woensdag, 04 november 2020 16:37

Corona-regels en WHS

Terwijl andere sporten op dit moment grotendeels stil liggen, mogen wij ons gelukkig prijzen dat het golfen nog steeds doorgang kan vinden.

Het blijven bewegen in de buitenlucht en de kontakten met een soortgenoot, zijn immers een prima remedie tegen de moeilijke periode waar we met zijn allen doorheen moeten.

Dat er dan toch nog een paar beperkingen zijn, nemen we dan ook graag voor lief.

Blijf in ieder geval de 1,5 meter afstand in acht nemen en geef een beetje aandacht aan hen die het wat minder gemakkelijk hebben.

 

Aanpassing corona-regels

Vanaf donderdag 5 november geldt voor een periode van veertien dagen de volgende aanvullende regels:

 • Golfen mag nog in flights van maximaal 2 personen
 • Golfles mag doorgaan in groepjes van maximaal 2 personen, exclusief de golfpro
 • Voor jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van maximaal 2 personen niet.

In dit kader wordt voor de start van individuele golfers of flights van twee personen op Golfbaan Ter Specke vooralsnog een tussentijd aangehouden van 6 minuten. Tijdens het inlooptoernooi van de dinsdagmorgen geldt dan als eerste starttijd 9.30 uur en als laatste starttijd 11.12 uur. Ook de ladderwedstrijd kan gewoon doorgang vinden.

Local rule

Tussen 1 november en 30 april is de regel “plaatsen” van toepassing. Dit houdt in dat je de bal mag opnemen, schoonmaken en plaatsen. Men moet plaatsen binnen 15 cm of een kaartlengte te houden. Met deze plaatselijke regel kan de baan langer qualifying blijven.

De complete tekst van deze regel hangt op het mededelingenbord bij het clubhuis.

OGS en WHS        

Om uw handicap up-to-date te houden, is het verstandig om de niet-Ter Specke kaarten altijd via ngf.nl of mijn.golf.nl in te voeren en tot nader order niet via OGS.

Voor wat betreft het per 1 januari 2021 van kracht zijnde WereldHandicapSysteem WHS is het nog steeds verstandig om in de komende maanden zoveel mogelijk Q-kaarten te lopen.  

Geen plastic NGF-pas meer in 2021

In 2020 kregen alle Nederlandse golfers nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij golfers en/of clubs aangaven dat ze geen plastic pas wensten. Die stap was al heel succesvol, want in 2020 had nog maar zo'n 50 procent van alle Nederlandse golfers een plastic pas.
Als gevolg van de nieuwe procedure zullen er nog minder plastic passen gefabriceerd worden, want in 2021 zal het de standaard zijn dat iedere golfer alleen een digitale NGF-pas ontvangt. Maar als jij in 2021 om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas wil krijgen, dan kan dat nog wel. In dit geval moet je dat voor 1 december 2020 bij ons aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar bedenk eerst goed of je volgend jaar echt per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale NGF-pas en daarmee kun je hetzelfde als met een fysieke pas plus nog meer. Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

 • Een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken.
 • De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak en is "coronaproof".
 • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
 • Dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren.
 • In de aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) in 2021 toont de digitale NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook je WHS-handicap die je op dat moment zou hebben.
 • De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas. De digitale pas verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben).
 • Met ingang van 2021 zal op je digitale NGF-pas zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer worden getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.
 • Na 2020 wordt dus zowel je NGF-nummer als je GSN-nummer getoond op je digitale pas. Verder zal in 2021 niet langer "EGA Handicapbewijs" op de pas komen te staan. Dat heeft te maken met de overstap van het EGA Handicap Systeem naar het Wereld Handicap Systeem.

DF

golfcollagenov2020

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022