dinsdag, 26 oktober 2021 14:12

Herfsttoernooi 24 oktober 2021 The day after

Het regent, het miezert vandaag. Hoe anders was het gisteren: zonnig, zonder wind en zonder wolken, een heerlijk frisse dag: een feestje om te golfen. En de Driving Range is ook nog eens beschikbaar om in te slaan.
Kortom ideale omstandigheden om een spelletje te spelen. Om 13.30 uur gaan 7 flights van 4 ( min een zieke/ daarover later meer) van start nadat de briefing is afgesloten. Het is geen gewoon spelletje golf, nee, we spelen Texas Scrable met z’n tweeën. Elke flight heeft 2 teams van 2. Eigenlijk komt het er op neer dat elk team bij elke slag een Mulligan krijgt. Allebei afslaan en samen kiezen welke bal het gunstigst ligt. En dan allebei weer een poging wagen richting green/hole. Allebei van dezelfde plek. Dat schiet lekker op. Helaas is er een deelnemer door ziekte geveld en moeten we improviseren: er is geen veelvoud van 4 meer. Casper moet het alleen doen in zijn team. Het andere team in zijn flight ziet er op toe dat Casper zijn imaginaire partner ook aan de beurt laat. Zij moet immers ook minimaal 4x afslaan. Deze werkwijze gaat Casper goed af. Zelf ben ik getuige van zijn eerste slag op zijn eerste hole (hole 5): een briljante slag met de bal op de green. Je begrijpt dat zijn partner helemaal niet wil afslaan …………
Onze hoffotograaf, Nel Wassenaar, is present en legt fraaie beelden vast met de camera en Joke Korsuize zet de bar en de bitterballen in de startblokken. Gaan we binnen borrelen? Gaan we buiten borrelen? Het wordt buiten. De late middagzon is aangenaam welkom.
Via een in de computer ingevoerde formule van handicap verrekening, komt er een uitslag tevoorschijn. Het team van Casper Jansen !! heeft met 19 Stableford punten
(31 slagen) de beste ronde gelopen. Gevolgd door 2 teams met elk 16 Stableford punten: Jan Dofferhoff en Arie Kommer zijn 2e, Ruud van der Helm en Harold Wassenaar zijn 3e geworden. De ‘9-6-3-regel’ in de computer heeft dat bepaald. Het is nog lang gezellig op de golfbaan.

Voor een sfeerimpressie verwijzen wij nog graag even naar bijgaand foto-album.

Golfregels op Ter Specke.
Denk jij ook weleens: wat mag ik nu wel, wat mag ik nu niet met mijn bal in de baan? En wil je een antwoord op deze vragen? Kom dan naar de Regelmiddag op maandagmiddag 1 november. In E-Golf4U zie je de datum ( bij de maand november / even doorklikken want hij staat op oktober) 1 november staan. Er is plaats voor 20 deelnemers. Mochten zich er meer dan 20 aanmelden, dan komt er nog een regelbijeenkomst op een later tijdstip.

Maandtoernooi november vrijdag 5 november: er is plaats voor 36 deelnemers. Houdt de mail in de gaten.


Maria van Ruiten

Golfcollageherfsttoernooi2021


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022