Als het golfen even niet meezit, zit je net in een zwakke flight of zijn jouw medespelers te luidruchtig om je goed te kunnen concentreren. Kortom het ligt nooit aan jezelf, maar altijd aan een ander. Wanneer je iemand tot zondebok maakt of de schuld op iemand af probeert te schuiven kun je dit verwoorden door te stellen dat je iemand "de zwartepiet toespeelt". De term ‘zwartepieten’ heeft niets te maken met het begin december te vieren kinderfeest, maar komt voort uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’ waarbij de schoppenboer de zwartepiet wordt genoemd. Om te voorkomen dat we bij het komende toernooi worden bezocht door een aktiegroep, heeft onze golfpro ervoor gekozen om zich deze keer niet te laten sminken en gewoon te verschijnen met zijn toch al gebruinde tronie. De gezelligheid hoeft er niet onder te lijden.

donderdag 03 november 2016 19:39

Alle golfremmen los


De rookwolken zijn nog nauwelijks opgetrokken na het fantastisch georganiseerde Nacht-Avond Golftoernooi van afgelopen vrijdag of er staat al weer een volgende jubileumactiviteit te wachten. Van de jubileumcommissie kwam namelijk het verzoek om de volgende uitnodiging te plaatsen: 

In het kader van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, organiseert de jubileum-commissie haar 2e activiteit

een Klaverjastoernooi op 16 december 2016

zaterdag 29 oktober 2016 20:15

Maandtoernooi vrijdag 4 november

Nog niet eens bekomen van de Avond-Nacht Golfwedstrijd op vrijdagavond 28 oktober, staat al weer het volgende maandtoernooi voor de deur. De formule waarbij we op iedere eerste vrijdagmiddag van de maand een golftoernooi spelen, is zo succesvol, dat de agenda's al bijna standaard geblokkeerd zijn om hieraan deel te nemen. Zoals Leendert de Goeij al zei, gaat het niet om de knikkers, maar om het spel en bij Golfbaan Ter Specke denken we dan vooral aan het gezellig samenzijn. 

zaterdag 29 oktober 2016 19:22

Golfbaan in nachtelijke sferen

Terwijl op nog geen steenworp afstand op het landgoed van kasteel Keukenhof het Halloween-evenement Haunted Castle van start ging, maakte Golfbaan Ter Specke zich bij het invallen van de duisternis op voor een soortgelijk festijn. De vleermuizen, uitgeholde pompoenen en de gezichtsbeschilderingen ontbraken om de vergelijking helemaal op te laten gaan. In het kader van het vieren van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, stond immers een Avond-Nacht golfwedstrijd op het programma. Vrijdagavond 28 oktober 2016 gaat nu al de boeken in en dat niet alleen vanwege de perfecte weersomstandigheden. Na binnenkomst van de deelnemers en overige genodigden, opende Johan Randsdorp als voorzitter van de jubileumcommissie de avond met in het bijzonder welkom te heten de initiatiefnemers van 10 jaar terug. Cor Schrama moest helaas verstek laten gaan, maar Dick Faas, Ton Horsman, Wim Randsdorp gaven acte de presence evenals de golfleraar vanaf het eerste uur Leendert de Goeij.

zaterdag 29 oktober 2016 12:33

Wijziging inlooplessen

De inlooplessen op de vrijdagen 4, 11 en 18 november zijn komen te vervallen. Er zijn echter onder dezelfde voorwaarden wel inlooplessen op de zondagen 6 en 13 november van 15.00 uur tot 16.00 uur.

maandag 17 oktober 2016 19:39

Golf.nl doet verslag

T E K S T  E N  B E E L D  C H R I S V E L D K A M P  (oktober 2016)

GOLF IN LISSE IN DE LIFT

Laagdrempeliger golf dan op de baan in Lisse krijg je niet. Een jaar spelen inclusief handicapregistratie kost maar 285 euro en een dagkaart vijftien euro.

En iedereen is er van harte welkom; Golfbaan ter Specke op het gelijknamige sportpark staat op de achtste plaats in de Leadingcourses-ranglijst van meest gastvrije golfclubs in Nederland.

De fairways – de voetbalvelden van FC Lisse – zijn weliswaar plat maar sinds de renovatie in 2015 heeft Ter Specke leuke, uitdagende greens van kunststof die zijn aangelegd in overleg met de gerenommeerde architect Gerard Jol. Geen spikemarks, geen pitchmarks: je kunt niemand anders

dan jezelf de schuld geven als je een put mist. En in elk jaargetijde snel en eerlijk. Het gaat mede dankzij de nieuwe greens erg goed met de club die tien jaar bestaat.
ER ZIJN IN NEDERLAND ZO’N VIJFTIEN CLUBS DIE GOLF SPELEN OP VOETBAL-VELDEN. GOLFCLUB TER SPECKE IN LISSE IS ER DAAR EEN VAN. DE BAAN ONDERSCHEIDT ZICH WEL VAN DE ANDERE WANT ER ZIJN SPLINTERNIEUWE GREENS VAN KUNSTGRAS AANGELEGD.

ledenbestand is in een jaar gegroeid van 150 naar 200”, vertelt bestuurslid Harry Woerde, nu penningmeester en voorheen niet alleen quaestor maar ook secretaris.

QUALIFYING

We spelen begin oktober een rondje en het is druk. Sommige golfers praten wat neerbuigend over golf op sportvelden, maar het zijn ideale banen voor beginners en ouderen. Ter Specke heeft holes tussen de 84 en 172 meter. Woerde zegt dat de baan in een belangrijke behoefte voorziet: “Je kunt hier goed golf leren en sinds de renovatie in 2015 hebben we een NGF-status en kan iedere golfer hier qualifying spelen en de handicap bijhouden.” Je ziet hier jong en oud, zegt Woerde over de spelers op Ter Specke. “Onze golfleraar geeft les aan kinderen van vier jaar en ouder en het oudste spelende lid is negentig.


 

n rondje.

De gemiddelde leeftijd van de leden is hoog – 65 en een beetje – maar daarmee realiseren we een van de doelen van de initiatiefnemers, Dick Faas (de huidige voorzitter), Wim Randsdorp, Ton Horsman en Cor Schrama. Zij waren nauw verbonden aan de voetbalclub FC Lisse en wilden enerzijds dat de

sportvelden ook overdag gebruikt zouden worden, anderzijds wilden ze senioren stimuleren meer te bewegen.”

ZELFWERKZAAMHEID

Er kan elke dag gegolfd worden, behalve op zaterdag want dan is FC Lisse actief. De lage tarieven van Golfclub ter Specke zijn te danken aan een gunstige deal met de voetbalclub maar ook aan de grote zelfwerkzaamheid. “Elke donderdagochtend gaat een onderhoudsploeg van zo’n acht leden aan het werk in de baan”, vertelt de 69-jarige Woerde die een achtergrond heeft in de sportwereld en vijftien jaar golf speelt. Hij en andere bestuursleden en commissieleden maken veel uren om clubzaken zo goed mogelijk te regelen.“Ik probeer de mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn

en te binden met een praatje.” Kopje koffie of thee? De leden maken het zelf en doen vijftig cent in een kistje. In een ijskast staan flessen frisdrank en bier. Het bescheiden clubhuis van staan flessen frisdrank en bier. Het bescheiden clubhuis van Ter Specke, zoals Woerde het noemt, is vermoedelijk het kleinste van alle Nederlandse golfclubs. Het is een ruimte in het clubhuis van FC Lisse, zo groot als een kleedkamer, maar het is er gezellig. Er staan bankjes en het hangt er vol met golfmaterialen en -schilderijtjes. “Het is klein maar niemand klaagt! We hebben een groot terras en bij speciale

gelegenheden met veel spelers delen we de kantine met de voetbalclub.” Dat de greens van kunstgras zijn scheelt veel onderhoud en kosten, maar ook artificiële greens hebben zorg en aandacht nodig. “Ze moeten bezand en geborsteldiworden. Tot nu toe gebeurde dat door het bedrijf MyView Golf dat de greens heeft aangelegd, samen met twintig vrijwilligers van de club, maar nu gaan we dit ook zelf doen.”WEDSTRIJDEN EN UITJES

De club organiseert van alles voor de leden, die bijna allemaal binnen twintig kilometer van de baan woont. Sommigen komen met de golftas op de fiets naar het sportpark. Bij de maandtoernooien is er een wisselend thema, deze maand bijvoorbeeld het Leids Ontzet. Iedereen speelt qualifying en er doen ook veel niet-leden mee. Elke dinsdag is er een inloopochtend. Een deel van het inleggeld wordt gebruikt voor een wedstrijddag op banen in de omgeving. Donderdagmiddag is er een inlooptoernooi

voor dames en er worden geregeld uitjes georganiseerd.

Zo speelden in augustus dertig leden op De Lage Mors in Delden. Tot oktober 2017 zijn er veel extra activiteiten om het lustrum te vieren. Golfclub ter Specke is ook een van de drijvende krachten achter een jaarlijks benefiettoernooi waarbij ’s ochtends op de eigen baan wordt gespeeld en in de middag op een tijdelijke par-drie lay-out rondom Kasteel Keukenhof. Bij de vijfde editie van het Ter Specke/

Keukenhof Golftoernooi, op 5 september, is 3.760 euro ingezameld voor een kinderboerderij en de voedselbank.


0

Ik probeer de mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn en tebinden met een praatje

 

LES AAN JEUGD

Naast Harry Woerde en voorzitter Dick Faas is Leendert de Goeij een vast gezicht op Ter Specke. Leendert is familie van voormalig keeper van het Nederlands elftal Ed de Goeij en heeft zelf ook professioneel voetbal gespeeld. Hij speelde onder meer voor Sparta en – als Len de Goey – voor

Sheffield United. In Engeland leerde hij golfen en hij is nu al tientallen jaren golfleraar in de regio Lisse. De Goeij geeft onder meer lessen aan leerlingen van het Fioretti College en probeert de jeugd enthousiast te krijgen. De pijlen zijn ook gericht op de voetballers en voetballertjes van FC Lisse,

maar de kruisbestuiving is nog niet heel groot. Woerde:“Dat gaat steeds beter maar het moet groeien.”


 

 

Enige maanden geleden speelden we een wedstrijd matchplay op Ter Specke tegen een team van Golfclub Liemeer. De return liet even op zich wachten, want het valt toch nog niet mee om van twee clubs elk een team van 6 te formeren die dan ook nog allemaal op dezelfde dag kunnen spelen.
Uiteindelijk was er dan toch een geschikte datum gevonden: vrijdag 30 september.
Het team van Ter Specke bestond uit Ank Scholte, Anja Hoogenkamp, Wim van der Leeuw, Rob van der Zwet, Lau Korsuize en Karel Zwetsloot. Ietsje anders van samenstelling dan bij de thuiswedstrijd. Dat was geen nadeel maar wél een voordeel: twee spelers die nog nooit matchplay hadden gespeeld (Wim en Karel) konden hier nu ook mee kennismaken.
Iedereen was ruim op tijd voor de koffie en de afslag om half tien. Rob had de pech onderweg tot de ontdekking te komen zijn golfschoenen thuis te hebben gelaten. Dus moest ie nog even snel terug.			  
donderdag 29 september 2016 11:03

Leidens Ontzet-maandtoernooi vrijdag 7 oktober

Met de kermis achter de rug en voor sommigen met de haring en het wittebrood nog maar net achter de kiezen, wordt het weer tijd om het luie zweet eruit te gaan golfen. Een mooiere gelegenheid is er dan niet als het spelen tijdens het maandelijkse golftoernooi op Golfbaan Ter Specke. Strijd en gezelligheid vieren daar immers altijd hoogtij en dus is het zeker de moeite waard om de golfclubs te kruisen op weg naar een mooie uitslag. Mocht het echter over 9 holes op een sof uitlopen, dan zijn er altijd nog wel een paar lieve gastvrouwen om u halverwege het rondje op te vangen met een hapje en drankje en na afloop kunt u zich ongetwijfeld getroost weten met de net-niet verhalen van de andere golfers.

woensdag 28 september 2016 14:58

Inschrijving Avond-Nacht-Golfwedstrijd compleet

Voor de Avond-Nacht Golfwedstrijd van 28 oktober 2016, is het maximale aantal deelnemers van 36, bereikt. Men kan nog wel inschrijven voor een vermelding op een reservelijst daarmee heeft men voorrang bij een eventueel zelfde evenement, medio oktober 2017.

 
M.vr.gr,
 
Namens de jubileumcommissie van
Golfclub Ter Specke,
 
Johan Randsdorp

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 42