In 2016 worden de Nationale Open Golfdagen zowel in het voorjaar als in het najaar georganiseerd. Deze voor het komende weekend geplande open dagen laten we bewust aan ons voorbij gaan, omdat deze precies samenvallen met de vele activiteiten rond het bloemencorso in onze streek. Uiteraard is wel iedereen a.s. vrijdag 22 april op onze golfbaan welkom om kennis te maken met de golfsport. U kunt dit alleen doen, maar het is natuurlijk veel leuker om familie, kennissen en/of vrienden mee te nemen. Op 22 april gelden aanbiedingen, welke uw bezoek extra aantrekkelijk zullen maken. De aanwezige marshall en golfleraar ontvangen u en voor nadere informatie kunt u de website www.opengolfdag.nl raadplegen.


donderdag 24 maart 2016 13:37

Maandtoernooi geen 1 aprilgrap

Als het feest der zotten wordt gevierd en iedereen elkaar in de maling mag nemen, spelen de golfers op Golfbaan Ter Specke hun gebruikelijke maandtoernooi op basis van stroke-play en volgens de local rules. We zijn heel blij met het groeiend aantal aanmeldingen, maar dit gaat soms ten koste van een redelijke voortgang bij het golfen. Dit is reden om ons strikt te gaan houden aan het uiterste tijdtip van inschrijven ofwel donderdag 31 maart om 12.00 uur om daarmee een maximum van 36 deelnemers niet te behoeven overschrijden. 

Vandaag is het in Nederland nog code Oranje in verband met de winterse omstandigheden, maar bij het komende maandtoernooi hebben we de winter echt wel achter ons gelaten. Bovendien is onze golfbaan tot nu toe elke dag bespeelbaar gebleven, zodat de vaste kern van golfers zich nog regelmatig heeft kunnen uitleven. Ook hebben de vaste toernooien steeds doorgang gevonden. Volgende week vrijdag 4 maart staat dan ook alweer het 3e maandtoernooi van 2016 op het programma en de ervaring leert dat strijd en vooral gezelligheid dan weer hoog in het vaandel staan.

Na het verkrijgen van de NGF-status was het al mogelijk om op onze golfbaan Q-kaarten te lopen als het gaat om het EGA-handicapnivo 54-36, terwijl voor de lagere handicappers tijdelijk was voorzien in een zogenaamde NGF-clubhandicap 36-0. Vanaf vandaag is de clubhandicap komen te vervallen en kan men nu op Golfbaan Ter Specke de Q-kaarten lopen voor de EGA-handicap 54-0. 

vrijdag 05 februari 2016 19:42

Geslaagd carnavalstoernooi

Opvallend afwezige was vandaag golfleraar Leendert de Goeij, die druk doende is met het verhuizen naar een nieuw onderkomen en de aanpak van een verbouwing. Als dat maar goed gaat ! Vandaag was het daarom de eer aan het trio Casper, Dick en Harry om het maandelijkse golftoernooi in goede banen te leiden. Met hun ervaring en opgedane kennis kennen zij onderhand ook wel de fijne kneepjes van dit elitespel. De deelnemers lopen over een baan om een balletje te slaan, soms in een rechte lijn laag over de grond, maar veelal ook hoog om met een mooie boog te eindigen dichtbij een vlaggetje op een glooiend stuk gras, maar met wat pech soms ook in een waterplas.

Terwijl het carnaval vooral in het Zuiden losbarst, gaan wij proberen dezelfde gezelligheid te creëren tijdens en na afloop van een golftoernooi op Golfbaan Ter Specke. Zoals gebruikelijk hebben wij in ieder geval ook de positieve instelling, we lopen ook in een soort van polonaise en met de golfcap op vergezeld van het dragen van een tas met stokken worden we toch ook als een stelletje malloten versleten. We laten ons niet kisten door een beetje wind of regen, dus we zijn er klaar voor. Wel nog even aanmelden, want het loopt naar verwachting weer storm.

Een bijzonder jaar ligt nu achter ons. Golfbaan Ter Specke werd volwassen met het bereiken van een NGF-status. Onder supervisie van golfbaanarchitect Gerard Jol is door onze vrijwilligers en leverancier MyViewGolf een face-lift gegeven aan onze baan. Ook werd Golfclub Ter Specke opgericht. Zowel de baan zelf als de organisatie erom heen krijgen nu een 7,2 als totaalcijfer met positieve uitschieters voor gastvrijheid en prijs/kwaliteitverhouding.
In 2016 gaan we voort op de ingeslagen weg en hopen we ons 10-jarig bestaan te gaan vieren. Wij wensen al onze vrienden een gezond 2016 toe met daarbij vooral veel golfplezier op onze mooie baan. Op vrijdagmiddag 8 januari gaan we weer van start met het gebruikelijke maandtoernooi en vanaf 16.00 uur is een ieder welkom tijdens de nieuwjaarsreceptie om te proosten op het nieuwe golfjaar. 

dinsdag 22 december 2015 19:53

Openingstijden tijdens feestdagen

De winter lijkt ver weg, zodat er geen enkele belemmering is om al golfend het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan. De golfbaan blijft dan ook alle dagen open met als gegeven dat voor 1e kerstdag en nieuwjaarsdag de zondagregeling geldt, zodat op die dagen de drivingrange en het clubhuis gesloten zijn en er dan dus ook geen marshal aanwezig zal zijn.

zaterdag 19 december 2015 10:34

Kerstgroet

Voor Golfbaan Ter Specke was 2015 een jaar om in te lijsten. Dankzij de inzet van velen voldoen wij nu aan de NGF-vereisten. Golfen staat voor bewegen en gezellig onder de mensen zijn. Bij ons is golfen voor iedereen haalbaar en dus het beste medicijn. Met een zonnige blik kijken we daarom uit naar het nieuwe jaar. Genieten van het golfen, ook al blijft de uitslag onvoorspelbaar. Het bestuur en de golfleraar wensen u prettige feestdagen. En hopen dat u in al uw goede voornemens zult slagen.

 

P.S. Op vrijdag 8 januari 2016 houden wij (na afloop van het maandtoernooi) vanaf 16.00 uur onze nieuwjaarsreceptie in de sponsorruimte van FC Lisse. Uiteraard bent u daar allen van harte welkom.


dinsdag 01 december 2015 16:37

Eerste theorieles van nieuwe H&R-commissie.

Vanmorgen hebben onze regelcommissarissen Simon Lagendijk en Harold Wassenaar onze golfleden wegwijs gemaakt in de vele regels, welke men bij het golfen dient toe te passen.
Op een door Simon zelf ontworpen miniatuur-golfbaan waren vrijwel alle denkbare obstakels uitgezet om het golfspelletje helder in beeld te brengen. De missie is zeker geslaagd en de vele aanwezigen kijken nu al uit naar een vervolg.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 39