maandag, 12 augustus 2019 17:12

Zondagmiddagcompetitie Golfbaan Ter Specke afgesloten

De laatste competitiemiddag dient zich aan: zondag 11 augustus.

En voor de 5e keer ligt de golfbaan er op zondagmiddag schitterend bij: mooie, strakgemaaide, grasgroene biljartlakens: de voetbalcompetitie is na de onderhoudsperiode nog niet echt begonnen en daar profiteert de golfclub dan weer van. Omdat dit jaar het groot onderhoud geheel volgens schema heeft kunnen verlopen, konden de wedstrijden alle zondagen gespeeld worden op een Qualifying baan.

Na de heftige stormen van zaterdag de 10e kon het weer alleen maar beter worden. En dat was ook zo: aangename temperatuur, een stevige bries, maar de regen bleef weg. Kortom: prima golf weer.

Nadat door Jan Dofferhoff de greens waren schoongeblazen – een zware klus deze keer gezien het weer van zaterdag – konden de flights van start gaan. Met goede zin vertrekt elke flight naar de starthole.

Maar ach, het zijn niet de weergoden die bepalen hoe bij een ieder het golfspel verloopt. Hoewel, de wind kan een flinke spelbreker zijn, of liever gezegd: een afzwaaier veroorzaken. En zo gebeurde. Jan Dofferhoff sloeg voor de 3e keer in deze competitie een birdie, ondanks de wind …

Op deze laatste speelmiddag, verkeerde een aantal deelnemers in een luxe positie: zij deden voor de 5e keer mee en dat terwijl maar 4x noodzakelijk was voor een plaats in het eindklassement. Dus kon bij deze spelers de slechtste score geschrapt worden, zodat alleen de 4 beste scoren telden. Voor een andere groep deelnemers was het vandaag de 4e keer en lag de lat hoog: en nu scoren!! Het moest vandaag gebeuren. En dan zijn er ook vandaag weer deelnemers die gewoon gezellig meedoen voor de 2e of 3e keer. Want, ook als je vooraf al wist dat 4 of 5 keer niet haalbaar was, kon je je toch opgeven voor het toernooi. Dat leverde elke zondag een wisselend, maar aangenaam gezelschap op. Tenslotte zijn er altijd nog onze trouwe gasten, cq partners van de deelnemers die langs komen. Voor de catering in brede zin van het woord stonden elke zondag opnieuw Harry en Annemiek Woerde voor ons klaar met de drankjes en de hapjes. En de sleutel !! Hulde!

Bij de heren stak een deelnemer er flink bovenuit: Gerard Laas scoorde 1x 23, 1x 22, 1x 17, 1x 18 en 1x 14 Stableford punten. Gerard stond bovenaan na 4 keer spelen en scoort de laatste middag 22 Stableford punten. Kenners onder ons weten dat dit hoog is. En dat terwijl hij al eerder een keer 23 Stableford punten behaalde. De ‘slechte’ score van 14 kon geschrapt worden en de som van de 4 andere scores gaf als resultaat 80 punten. Met deze topscore was hij de terechte winnaar.

Bij de dames waren er deelnemers uit de top 5 die verstek moesten laten gaan op deze laatste speeldag. Zij misten daarmee de kans om een nieuwe/goede score toe te voegen. Ondergetekende had ‘haar dag’ zoals ik het maar noem: 19 Stableford punten. De slechtste score kon weggestreept worden en het totaal na 4x spelen kwam op 66. En daarmee werd ik de winnaar bij de dames.

De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Het is en blijft een leuke manier om de qualifying baan goed in te wijden na de periode van improviseren – ook leuk en niets mis mee – wat de speelvelden betreft. Een lange periode van qualifying spelen is begonnen: de Ladder wedstrijden staan al weer in de grondverf: houdt de berichtgeving hierover in de gaten.

Namens de toernooicommissie,

Maria van Ruiten

p.s. voor een sfeerimpressie verwijs ik graag naar bijgaand foto-album

zmcaangepast

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022