zaterdag, 02 oktober 2021 10:07

Na regen kwam zonneschijn

Nu ik op zaterdagmorgen 2 oktober 2021 mijn gedachten aan het papier vertrouw, kom ik tot de ontdekking dat we precies 15 jaar geleden in 2006 voor het eerst in Lisse zijn gaan golfen. Het initiatief van Ton Horsman werd toen samen met golfleraar Leendert de Goeij en ondergetekende omgezet in werkelijkheid en dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is verder gewerkt aan een succesvolle reeks en staan we nu aan de basis van weer een nieuwe episode. Golfbaan en Golfclub Ter Specke zijn klaar voor de toekomst.

Direct na de feestweek in Lisse en zo vlak voor het Leidens Ontzet keerden we op vrijdagmiddag 1 oktober op Golfbaan Ter Specke weer terug naar het oude normaal. Een maandtoernooi maar nu weer voorzien van de gebruikelijke koek-en-zopie en bovenal de gezellige nazit in de kantine. Vooral degenen die donderdag tijdens de korte baan in Lisse wat al te enthousiast uit hun dak waren gegaan, moesten het echter wel bezuren. Het spelletje golf vraagt immers een opperste concentratie, zodat niet-Lissers nu in het voordeel waren. Bij Hans van der Zwet werkte het echter weer tegengesteld, want met een score van slechts 31 slagen bleek hij tegen iedere invloed van buitenaf bestand te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over het herfstweer, maar gelukkig was pluvius ons gunstig gezind door haar luiken tijdens de wedstrijd gesloten te houden.                

Bijzonder was ook het feit dat bij afwezigheid van het JOT-team de honneurs werden waargenomen door het koppel Ank en Maria waarvan de laatste ook haar sporen heeft verdiend met het maken van de foto’s (zie het bijgaande foto-album). Door daarnaast ook nog eens de Corona-check te regelen en uitslagen te bepalen, is wel duidelijk dat we zuinig moeten zijn op deze twee. Zelf kijk ik in ieder geval met genoegen terug op een reuze gezellige middag waarbij het niet ging om de knikkers maar om het spel. Het begin is er in ieder geval weer om te komen tot een volle bezetting met een nazit waar ook een deel van het thuisfront acte de presence geeft. En dan de uitslag: Bij de dames gingen Joke Barends (1) en Dineke Vonk (2) met de eer strijken, terwijl bij de heren superscores werden behaald door Willem Oudshoorn (23 Stf), Hans van der Zwet (22 Stf) en Wim Mol (22 Stf). Zie verder Egolf4U.

Foto’s clubkampioenschap

Voor zover u foto’s heeft gemist, is dit inmiddels goed gemaakt in het bijbehorende foto-album. 

Met sportieve golfgroet,

Dick Faas   

Golfcollageokt2021                                        


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022