donderdag, 18 juni 2020 12:21

Ride & play: fietsen en golfen voor het goede doel

Het is woensdagmiddag 17 juni even voor 4. Leendert babbelt nog wat met 2 dames op het terras ( op afstand), de marshal Elly is nog op haar post: we verwachten bezoek.

Enige weken geleden zijn wij benaderd door Naud Frese en Derk ter Braak. Twee fanatieke golfers ( De Kennemer) die in coronatijd van schrik op de fiets gestapt zijn. Er kon immers niet gegolfd worden. En dan zie je – zij in dit geval - ineens dat er rondom de Kennemer heel veel golfbanen liggen. Dat bracht hen beiden op een idee: als wij nu eens Golfen en Fietsen combineren …. Als we nou eens proberen 18 golfbanen te vinden die ons toestaan hole 1 te doen….. als we dan ook nog een goed doel bedenken …. en zo proberen de Mentelity Foundation van Bibian Mentel te sponseren ….

Een 3e fietser meldt zich: Merijn Koek, paralympier, doet mee in het fietstparcour.

Een sponsoractie is geboren. Ook de NGF en Golf.nl wordt erbij betrokken.

Vandaag, 17 juni 2020, is het zover. Om 05.00 uur ging de wekker bij de beide heren, om 06.30 was de eerste afslag op hole 1 van golfbaan Spaarnwoude. De NGF is dan aanwezig voor beeld, geluid en interview. Persberichten zijn de beide heren al vooruit gegaan.

Vanavond om 21.51 uur is de laatste afslag op de homecourse De Kennemer. Hieronder
de brief die de heren ons stuurden om jullie te informeren. Klik de vermelde links aan en wellicht wil jij ook een duit in het zakje doen.
Wij hebben de heren en hun gevolg (caddy’s camaraploeg/verslaglegger) ontvangen, begeleid naar hole 1. En, weetje, de baan is lastig, zo moesten zij constateren. Zij komen zeker terug om alle holes aan te doen. Zij zijn van harte welkom.

            Beste leden, 

A.s. woensdag 17 juni zullen Naud Frese en Derk ter Braak, fietsend, 18 holes op 18 verschillende golfbanen gaan spelen. En zij komen ook bij ons op de club langs!

Zij doen dit als sponsoractie voor jeugd van de NGF en de Mentelity Foundation van Bibian Mentel. Tussen de holes zullen ze fietsen, samen met de paralympiër Merijn Koek, om daarmee extra aandacht voor het sporten met een lichamelijke uitdaging te vragen.  

Op hun website staat het volledige schema met hoe laat ze ook bij ons aan zullen komen om 1 hole te spelen. Als u hen wilt aanmoedigen bent u natuurlijk van harte welkom!
Wilt u hun tocht (en daarmee de goede doelen) steunen? Dat kan heel makkelijk via deze link:

Fietsen en Golfen voor het goede doel

Daarnaast staat er ook een leuk bericht over deze actie op golf.nl.

Mogen we ook rekenen op uw steun?

 

Alvast veel dank, namens Naud en Derk, maar vooral ook namens de NGF en de Mentelity Foundation.

Ter Specke golf was de 12e golfbaan, nog 6 te gaan als het gezelschap om 16.40 uur weer vertrekt richting “De Vijf Margen”, waar om 17.16 uur de volgende hole 1 wacht. Ter promotie gaf onze pro de heren een doosje Ter Specke-ballen mee om uit te proberen op de Kennemer-golfbaan. Wie weet zullen wij in de toekomst ook een keer de KLM-open mogen organiseren.

Maria van Ruiten

ridegolf


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022