zondag, 18 augustus 2019 09:50

Hulde aan de vrijwilliger !!

Vrijdagmiddag 16 augustus: het vrijwilligersuitje van Golfclub Ter Specke. Het jaarlijkse uitje dat het bestuur haar vrijwilligers aanbiedt in dank voor de hulp, bijstand en volharding bij de taken de zij op zich nemen. Ieder op zijn en haar eigen manier blijkt een belangrijke schakel in de club te zijn.
Want, je geeft je op als vrijwilliger omdat je denkt: a. dat lijkt mij wel leuk, b. ik heb er de tijd voor, c. ik kan dat wat zij vragen wel. En dan ben je dus vrijwilliger. En helaas, soms is het doorbijten omdat iets tegenzit, je “het” eigenlijk (nog) niet goed kan of je gewoon geen zin hebt. En dan wil je er toch zijn. En je bent er. Telkens weer blijkt de lerende mens nog veel te kunnen bijleren. De meeste leden van de club zijn de 60 (ruim) gepasseerd en weinigen onder hen hebben van jongs af aan gegolfd. Dat betekent dat je op late leeftijd aan een nieuwe sport begint en er gewoon van uitgaat dat je het kan leren. En dat blijkt dus ook zo te zijn. Dankzij de golfpro van de eigen baan Leendert de Goeij of een golfpro elders is het Golf onder de knie te krijgen, of liever gezegd “in de swing”.
Die lerende mens is de vrijwilliger: openstaan voor nieuwe uitdagingen en oppakken wat voor de voeten komt. En dan het ook nog leuk vinden. Dankzij de inzet van velen, is er in clubverband veel mogelijk. Gelukkig.
Dit jaar is er voor de sportieve activiteit gekozen voor het Keukenhof terrein. Door Dick Faas is er een bijna professionele foto-kunst-puzzelroute uitgezet. Bij de parkeerplaats van het LAM (Lisser Art Museum) komen we samen . De deelnemers zijn in fligts ingedeeld en er zijn 2x 9 “holes” te verwerken. De Dahliashow komt vanzelf langs, evenals de vele kunstwerken die het terrein kent. In de pauze is de ‘Hofboerderij’ het trefpunt voor thee met taart. En voor de eerste verhalen: er zijn deelnemers die de trap IN het Museum namen in plaats van de trap BUITEN, en wist je dat het totale terrein Keukenhof zo’n 240 hectare omvat? Vanaf het uitkijkpunt “Meerzicht” mag je eens flink uithalen met een golfclub en golfbal. Hoewel, de afstand tot de groene hoelahoep blijkt minder dan in eerste instantie gedacht is. Het is de bedoeling een golfbal in de groene cirkel neer te leggen. Dat is gewoon lastig. En dat terwijl de grootte van de hoelahoep toch echt behoorlijk verschilt van die van een echte hole. En ‘hole-in-one’ slaan is door menig clublid al ‘gescoord’.
Wijzer en ietwat vermoeid verlaten de deelnemers het terrein en gaan op weg naar het clubhuis bij de golfbaan. Daar zal een drankje en een hapje genuttigd worden.
Een lekkere barbecue ( door fryer Clemens ) opgesierd en aangevuld door o.a. heerlijke salades staat er klaar. Joke Korsuize heeft met ‘haar dames’ een mooie klus geklaard. De bar wordt bij toerbeurt bemand door met name de mannen in de club. Dank jullie wel allemaal.
Het was een mooie dag, zoals ook de foto’s in het foto-album.
Maria van Ruiten

p.s. als u over de puzzelroute wilt beschikken, kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het overlijden van Leo Beijk.
Helaas hebben wij als golfclub een golflid moeten verliezen door overlijden. Leo Beijk is 13 augustus overleden. De rouwkaart is in het clubhuis aanwezig. Leo had de ziekte van Alzheimer waardoor het al enige tijd lastig voor hem was actief deel te nemen aan golfactiviteiten. Zijn ‘maatjes’ namen hem onder hun hoede en zo heeft hij nog meerdere keren een rondje kunnen lopen. Leo was met name door zijn activiteiten bij de voetbal een goede bekende van velen onder ons.

fotowebaug2019

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022