vrijdag, 29 januari 2021 12:27

Hoe heurt het eigenlijk?

Golfbaan Ter Specke floreert, de baan ligt er goed bij en de inlooples op maandagochtend is elke week volgeboekt: het lijkt wel ‘hoogseizoen’ !!

Maar dat is het niet. De grote drukte op de baan, de weersomstandigheden en ook nog een meerdere golfpro’s op en in de baan, zorgen ervoor dat we meer dan we misschien gewend zijn, ons zullen moeten houden aan de etiquette regels. Elke golfbaan heeft ze en dus ook Ter Specke.

Bij ons geen exclusieve golfkleding, bij ons geen starttijden boeken, maar ook onze golfballen zijn hard, eigenwijs en kunnen heel vaak grote snelheden ontwikkelen. Kortom: er dreigt ook gevaar. In de afgelopen tijd is er een golfbal geland op een dameshoofd en ook liep er een hond in de weg van een golfbal. Het rigoureuze snoeien dat heeft plaatsgevonden op en langs onze golfbaan heeft fraaie vergezichten vrijgegeven. Dat hebben die golfballen ook in de gaten. En toch willen wij zo veilig mogelijk blijven golfen.

En dan heb ik het nog niet over de regen die zorgt voor overlast: veel, heel veel ‘tijdelijk water’, een term die elke golfer kent vanuit het regelboekje. Maar er is meer: wij maken gebruik van grasmatten die ook andere goden dienen. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor die grasmat. En zeg nou niet: we betalen daar toch voor. Dat zeg je ook niet als je ( weet je nog, van vroeger) een bioscoopkaartje gekocht hebt… Wij dragen met elkaar zorg voor de grasmat/fairway en mogen geen ‘sporen’ achterlaten.

Golfclub Ter Specke wil graag dat elke golfer:

  • De regels kent en toepast: niet afslaan als er zich mens of hond ( bij hazen en konijnen weet ik het niet ..) in het gezicht- of slagveld bevindt. Jij slaat dan NIET af.
  • Bij te veel tijdelijk water wordt de baan gesloten. Dat wil zeggen: “Golfers niet toegestaan”.
  • bij vorst: zolang er rijp op het gras zichtbaar is: NIET golfen
  • Dus als je gaat golfen, loop je eerst langs het clubhuis, schrijft je in en leest de berichten van de marshal. Geen inschrijfboek = geen golfrondje.
  • De kwaliteit van de baan kan in de loop van de dag verbeteren en ook verslechteren: raadpleeg de site. Het kan dus voorkomen dat je op de baan komt en moet constateren dat je NIET terecht kan. Helaas, het zijn meestal de weergoden die roet in jouw rondje hebben gestrooid. Aan de marshal ligt het niet, hoor ….
  • Nieuwe vaste obstakels in de baan. Er kan veel meer uitgerust worden tijdens een rondje. Comfortabel gezeten op seniorenhoogte kan je de omgeving ( denk alvast aan de geurende hyacinthen) op je in laten werken. Maar mocht jouw bal bij, tegen, voor of achter zo’n mooi bankje liggen, dan heb je een vrije drop zodat jij de swing kan maken zonder last te hebben van dat bankje. Zie het golfboekje regel 16.1.

Ik wens een ieder veel golfplezier.

Maria van Ruiten

golfcollageetikette


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022