woensdag, 08 juli 2020 12:31

Een definitief afscheid van Dineke van Werkhoven

Dinsdagavond 7 juli kwam het verdrietige bericht dat Dineke van Werkhoven is overleden. Een enthousiaste golfer en trouw lid van onze club. Een opgewekte vrouw met een gulle lach. Zij moet een vrolijke juf geweest zijn die kinderen kon enthousiasmeren. Haar werkkring was vele jaren de Rembrandtschool. Dineke voegde veel toe in een gezelschap.

Dag, zegt de muur, was je daar alweer?
uit: Houvast, AnnaLinda Wagenaar 2012

Zo zou Dineke gereageerd kunnen hebben bij opnieuw een aanval op haar longen. Ging het vandaag goed genoeg om ‘leuke dingen’ te doen, zij ging. De kans dat zij daarna te veel gedaan bleek te hebben was groot. Maar wel doorgaan en wel die leuke dingen doen, dat was Dineke. En bridgen: in 2018 is zij in de prijzen gevallen en ook bij het laatste bridgetoernooi 31 januari 2020 op Ter Specke was zij van de partij.
In april 2019 stond zij op de golfbaan in Appelscha, soms zelfs ochtend en middag. Want golfen deed zij graag en goed. En wij, de Appelschadames, waren blij met haar aanwezigheid en inbreng.
De weken in Hilversum, waar zij ondersteuning kreeg om zo goed mogelijk met haar ziekte om te leren gaan, hebben haar gesterkt om ook de noodzakelijke stap te zetten naar haar nieuwe thuis. Bij de jaarwisseling dit jaar kon zij verhuizen naar een nieuwe plek: geen trap meer en lekker dicht bij het centrum. Dat is een half jaar geleden.
Wat een verdrietig verlies voor haar kinderen en haar naasten. Wij wensen jullie allen heel veel sterkte gesteund door mooie, vrolijke en fijne herinneringen.

Zucht maar, zegt de zon, ik zal weer verschijnen
uit: Houvast, Annalinda Wagenaar 2012

Wij zullen haar gulle lach missen, vaak over haar praten en nog vaker aan haar denken.

Namens golfclub Ter Specke,
Maria van Ruiten

Golfdinekecollage


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022