zondag, 28 februari 2021 20:23

Golfschool en WHS

Golfschool Ter Specke

Met de aanwezigheid van drie golfleraren mogen we inmiddels wel spreken van een echte golfschool. Op bijna alle dagen van de week is het nu mogelijk om de kneepjes van het golfvak te leren of om gewoon weer eens de eigen golfkwaliteiten te up-daten. Zeker in deze corona-tijd vinden we het golfen misschien wel de enige uitlaatklep om de eenzaamheid en de frustratie het hoofd te bieden. Voor de starters is er een gratis beginnerscursus en de leden kunnen tot 1 april nog gebruik maken van een korting op een bijscholingscursus. Om meer te weten over de drie golfpro’s en alle mogelijkheden als het gaat om het lessen, is een klik op golfschool voldoende.

Van EGA naar WHS per 1 maart 2021

Inmiddels zijn al vele woorden gewijd aan het nieuwe handicapsysteem en veel discussie en uitleg zal ongetwijfeld nog volgen. Voor u als golfer op Golfbaan Ter Specke zijn de volgende weetjes het meest van belang.

  • Vanaf 1 maart is de WHS-handicap van kracht en op deze datum verdwijnt dus de oude EGA-handicap en is daarmee ook niet meer zichtbaar in E-golf4U, de digitale NGF-pas en de Golf.nl-app.
  • Met ingang van 1 maart gelden ook nieuwe handicaptabellen en deze kunt u vanaf dat moment terug vinden op onze website. De tabellen zijn onder andere nieuw, omdat het WHS slechts één methode hanteert en dus geen afwijkende berekening meer kent voor golfers met een handicap boven de 36,0 (dit was een extra slag voor elk punt boven deze handicap).
  • Bij de WHS-handicap kunnen ook de (weers-)omstandigheden van de dag van invloed zijn. Graadmeter daarvoor zijn alle scores van de baan welke de laatste 24 uur zijn ingevoerd. Zo worden de handicaps pas elke dag na middernacht definitief berekend en is het op dezelfde dag nog invoeren van de scores van groot belang.
  • Omdat het systeem altijd een score vraagt, kan men op de kaart een “0” of “-“ aanhouden als men geen stablefordpunten meer kan halen. In het systeem vul je het getal 11 in en het systeem herkent dit automatisch als een nulscore.
  • Met de overstap van OGS naar E-golf4U zijn de oude lidnummers komen te vervallen en geldt de ontvangen persoonscode als nieuw lidnummer. Deze code betreft de code waarmee u ook inlogt ofwel zoals in mijn geval FAA21.

Mocht u nog niet beschikken over de inlogcodes van E-golf4U, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Evenzo kunt u voor vragen over uw nieuwe handicap altijd terecht bij de R&H-commissie.

DF

golfcollageetikette


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022