf Het Smaakhuis. Ook dat vervalt met het zicht op de lente/zomer.

Driving Range
Omdat de Gemeente Lisse de kunstgrasvelden wil gaan vervangen, staat het gebruik van de Driving Range onder spanning. Wij verwachten dat in juni en / of juli dit jaar de Driving range zo’n 5 tot 6 weken gesloten zal zijn. Dat wordt improviseren en ‘vreemde’ banen en oefenfaciliteiten bezoeken, als je toch wilt oefenen.
TIP: Ik las dat je op Tespelduijn voor 119,- van 1 april tot 31 december 2021 onbeperkt gebruik kan maken van de oefenfaciliteiten.
Maar, we weten allemaal, voordat iets mooi wordt, moet je door een ‘diep dal’. Zo diep is het niet eens: onze golfers nemen heel veel voor lief gezien het grote aantal ronden dat in coronatijd wordt gelopen. Vrijdag een week geleden – ja, toen was het even zomer – liepen er 78 mensen een ronde…….of misschien wel 2….
Wel de regels toepassen, correcte tijden boeken ( flights om de 10 minuten) en geef de beginnende golfer een (etiquette)-tip, een babbeltje, een nadere kennismaking of in ieder geval een vriendelijk woord. Handen schudden kan al niet, een koffietje met elkaar kan al niet, hoe voeg je je dan naadloos in een bestaande club in coronatijd? Met een bijdrage van jou en ons natuurlijk.

Besturen in coronatijd                                                                                                                                                                                                                                                   We raken er aan gewend omdat het moet, maar leuk vinden wij het niet. Voor de 2e keer moet het bestuur haar leden vragen om anders dan gebruikelijk – in een plenaire ALV – de penningmeester te dechargeren. Dit nadat de kascommissie de Cijfers heeft kunnen bestuderen en ook heeft goedgekeurd. Binnenkort ontvang je dan ook als lid een uitnodiging om te stemmen, vergelijkbaar met het afgelopen jaar. Wij hopen wel een ‘echte’ Algemene Leden Vergadering te kunnen houden in het najaar. Wellicht zijn wij dan allemaal geprikt en mogen we bijeenkomsten weer organiseren.
Want in het bestuur staan er wijzigingen op stapel en veranderingen dienen zich aan.. Dick Faas, een van de medeoprichters van Golfbaan Ter Specke, heeft aangegeven uit het bestuur te willen stappen. Ook Harold Wassenaar stapt op. We houden 5 bestuursleden over: voldoende om geruisloos door te gaan. Niet geruisloos willen we afscheid nemen van met name Dick, de pionier. Je begrijpt dat die ‘herrie’ behoorlijk onder druk staat met corona. We wachten op een geschikt moment.

Maar, we zoeken wel ‘handen aan de golfbaan’: handen met hoofd aub voor 1.Handicap- en Regelcommissie, 2.toernooicommissie, 3.marshals ( we willen zo graag op zondag ook een marshal …), 4.‘klussers/bouwers’ mbt het nieuwe clubhuis.
Ik ben erg van de talenten. En jij hebt ze ook: laat ze niet verstoffen maar biedt ze aan en maak de golfclub blij en in voorwaartse richting.

En, nu zie ik geen sneeuwvlokken meer, niet één, zelfs heel voorzichtig een zonnetje… zou het dan toch….?

Maria van Ruiten

Golfcollagesept2020a

 

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022