zondag, 19 juli 2020 21:47

ZondagMiddagCompetitie gaat voortvarend van start

Zowel tijdens de eerste wedstrijd op zondag 12 juli als nu op 19 juli mochten we niet klagen over het weer tijdens deze eerste dagen van de ZMC. Dit alles in een corona-proof omgeving met de 1,5 meter en de hygiëne-maatregelen. Ook was er nu gekozen voor start-tijden in plaats van de zogenaamde Le Mansstart. Zo midden in de natuur, een lekker weertje en ook nog eens een gezellige sfeertje, zijn er weinig mindere punten op te noemen, behalve misschien als het gaat om een van de deelnemers die na afloop eenzaam en verdrietig in een hoekje zat te treuren.

 

Daar zit hij dan op het buitenterras van Golfclub Ter Specke, volledig uitgeteld na een rondje golf tijdens de jaarlijkse ZondagMiddagCompetitie.                          Zijn teleurstelling probeert hij weg te drinken met de nodige flesjes bier en dat zeker als zijn zogenaamde boezemvriend het ook nog even bij hem inpepert. Wat is er nu terecht gekomen van zijn voornemen om dit jaar te gaan voor de eerste plaats tijdens de ZMC ? De eerste zondag had hij nog de kat uit de bomen gekeken om bij zijn eerste deelname vandaag optimaal te kunnen scoren. Wat kon er toch immers misgaan na zijn maximale voorbereiding. Als chef-onderhoud was hij als allerbeste op de hoogte van iedere oneffenheid in de baan en daarnaast had hij tot op de laatste ochtend voor de wedstrijd nog  geoefend. Het is dan wel een grote afknapper als je uiteindelijk met een score van ver boven het gemiddelde het einde van de martelgang weet te volbrengen. En dat zeker als jouw dierbaren dat zo nodig ook nog een paar keer bij je in herinnering weten te brengen. Er zal nog wel een mental-coach nodig zijn om hem tot het inzicht te brengen dat het golfen alleen maar een spelletje is en dat hij juist nu moet doorzetten om tijdens de nog komende zondagen de schade nog enigszins te kunnen beperken. We zullen zien en oh ja voor zover u nog niet wist over wie we het hier hebben: zijn naam is Johan en die van zijn zogenaamde boezemvriend Hans. Na afloop van de toch nog gezellige nazit zagen we beiden overigens toch weer als  een verliefd stelletje richting parkeerterrein gaan.

Met de wetenschap dat men minimaal vier dagscores moet neerzetten voor de eindzege, kan het voor een aantal golfers nu nog alle kanten op en geven de scores genoteerd in het OGS nog slechts een indicatie van de meerdere kanshebbers. Het bijgaande foto-album geeft een indruk van de goede sfeer en daar gaat het toch uiteindelijk om. 

Met dank aan de toernooi-commissie tot nu toe en mocht u interesse hebben in de uitslagen tot nu toe, dan kunt u alles terugvinden in OGS.

DF

zmc2020flight


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022