dinsdag 22 december 2015 19:53

Openingstijden tijdens feestdagen

De winter lijkt ver weg, zodat er geen enkele belemmering is om al golfend het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan. De golfbaan blijft dan ook alle dagen open met als gegeven dat voor 1e kerstdag en nieuwjaarsdag de zondagregeling geldt, zodat op die dagen de drivingrange en het clubhuis gesloten zijn en er dan dus ook geen marshal aanwezig zal zijn.

zaterdag 19 december 2015 10:34

Kerstgroet

Voor Golfbaan Ter Specke was 2015 een jaar om in te lijsten. Dankzij de inzet van velen voldoen wij nu aan de NGF-vereisten. Golfen staat voor bewegen en gezellig onder de mensen zijn. Bij ons is golfen voor iedereen haalbaar en dus het beste medicijn. Met een zonnige blik kijken we daarom uit naar het nieuwe jaar. Genieten van het golfen, ook al blijft de uitslag onvoorspelbaar. Het bestuur en de golfleraar wensen u prettige feestdagen. En hopen dat u in al uw goede voornemens zult slagen.

 

P.S. Op vrijdag 8 januari 2016 houden wij (na afloop van het maandtoernooi) vanaf 16.00 uur onze nieuwjaarsreceptie in de sponsorruimte van FC Lisse. Uiteraard bent u daar allen van harte welkom.


dinsdag 01 december 2015 16:37

Eerste theorieles van nieuwe H&R-commissie.

Vanmorgen hebben onze regelcommissarissen Simon Lagendijk en Harold Wassenaar onze golfleden wegwijs gemaakt in de vele regels, welke men bij het golfen dient toe te passen.
Op een door Simon zelf ontworpen miniatuur-golfbaan waren vrijwel alle denkbare obstakels uitgezet om het golfspelletje helder in beeld te brengen. De missie is zeker geslaagd en de vele aanwezigen kijken nu al uit naar een vervolg.

woensdag 25 november 2015 13:01

Sint-Nicolaasgolf vrijdag 4 december

Evenals al eerder het geval was, staat het maandtoernooi van december weer in het teken van de goed heiligman Sint-Nicolaas. Op vrijdag 4 december a.s. wordt van een ieder verwacht, dat men voor circa € 5,00 een surprise koopt om deze op de toernooidag zelf te deponeren in de aanwezige mand. Na afloop is het dan voor de deelnemers graaien geblazen met zoals te verwachten de nodige hilariteit. Uiteraard mag er niet gegraaid worden als men onverhoopt vergeten is de eigen surprise aan te leveren.

woensdag 25 november 2015 12:02

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

vrijdag 13 november 2015 14:04

Laatste puntjes op de i

De borden bij de afslagplaatsen zijn ge-updated als het gaat om de afstanden en stroke-indexen. En dat alles dankzij Dennis Iliohan van ILIO-reclame.

Uitnodiging voor de ledenvergadering van Golfbaan Ter Specke en Golfclub Ter Specke op dinsdag 24 november 2015 aanvang 19.30 uur in de business-ruimte van FC Lisse.

 

In het kader van het verkrijgen van een NGF-status heeft op 26 augustus 2015 de oprichting plaatsgevonden van Golfclub Ter  Specke. Aansluitend is op 30 september 2015 een gebruiksovereenkomst aangegaan met FC Lisse (afdeling Golfbaan).

Omdat, zoals al eerder aangekondigd, de leden van FC Lisse Golf per 1 januari 2016 automatisch zullen overgaan naar Golfclub Ter Specke, wenst het bestuur in deze ledenvergadering vooral verantwoording af te leggen omtrent de door haar gezette stappen.

Met het vallen van de blaadjes is niet alleen de herfst van start gegaan, maar hebben ook de marshals een extra taak in het tweemaal daags blazen van de greens en directe omgeving. De bonte kleuren van de natuur zijn echter prachtig en het zonnetje blijft vele golfers aantrekken. A.s. vrijdag wordt het maandtoernooi weer gespeeld en daarom vragen wij u zich weer te melden via de bekende wegen.

dinsdag 29 september 2015 13:09

Golfclub Ter Specke en NGF-status een feit

Om te voldoen aan de NGF-voorwaarden is op 26 augustus Golfclub Ter Specke opgericht. Het oprichtingsbestuur bestaat uit Dick Faas (voorzitter), Harry Woerde (secretaris/penning-meester), Casper Jansen (bestuurslid en verantwoordelijk voor de ledenadministratie), Ruud van der Helm (bestuurslid en verantwoordelijk voor de aansturing van de marshals) en Harold Wassenaar (bestuurslid en afgevaardigde van de Regel & Handicapcommissie). Vervolgens is op 11 september het lidmaatschap verkregen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en daarmee is het proces afgerond waarin de golfbaan is gerenoveerd en het bestuursmodel verder is uitgebouwd. Onze golfbaan kent dus nu de mogelijkheid om de EGA-handicap 54-36 en de NGF-clubhandicap 36-0 te lopen, terwijl vanaf 1 februari dit zal gelden voor de EGA-handicap 54-0. In november zal een eerste ledenvergadering worden belegd om als bestuur verantwoording af te leggen omtrent de genomen stappen en plannen te presenteren voor de nabije toekomst.   

Golfbaan Ter Specke

een baan met NGF status en een sociaal karakter

 

Lisse kent al vanaf 2006 een 9-holes golfbaan met alle daarbij behorende faciliteiten. Golfen is niet alleen invulling van vrije tijd, maar vooral ook een prettige manier van bewegen en het opdoen van nieuwe kontakten met leeftijdgenoten. Het golfen is hier betaalbaar en er is sprake van een informele sfeer.

 

In samenwerking met de Nederlandse Golffederatie (NGF) en golfbaanarchitect Gerard Jol heeft de golfbaan in de afgelopen periode een totale metamorfose ondergaan. Daardoor voldoen de kwaliteit van de golfbaan en de organisatie van de golfclub nu aan de normen van de NGF en heeft men de bijbehorende status verkregen. Vanaf nu kan men niet alleen opgaan voor baanpermissie of voor clubhandicap 54 (het vroegere Golf Vaardigheids Bewijs), maar kan men ook voor de handicap-registratie golfen.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 10 van 38