woensdag, 04 december 2019 09:26

Verslag winterballen-golftoernooi

Als je de hele voorafgaande week denkt dat het zelf-georganiseerde golftoernooi eindelijk doorgang kan vinden, verwacht je toch echt niet dat Nederland op zondagmorgen onder een dikke deken van mist ligt. Terwijl ik geen hand voor ogen zag, was ik echter toch al om 8.30 uur op weg naar Golfbaan Ter Specke om aldaar de nodige voorbereidingen te treffen. Eerst alvast de afstandpilonen uitzetten op de driving range en vervolgens met de bladblazer op pad om alle greens schoon te blazen. Alhoewel het zicht nog steeds niet was verbeterd, ben ik daarna onder het genot van een bakkie koffie toch maar alvast de flights gaan indelen. Tot mijn verbazing kwamen de eerste golfers al rond 12.00 uur aan en die hadden er duidelijk zin in. Wonder boven wonder bleek ook de zon inmiddels zijn werk te doen en zo rond 13.00 uur trok de hemel helemaal open en was daarna de hele middag sprake van een stralend blauwe hemel.

Met 24 deelnemers waarvan veel beginners maar ook enkele inmiddels oud-gedienden, kon de golfstrijd worden aangegaan op basis van de spelvorm Stroke Play zonder Hcp verrekening. Hole 3 werd aangewezen voor de Neary en bij de flight-indeling was er zoveel als mogelijk een combi van 2 heren en 1 dame. Tussendoor zorgde Joke voor Gluhwein en een pittig Balletje.

Na ongeveer 90 minuten kwam iedereen zeer voldaan binnen en was er een gezellige nazit in het clubhuis met een drankje en de beloofde bitterballen (winterballen). Deze gingen er goed in en ze waren nog net niet over de datum. Bij de uitslag werd nog eens duidelijk opgemerkt dat in het kader van de Olympische gedachte meedoen belangrijker is dan winnen. De prijzen waren overigens niet om te versmaden.

Een extra vermelding wil ik nog maken voor Joke en Lau die met hulp van Marianne en Coby ons allen in de watten hebben gelegd. 
Ik heb van jullie allemaal genoten.

Uw Golfpro.

Hier de Uitslag Heren: 1 Lau 36 slagen.              Dames 1 Coby Staats 47 

                                     1 Cees Boot 36 slagen                 2 Marijke Schouten 49 

                                     2Jan Schouten 42 slagen      

 
De Neary was van Gert Jan Steenvoorden.

p.s. Met mijn oude Nokia heb ik ook nog wat foto’s geschoten, welke zijn opgenomen in het bijgaand foto-album.

winterballencollage


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022