donderdag, 18 maart 2021 16:42

De corona marshals,… ….wie kent ze niet…

Je kijkt naar buiten, het valt alles mee, dat weer, je appt een maatje en je gaat op weg naar de golfbaan. En ja hoor, hij is op zijn post, altijd maar weer.

Je kijkt om het hoekje en ziet een stapel grijze plastic terrasstoelen in de hoek. Die horen soepeltjes gedrapeerd te zijn op het terras. Niets van dat al. Ze belemmeren de bewegingsruimte en vergezichten van de marshall meer dan het hem en haar lief is. Je begrijpt natuurlijk dat hij ook zij kan zijn ( Lous, Elly, Marijke, Yvonne, Ank, …) als het mee zit wordt jouw weg versperd door een tafel met ontsmettingsmiddelen, een inschijfboek en een pen. Eerst ontsmetten die handen, vóór je het potlood opneemt. Dat idee….

En dan tref je de marshal, achter die tafel, niet alleen (want jij bent er) maar toch wel eenzaam. Een beetje treurig, maar wel op zijn post. Het is namelijk niet de bedoeling dat je naar binnen gaat en een gezellig praatje maakt. Je laat die marshal gewoon weer achter en gaat zelf gezellig de baan in. Om alleen, met z’n tweeën of drieën of – vanaf afgelopen dinsdag – met z’n 4-ren ( zie de foto’s) een rondje lopen. En na de eerste 9, ga je gewoon weer even langs die marshal en boekt – zonder wat te zeggen / want dat hoeft niet – een 2e rondje.

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat je een mandje ballen hebt afgeslagen. Voorafgaand aan of na afloop van je rondje. Als dank voor het aangenaam verpozen, laat je de marshal de ballen (en de dozen ). De marshal zal vóór zijn dienst erop zit, al die ballen oprapen, één voor één. Een hele klus. Gelukkig levert het gebruik van ballen ook de club nog iets op: iedereen betaalt voor het mandje ballen, behalve de marshals die recht hebben op gratis muntjes. Dat nou weer wel. De inkomsten van de ballenautomaat komt namelijk helemaal naar de club. In principe is iedereen blij met de ballen op de driving range.

Er gloort hoop: Johan Randsdorp trekt de kar van ons nieuwe clubhuis dat ‘in de steigers’ staat. Een nieuw clubhuis, met een tv aan de wand, fris en fruitig ingericht, zit er aan te komen. Een spiksplinternieuwe werkplek voor de marshals. De vaccinaties gaan door, steeds meer golfers zijn straks beschermd en de contacten kunnen weer aangehaald worden. Ook het babbeltje met de marshal dus. Tot die tijd is het aan ons de marshal te vriend te houden in deze barre tijden. Want onmisbaar voor de club en voor jouw rondje. Wat zijn we blij met ze.

En, houdt het nieuws in de gaten: de gemeente heeft plannen met de driving range. Dit jaar, wellicht in deze zomer, zullen de kunststof grasvelden vervangen worden. De driving range zal meerdere weken gesloten zijn. Daar zullen wij last van hebben, als golfer, als marshal nou weer niet.

Topscore

Fred de Vries heeft een topscore neergezet: 18 holes in 61 slagen. Zonder lunch of pauze tussendoor. Omdat het niet als een officieel baanrecord de boeken in kan, maar het wel een prestatie genoemd mag worden, is Fred anderszins in het zonnetje gezet. Harry Woerde heeft Fred een club pet overhandigd.

Bijgaand 2 foto’s van de eerste 4-ballen op dinsdagochtend 16 maart. Toch wel weer aangenaam, met meer dan 2 de baan in. Er is van genoten.

Maria van Ruiten

Golfcollage18maart2021


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022