maandag, 03 februari 2020 11:33

Ladies Night op klaverbridge-avond

Ladies Night op klaverbridge-avond

 

Afgelopen vrijdagavond vond, voor de 3e keer alweer, de jaarlijkse bridge-/klaverjasavond plaats.

Ruim voor half 8 waaiden de meeste van de 20 klaverjassers en 24 bridgers (jawel!) met de deur de sfeervol verlichte businessroom van ter Specke binnen. De koffie en zelfgemaakte koek (dank Ank!) lieten we ons goed smaken alvorens men zich naar de juiste tafel begaf. De “jassers” achter de ramen bij het bargedeelte en de bridgers in de wat beter verlichte vergaderruimte. Maar ja, die moesten dan ook 13 kaarten in het licht houden. En soms ook nog 13 van de partner, de zgn. Dummy.

Dankzij de voortreffelijke barbezetting (dank Harry en Annemiek !!) kwam niemand ook maar iets tekort. Er werd zelfs nog een nieuw 0.0% biervat aangeslagen. Koude en warme hapjes waren er uiteraard. En de 5.0% tap draaide volle toeren.

Even na elven hadden we alle spellen (48 resp. 18) achter de rug en kon de organisatie aan het rekenen slaan. Waarbij ze dit keer gelukkig geen last hadden van stableford-herberekeningen. Bij de bridgers werden de eerste 5 plaatsten ALLEN door dames bezet! Zie de titel van dit stukje). Gedeeld 5 waren Corry en Cock met 57%, 3e werd Esther met 59%, 2e Marijke met 59,5% en de eerste plaats was voor Coby met maar liefst 63%.

Ook bij de klaverjassers beten de heren in het stof. Weliswaar deden Steve (5e met 4659), Cor (4718), Theo (4759) en Gerard (GvD) (2e met 4877) redelijk mee, maar ze konden toch niet tippen aan Margret (5306 …..drieënvijftighonderd!!) . Al deze genoemden mochten een keuze maken uit de rijkelijk gevulde prijzenpot en natuurlijk op de foto voor de eeuwige roem.

De organisatie werd nog even lovend toegesproken (dank Harrie Pieters) voor de wederom voor-tref-fe-lij-ke organisatie; een paar helpende handen zorgden ervoor dat alle die ochtend gedane meubelverschuivingen teniet werden gedaan; we dronken nog ’n glaasje en verlieten tevreden het complex, nog net op tijd voor het levend (vroeger zouden we “Live”zeggen) verslag van de Brexit.

In bijgaand album enkele sfeerbeelden van deze avond.

klaverjassen10

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022