woensdag, 20 januari 2021 19:50

De Vitaliteit van de golfende 65-plussers + invoering WHS

Dat golfen gezond is voor lichaam en geest, mag al lang duidelijk zijn en kunt u nog eens nalezen door Golfen is gezond aan te klikken. Via de NGF ontvingen we nu onderstaande brief:

Beste mevrouw, mijnheer,

U ontvangt deze mail omdat wij als vereniging medewerking verlenen aan een onderzoek van de NGF naar de vitaliteit van golfers van 65 jaar en ouder. Hier is een enquête voor opgesteld waarin vragen worden gesteld over uw leefstijl en voeding, specifiek gericht op de golfsport. Op basis van de uitkomsten van deze landelijke enquête wordt een plan gemaakt om 65+ golfers zo goed mogelijk te informeren over wat ze zelf kunnen doen om zo lang mogelijk gezond en fit te kunnen blijven golfen. Er wordt een voedingsadvies opgesteld dat speciaal gericht is op de seniore golfer. Na afloop van het onderzoek, wordt met de club besproken hoe u het voedingsadvies kunt ontvangen. Bij voldoende deelname van leden van uw vereniging aan dit onderzoek is het mogelijk dat de onderzoekster Lisanne van der Stok na afronding van het onderzoek naar uw club komt om uitleg te geven over alle aspecten van voeding in relatie tot het golfen van u en uw leeftijdsgenoten.

Wij hopen dat u even de tijd wil nemen om de enquête in te vullen. Het zal niet meer dan 5 minuten in beslag nemen. De gegevens worden volledig anoniem verwerkt. Indien u vragen heeft over de enquête of over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met Lisanne door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Naar de enquête

De overgang naar het Wereld Handicap Systeem (WHS)

Op dit moment wordt je EGA-handicap (het huidige handicapsysteem van de European Golf Association) berekend op de oude manier, en dat zal ook zo blijven tot 1 maart.  Tot dat moment kan je op de digitale NGF-pas in de app GOLF.NL zowel de EGA-handicap als de voorlopige WHS-handicap naast elkaar zien en ook kan je de achterliggende 20 scores zien waarop je WHS-handicap is gebaseerd. De scores die je nu nog inlevert tot 1 maart, worden dan ook nog gewoon meegenomen in zowel de berekening van de EGA- als WHS-handicap. Je EGA-handicap is daarbij nog steeds leidend, maar je WHS-handicap draait al op de achtergrond mee en wordt in deze periode een paar keer bijgewerkt (dus niet na elke score). Op 1 maart zijn we definitief overgestapt op het World Handicap System en zie je alleen nog de WHS-handicap (het nieuwe handicapsysteem).  

DF

golfcollagenwbrief4


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022