dinsdag, 28 april 2020 10:16

April doet wat het wil.

Groen, groener, het groenst: wat mij betreft heeft de lente gewonnen van het coronavirus. Alsof er niets aan de hand is, kleuren de bomen en de velden van gezellige kleuren tot helder groen. De geuren veranderen, de buizerd vliegt boven de sportvelden. Hij heeft het rijk alleen. Maar voor hoelang nog? Wanneer mogen wij weer ‘de wei in’?

De golfbaan is bijna ‘ready-to-play’. Het grootonderhoud is naar voren geschoven. Dat was mogelijk omdat de voetbal-activiteiten, eerder dan gepland, stil lagen en wij, golfers, ook niet meer welkom waren op de velden.
Helaas, dat gaat de komende weken nog even zo blijven.

De gemeente Lisse, eindverantwoordelijk voor de wel/niet openstelling van de sportcomplexen, is streng en zorgvuldig. De komende verruimingen voor de jeugd zullen de eerste lichtpuntjes worden. Hoe een en ander eruit gaat zien, wordt binnenkort duidelijk.

Golfen, ook alleen of met twee, is niet toegestaan. Zoals ik eerder vermeldde: zelfs het parkeerterrein is afgesloten. Geen wielrenners, geen honden die hun bazen uitlaten, geen hockey, geen tennis, geen softbal, geen voetballende jeugd. Alleen maar groen, groener en nog meer groen. Het blijft vreemd op dinsdagochtend geen keuze te hebben: ga ik wel of ga ik niet? We missen elkaar, we missen de babbeltjes op en langs de baan, in en naast de flight, we missen de koeken en de koffie. We missen de ‘vaste momenten’. Zelf te moeten bedenken welke dag het is…
Gelukkig hebben we de foto’s nog. En zoek nog maar een potje geduld. Want geduld is het enige wat we nodig hebben.

Wat ook bij april hoort, is de ‘lintjesregen’. Was het vorig jaar Dick Faas, dit jaar weer een goede bekende onder ons golfers.
Peter Slobbe, bekend bij velen voor en door zijn onvermoeide inzet bij de voetbal en de ijsclub. Weer zo’n onmisbare vrijwilliger zonder wie menig gebeuren geen doorgang kan vinden.

Peter, hartelijk gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding.  

Tot op de golfbaan.

Maria van Ruiten

golfpeter


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022