Het vijfde Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi staat al weer bijna voor de deur. De draaiboeken liggen al klaar, onze vrijwilligers staan te trappelen om de tijdelijke 9 holes golfbaan rond kasteel Keukenhof weer aan te leggen en de afspraken met de cateraars zijn gemaakt. In combinatie met de qualifying 9 holes golfbaan van Golfbaan Ter Specke zal weer sprake zijn van een uitdagende 18 holes golfbaan waar menig golfer zich goed kan uitleven. Ook nu zal sprake zijn van een complete verzorging zoals in onderstaand programma tot uitdrukking komt. Per deelnemer betaalt men € 90,00 en inmiddels zijn   de nodige flights al weer aangemeld. De netto-opbrengst van de dag komt ten goede aan een nader te bepalen aanschaf voor de Kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof en aan de Voedselbank.De organisatie van de dag ligt in handen van Golfclub Ter Specke, De Sponsorcommissie van FC Lisse en de Van Lynden Society.  

In verband met de steeds grotere aanloop van deelnemers is afgelopen vrijdag voor het eerst gewerkt met starttijden waarbij een tiental flights vanaf 13.00 uur met tussenpozen van 8 minuten aan het toernooi begonnen. Daardoor was sprake van een vlotte doorloop zonder oponthoud, hetgeen het golfen alleen maar prettiger maakt. Met de maand juni als natste maand van de afgelopen 20 jaar achter ons, was het een genot om te golfen op de perfecte grasmatten van zowel de fairways als de greens en werden de paar spetters die vielen slechts gevoeld als een stukje welkome verkoeling.

Deze week is in GOLF.NL Weekly een ranglijst gepubliceerd van de par-3 golfbanen in Nederland oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarbij is gekeken naar de course rating van de baan ofwel de zogenaamde moeilijkheidsgraad uitgedrukt in een cijfer. Hoe hoger de course rating hoe moeilijker de baan en hoe meer slagen je meekrijgt bij een qualifying ronde of wedstrijd.

Na afsluiting van het jaarlijkse onderhoud liggen de fairways er weer bij als een biljartlaken, hetgeen zich zal vertalen in betere golfprestaties en nieuwe baanrecords. Alhoewel de greens al elke week door onze eigen mensen worden onderhouden, heeft leverancier MyViewGolf het jaaronderhoud uitgevoerd en daarmee ook de greens weer in nieuwstaat terug gebracht. Golfbaan Ter Specke: een golfbaan met een optimale kwaliteit en last but not least Qualifying. Zoals bekend heeft het enthousiasme van onze golfers inmiddels al enkele malen geleid tot een erg grote aanloop bij het maandelijkse toernooi, zodat in de opzet van een gunshot-start te grote flights en oponthoud niet meer te vermijden waren. Na intern beraad is daarom besloten om te gaan werken met starttijden met een tussenpauze van 8 minuten en flights van maximaal 4 personen. De eerste flight start om 13.00 uur en als het gaat om flight 10 zal de starttijd daarmee op 14.12 uur uitkomen. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij uiterlijk om 12.30 uur aanwezig zijn voor de breefing van onze golfpro. 

vrijdag 27 mei 2016 13:37

Maandtoernooi en onderhoud

Zoals u ongetwijfeld al heeft gemerkt, vindt op dit moment weer het jaarlijkse groot onderhoud aan de velden plaats. Dit noodzakelijk kwaad veroorzaakt weliswaar enig ongemak door het tijdelijk gesloten zijn van 2 of meerdere greens, maar het eindresultaat is wel weer een perfecte grasmat waar menig fairway elders niet aan kan tippen. Op dit moment zijn tot woensdag a.s. slechts 6 holes bespeelbaar en kunnen we daarna met het vrijgeven van hole 3 en 4 weer 8 holes bespelen. Zo rond 20 juni zijn alle greens weer beschikbaar en is de baan weer qualifying. Overigens ondergaan op woensdag 8 juni ook alle greens een grote onderhoudsbeurt door het bedrijf MyViewGolf. 

dinsdag 10 mei 2016 09:13

Een subtropisch maandtoernooi mei

Zoals inmiddels wel bekend, mogen we ons na de renovatie van onze golfbaan verheugen in een forse aanloop van nieuwe leden. Een van deze geeft bijgaand haar bevindingen weer en bovendien zijn er ook weer de foto's in het foto-album.  


Vrijdag 6 mei 2016. 

 

Zo uitbundig het weer, zo ingetogen de twee-stokken wedstrijd!

 

Als vreemde eend in de bijt, want zo voel ik me nog steeds een beetje als Haagse,

heb ik deelgenomen aan dit festijn.

Misschien vraagt men zich af wat iemand uit Den Haag daar doet maar dat kan ik uitleggen….

We wonen en werken in Den Haag maar hebben een zomerhuisje in Noordwijk en daarom lid geworden bij Ter Specke.

 

In soberheid, in een tijd van herdenken, was het gebruik van slechts

twee stokken toegestaan,

Een ijzeren 7 en een putter!

Oei, dat viel tegen!

Had ik net de hele set vanochtend gepoetst en geboend om stralend voor de dag te

komen, komt de leiding met dit idee!

Maar …. een heerlijk middagje golf met veel deelnemers en gezelligheid!

Een drankje tussendoor op het ereterras was erg aangenaam, temperaturen rond de 25 C.

Het was de tweede keer dat ik meedeed en…

als winnares van de Dames

kijk ik uit naar de volgende wedstrijd!

 

Organisatie , het was fantastisch, bedankt!

 

Groetjes Xandra Dietz


 

Alhoewel het golfen ook onder de huidige barre weersomstandigheden gewoon doorgang vindt, voelen de meesten onder ons zich toch veel prettiger als de lente met hogere temperaturen en vooral ook zon nu echt eens doorzet. Koude handen zijn bovendien ook niet bevordelijk voor een goede score. Navraag bij alle weerstations geeft gelukkig aan dat onze wens voor vrijdag 6 mei in vervulling gaat. We verwachten daarom weer veel aanmeldingen voor het komende maandtoernooi, zodat we ons opnieuw strikt willen houden aan het uiterste tijdstip van inschrijven ofwel donderdag 5 mei om 12.00 uur. 

Op koningsdag 27 april is ons clubhuis gesloten, maar kan van 9.00 uur tot 16.00 uur wel gewoon worden gegolfd. Dit is evenzo het geval voor 2e pinksterdag 16 mei, maar dan kan slechts worden gegolfd van 8.30 uur tot 11.00 uur. Op hemelvaartsdag/bevrijdingsdag 5 mei is de golfbaan gesloten in verband met voetbaltoernooien voor de jeugd.

  

In 2016 worden de Nationale Open Golfdagen zowel in het voorjaar als in het najaar georganiseerd. Deze voor het komende weekend geplande open dagen laten we bewust aan ons voorbij gaan, omdat deze precies samenvallen met de vele activiteiten rond het bloemencorso in onze streek. Uiteraard is wel iedereen a.s. vrijdag 22 april op onze golfbaan welkom om kennis te maken met de golfsport. U kunt dit alleen doen, maar het is natuurlijk veel leuker om familie, kennissen en/of vrienden mee te nemen. Op 22 april gelden aanbiedingen, welke uw bezoek extra aantrekkelijk zullen maken. De aanwezige marshall en golfleraar ontvangen u en voor nadere informatie kunt u de website www.opengolfdag.nl raadplegen.


donderdag 24 maart 2016 13:37

Maandtoernooi geen 1 aprilgrap

Als het feest der zotten wordt gevierd en iedereen elkaar in de maling mag nemen, spelen de golfers op Golfbaan Ter Specke hun gebruikelijke maandtoernooi op basis van stroke-play en volgens de local rules. We zijn heel blij met het groeiend aantal aanmeldingen, maar dit gaat soms ten koste van een redelijke voortgang bij het golfen. Dit is reden om ons strikt te gaan houden aan het uiterste tijdtip van inschrijven ofwel donderdag 31 maart om 12.00 uur om daarmee een maximum van 36 deelnemers niet te behoeven overschrijden. 

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 40