zondag, 04 september 2022 09:32

Verslag maandtoernooi 2 september 2022

Vandaag een verslag van een van de "jonkies" bij onze golfclub. Voor het eerst nam hij deel aan een maandtoernooi en met een score van 22 stableford-punten wist hij direct al de tweede prijs in beslag te nemen.

"De weersvoorspelling was goed en dus had ik me twee dagen van te voren aangemeld voor het maandtoernooi en met mij wel 30 anderen.

De voorspellingen kwamen uit, het was prachtig golf-weer, de lucht blauw, het gras kort gemaaid  groen en een zacht zuchtje wind  blies af en toe wat verkoeling bij de perfecte 24 graden zonder de ballen van hun koers te waaien.

Na stukjes appeltaart en soesjes en een kopje thee/koffie en een uitleg over alle te winnen prijzen begonnen we aan het toernooi.

De baan was qualifying en alle 9 holes waren bespeelbaar. We werden ingedeeld in 4 flights van 4 spelers en 5 flights van 3. Die laatsten werden door Maria op het hart gedrukt vooral rustig aan te doen, zodat de flights met 4 mensen nog genoeg tijd zouden hebben om zich rustig te concentreren op hun spel.

Samen met Paul en Huub zat ik in flight 2, dus begonnen we op hole 2. Daar ligt een slootje voor de tee, maar we zijn daar onze ballen niet in kwijt geraakt, wel in de bosjes en struiken verderop, maar daar hebben we het hier niet over. Bij hole 3 sloeg ik al een balletje tegen de vlag, en filosofeerde ik er nog op los, over als die stok nou niet in de hole had gestaan, maar mijn medeflighters verzekerden me dat hij er dan ver overheen was gegaan. Maar toen, bij hole 4 sloeg het geluk echt toe: een birdie, mijn eerste, ik kon mijn geluk niet op. Huub had daarna nog een stuk of wat “pars” en Paul sloeg ook een paar hele mooie ballen. 

Op het eind moesten we de eindstand nog even in de app zien te krijgen, gelukkig kon Dick me daar even snel mee op weg helpen.

En toen kwamen de drankjes, kleine lekkere hapjes en zelfs een heel dienblad vol met bitterballen voorbij. We zaten heerlijk op het terras in de zon of onder een grote parasol. Ondertussen werd er op een steenworp afstand hard gewerkt aan de laatste loodjes en op-plak-steentjes van het nieuwe clubgebouw van 6 miljoen. Als relatieve jongeling zat ik rustig te luisteren naar alle leuke verhalen van de oudere clubleden om me heen waarvan er een (Ton) zelfs het oude clubgebouw gebouwd had. Vlak voor we allen naar huis gingen werd nog even gegoogled waar het woord golf vandaan kwam, sommigen meenden dat het kwam van het grillige score-verloop, de ene dag goed de volgende dag weer desastreus, maar nee, het bleek dat “Golf” taalkundig afgeleid is van het Nederlandse woord 'kolf' of 'kolve', dat simpelweg 'club' of 'knuppel' betekent. Al vanaf de 13de eeuw werd 'colf' gespeeld in de Lage Landen, evenals 'golf' als langebaanspel met stok en bal.

De uitslag was uiteindelijk: ……..

Met vriendelijke groeten,

Ronald Popma"

p.s. Met een geweldige dagscore van 32 slagen en 25 stableford-punten mocht Gerard Laas zich terecht de winnaar van de dag noemen. De volledige uitslag vindt u terug in Egolf4U.

preview be2ea02944b0784c36f2c4fc72c0097a collage

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022