zaterdag, 09 januari 2021 15:59

Valse start nieuwe golfjaar

Het is vrijdag 8 januari: de eerste vrijdag in het nieuwe jaar 2021. DE dag om de nieuwjaarsreceptie te houden. Nee dus, dit jaar geen oliebollen, geen hapjes, geen bubbels …. en dat terwijl alle koningen ( die 3 uit het Oosten en die ene in Amerika) op terugtocht zijn. 

Hoe moet dat dan met de Beste Wensen die we elkaar willen wensen? Alsof we die met name dit jaar niet heel erg nodig hebben… Helaas is dus ook het moment om de vrijwilligers een presentje te overhandigen, gesneuveld. Nog even geduld aub. 

Een troost: het wordt echt – dat kan niet anders – beter dan 2020. We wachten 19 januari af en hopen dan een moment te kunnen ‘prikken’ – misschien wel met bitterballen van het Joke-team – ……  
Dat neemt niet weg dat het bestuur van golfclub Ter Specke jou en de jouwen via deze nieuwsbrief een hoopvol, geprikt en gezond 2021 toewenst. Dat er maar veel buiten gespeeld mag worden. 

Gelukkig gaat heel veel wel zoals gebruikelijk. De zon is weer eerder op: de dagen lengen, bollen dreigen al boven de grond te komen. Laat het licht maar komen. De zin om naar buiten te gaan neemt toe. 

2021: We gaan massaal op zoek naar de prikpuntjes en leeftijd wordt beloond. Kom daar maar eens om. De ‘oudjes’ mogen eerst. Terecht natuurlijk. Anders zou de golfbaan mogelijk leger zijn. En dat ‘oudjes’ van golfen houden, dat is zeker. Het aantal rondjes dat de golfbaan heeft moeten verwerken dit jaar is beduidend hoger dan vorig jaar. Toch hebben de coronamaatregelen ook leden thuisgehouden. En dat is jammer, hoewel ook begrijpelijk. Voorzichtigheid immers is troef: besmetting ligt om de hoek en op straat, blijkt.  Wij hopen natuurlijk dat zij het golfen niet verleerd zijn. Mocht de routine naar de achtergrond geschoven zijn: Golfschool Ter Specke is wakker en actief.  

Aan die golfroutine werken? Dat kan. Arjan Stokman en Ralph Staal – 2 nieuwe golfpro’s - zijn eenvoudig te boeken voor prive lessen. Echt prive of met 2 of 3 , van alles is mogelijk. De wintercursus omvat 5 lessen voor de prijs van 4 en loopt tot 1 april.
Vanaf dan gelden de gangbare tarieven weer. Zie hiervoor elders op deze site.

Ook kan je elke week - coronaregel – inschrijven voor de inlooples op maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Voor maximaal 8 personen is er plek. Aanmelden via OGS. 

Het inlooptoernooi van de dinsdagochtend draait ook gewoon door. Wel even op maandag een starttijd regelen: eenvoudig bellen met het clubhuis en de marshal boekt je in. Flights van 2 en om de 6 minuten afslag teebox 1. 

Stel, je kent iemand die aan een binnensport doet en die zit dus nu binnen zonder sport. Misschien zijn de 4 gratis Kennismakingslessen ( inclusief materiaal) een idee? Zie ook hiervoor de site.
En wat de ziekenboeg betreft: Golfpro Leendert de Goeij herstelt volgens verwachting en is weer een beetje mobiel dankzij loopgips. Wij wensen hem en alle andere leden die ook op dit moment herstellend zijn van ongemak, een voorspoedig herstel en hopelijk zien wij jullie weer op de golfbaan verschijnen.
Als afsluiting gaat hierbij een persoonlijk bericht van één van de 3 dinsdagochtend mannen, Henk Bijker.

Beste golfmaten,

Graag wil ik Christien Alkemade bedanken die mij, namens alle bekende clubleden, een hartelijke kaart stuurde. Een geweldige oppepper en een hart onder de riem! Dus nogmaals hartelijk dank daarvoor.
Diegenen waarmee ik mijn rondjes heb gelopen weten wel dat ik nogal vreemd gebruik maakte van de driver. Ook vast wel eens van mij gehoord dat ik dat wel moest doen in verband met mijn rug en de beperking voor de swing in mijn slag.
Ondanks dat kon ik me er mee redden maar ideaal was dat zeker niet.
Het wachten is op verbetering in de situatie!
Na veel jaren last te hebben gehad van mijn rug en alle voorzichtigheid daaromtrent heeft de betreffende zenuw het toch voor elkaar gekregen om op 2 plekken in de wervel  vast te gaan zitten.
Dit maakt dat ik me nauwelijks lopend kan verplaatsen zonder een vreselijke zenuwpijn in rug en been.
Lopen, laat staan golfen en tennissen is er voorlopig niet bij.
De geplande operatie wordt uitgesteld, net zoals alle ingrepen die niet levensreddend zijn. Dit natuurlijk vanwege personeelstekort door Corona.
Tot die tijd zal ik me moeten redden met mijn net aangekochte loopfiets, waarmee ik toch met mijn vrouw een “wandelingetje” langs de boulevard kan “lopen” en een boodschapje in de buurt kan doen.
Natuurlijk hoop ik jullie allemaal weer snel te zien zodra dit probleem opgelost is en we grotendeels onze vaccinatie hebben gekregen.
Ik wens jullie allemaal veel gezondheid toe en vooral ook veel plezier op de golfbaan.

Met sportieve groet,
Henk Bijker

Mocht u Henk nog een oppepper willen geven, dan kunt u hem een reactie sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijk golfgroet,

Maria van Ruiten

golfcollagenieuwjaar2021


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022