vrijdag, 16 oktober 2020 17:33

Corona en hoe nu verder met het golfen ?

Na het bekendmaken van de nieuwe maatregelen om de corona de kop in te drukken, mag er nog steeds worden gegolfd.

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt namenlijk dat sporten alleen nog mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Bij golflessen en golfclinics geldt hetzelfde maximum per groepje exclusief de golfpro.  
  • Clubwedstrijden, zoals de inlooptoernooien en het maandtoernooi, kunnen ook doorgang vinden, mits er geen groepsvorming vooraf en achteraf is en natuurlijk ook weer met in achtneming van de 1,5 meter. Bovendien zal het dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes binnen op korte termijn worden omgezet in een verplichting , hetgeen ook gevolgen kan hebben voor de indoor-golfruimte, het clubhuis en het toiletbezoek.                                                                                 
  • Verder blijven uiteraard alle al bekende corona-voorschriften van kracht met de nadruk op: het houden van de  1,5 meter afstand en het thuis blijven bij klachten of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.  

Om groepsvorming te vermijden en de doorstroming te bevorderen zullen bij Golfclub Ter Specke de toernooien voorlopig niet meer plaatsvinden met een shotgunstart, maar met het  hanteren van starttijden met een tussenpose van 10 minuten.  Na het beëindigen van de golfronde dient men zich huiswaarts te begeven en kan men later op de dag de uitslag teruglezen op de website of op het mededelingenbord bij het clubhuis. Bij toernooien blijft reservering vooraf nodig met nu vermelding van de voorkeur voor een starttijd, welke bij de inloop van dinsdagmorgen variëert van 9.30 uur tot 10.50 uur.  Ga je alleen golfen of met iemand anders, schrijf dan jouw starttijd in en niet jouw aankomsttijd rekening houdende met  genoemde tussenpose van 10 minuten.      Overigens zal nog een corona-coördinator worden aangesteld om toe te zien op de naleving van de corona-regels.

Ook al bestaat de stellige indruk dat alle golfers van Golfclub Ter Specke zich in het algemeen al strikt aan de regels houden, spreken wij de wens uit dat met deze aanscherping van regels iets kan worden bijgedragen aan het verslaan van corona. Gelukkig is het daarbij nog steeds mogelijk om ons geliefde spelletje te blijven spelen en onze vrienden en kennissen te blijven spreken en zien. Met elkaar kunnen we ons door deze voor iedereen moeilijke periode heenslaan. 

Het bestuur van Golfclub Ter Specke

Golfcoronacollage
 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022