zaterdag, 05 september 2020 11:46

Maandtoernooi weer van start

Golfclub Ter Specke , de 1e vrijdag van de maand: ja hoor, ze doen het weer …..
Op vrijdag 3 september gaat het maandtoernooi weer van start. Na maanden van ‘afstel’ mogen wij ook op vrijdagmiddag de wei weer in om een wedstrijdje te spelen. Met beperkingen, ingegeven door Corona, maar met enthousiaste deelnemers. 32 deelnemers: dat moet gaan lukken.
Anders dan de weergoden hadden voorspeld, blijft de regen uit en komt de zon tevoorschijn. Een top temp en met ‘zonder wind’: wat wil je nog meer …
Bij binnenkomst is er koffie/thee met (coronaproof-) koek, staat de wedstrijdleiding klaar om - via de zeef - het geld te innen en de scorekaart uit te delen. Ja, daar vinden geen besmettingen plaats.
Omdat de keuken nog steeds gesloten is, moet er “geïmproviseerd” worden wat de pauzehap betreft: er is een tussenstop ingericht ( buiten !!, want mooi weer) waar drank en een chocosnack klaar staat. Als de eerste flights na 9 holes binnenkomen, kan de uitslag berekend gaan worden.
Er zijn gevolgen zichtbaar van de “Coronalessen”: er is goed gescoord! De drank zal je binnen zelf moeten gaan halen ( via de uitgezette looproute / een waar circuit), met pin betalen en weer – via het 2e deel van het circuit - naar het terras om op gepaste afstand gezellig samen te zijn. Ruimte genoeg, daar ligt het niet aan. Om zonder keuken toch de onmisbare bitterballen te kunnen serveren, is er gekozen voor de plaatselijke middenstand om de bitterballen – rond en warm – om klokke 16.15 uur langs te brengen. Ook dat lukte.
Al met al wordt het een geslaagde poging: voor herhaling vatbaar. Dat zal in oktober zijn.
De Uitslagen
Er is 2x een birdie geslagen door Ton van de loo op hole 1 en Niek van Ginkel op hole 3.
De Neary op hole 3 werd gewonnen door Yvonne Allebes.
Bij de dames is Fernanda van der Drift met 17 punten de winnaar. Ria Beelen met 16 punten een fraaie 2e plaats.
Bij de heren is Gerard van der Voort met 20!! Punten de winnaar, Hans Teeuwen met 18 punten nummer 2 en Johan Randsdorp met 17 punten nummer 3.
Het was weer een ouderwets gezellig samenzijn.
Als je de smaak te pakken hebt of je denkt: ‘ik wil ook meedoen’, dat kan. De clubkampioenschappen staan gepland en in ogs kan je je opgeven. Zie de site voor informatie.
Zoals eerder is aangegeven in een nieuwsbrief – maar misschien niet door iedere dame is gelezen - is de dames-inloop op donderdagmiddag verplaatst naar woensdagmiddag.
Maria van Ruiten

golffun1


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022