donderdag, 16 mei 2019 18:02

Nieuwe tabellen en groot onderhoud

Nieuwe tabellen
Als bestuur ontvingen wij recent het volgende schrijven van de NGF:
" In juni 2018 is er een bijeenkomst geweest voor Par-3 banen over de uitkomsten van de analyse van scores van spelers van Par-3 banen. Tijdens deze bijeenkomst werd door een aantal clubs aangevoerd dat bij het vast stellen van de ratings van Par-3 banen te weinig rekening wordt gehouden met de specifieke moeilijkheidsfactoren (kleine greens en moeilijkheidsfactoren er vlak naast). Wij hebben op grond van de suggesties van de clubs een methode ontwikkeld voor het verdisconteren van deze specifieke problemen. Deze methode hebben wij tijdens een pilot op 16 banen, waaronder uw baan, in een rating toegepast. Tegelijkertijd hebben wij een verandering in de rekenmethode voor het vaststellen van de rating van Par-3 banen verwerkt. In het algemeen leidt deze aanpassing tot een hogere rating en daardoor meer slagen en hopelijk meer spelplezier voor de spelers op uw baan. De nieuwe rating voor uw baan is verwerkt in tabellen voor playing handicaps."

De nieuwe tabellen kunt u binnenkort aantreffen op de site en in het clubhuis. Duidelijk is dat men nu afhankelijk van de handicap 2 tot 3 slagen meer mee krijgt als het gaat om 9 holes. Een herrekening van eerder ingevoerde scorekaarten zal niet plaats vinden. 

Groot onderhoud / maandtoernooi

WELKOM  IN  ZANDVOORT.
Zoals bekend is het groot onderhoud van onze fairways gaande en kunnen we daardoor vanaf 20 mei tot begin juli niet over alle onze 9 holes beschikken.
Wij gaan er van uit dat wij na die periode weer ons vertrouwde rondje op een mooie baan kunnen lopen.
Wij zijn blij dat wij  kunnen melden dat onze collega’s van THE DUNES (vroeger Open Golf Zandvoort)  leden van Golfclub Ter Specke  weer gastvrijheid willen verlenen om tegen een aangepast greenfee tarief een ronde te spelen.
Concreet: 9 holes voor €.10,-- en 18 holes voor €.20,-- .
Voorwaarden:
 
Bij boeking via internet of per telefoon dien je te vermelden dat je lid bent van Golfclub Ter Specke.
Bij het aanmelden ter plekke dien je het golfpasje van onze club te tonen. 
De koffie in Zandvoort is goed , op het terras heb je bijna altijd zon (en een beetje wind) en aan de geluiden, die van het circuit komen, moet je even wennen.
Niets staat een gezellige golfochtend of -middag in de weg.
 
Gegevens:
Periode 20 mei tot en met 7 juli 2019
www.thedunes.nl; Duintjesveld 3, 2041 TZ  Zandvoort. 023-571 57 43.
 
Bestuur Golfclub Ter Specke.

MAANDTOERNOOI 7 JUNI AFGELAST
Om dezelfde reden als hiervoor genoemd zal het maandtoernooi op vrijdagmiddag 7 juni geen doorgang vinden. 

Onderhoudgreen2   


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022