donderdag 22 september 2016 14:18

Golfen op zondag op Golfbaan Ter Specke

Zoals bekend was het golfen op zondag altijd al mogelijk behoudens voor zover er voetbalwedstrijden plaatsvonden. Met het stopzetten van het zondagvoetbal bij FC Lisse is gekomen tot een nadere invulling van de openingstijden voor het golfen op zondag. Ingaande zondag 1 oktober is de golfbaan elke zondag open van 8:30 tot 16:30 en de driving-range van 13:00 tot 16:00. De golfleraar is steeds aanwezig van 12:30 tot 16:30 zodat men tijdens deze uren ook golflessen kan volgen.

maandag 19 september 2016 19:19

Creatieve geest gezocht

De organisatie van Golfbaan Ter Specke is met de inzet van vele vrijwilligers redelijk goed op orde en natuurlijk is iedere extra vrijwilliger voor een plekje bij de marshals of onderhoudsmensen altijd nog welkom. Waar echter wel sprake is van een stukje onderbezetting, is op het front van de publiciteit en dan denken we aan het maken van wedstrijdverslagen, het publiceren van golfitems op onze website en facebook-pagina, het opmaken van persberichten ter plaatsing in de regionale bladen en landelijke golfbladen etc. We zouden dan ook zeer gelukkig zijn als een van u zich zou willen aansluiten bij het huidige team om met elkaar hiervoor zorg te dragen. Mocht u beschikken over een vlotte pen van schrijven, dan zult u niet alleen snel scoren bij alle lezers maar bovendien ook veel voldoening ervaren van hetgeen u weet vast te leggen. Mocht u over een creatieve geest beschikken, dan is deze vakature op uw lijf geschreven en moet u echt eens geheel vrijblivend een gesprek met ons aangaan.   

Voor nadere informatie kunt u bellen met 06-51611525 (Dick) of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

donderdag 15 september 2016 09:02

Jubileumjaar gaat van start

                                                                     


In het kader van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, organiseert de jubileumcommissie:

 

28 oktober 2016

 

een Avond-nacht Golfwedstrijd

 

Aanvang (shotgun) wedstrijd om 20:00 uur (ontvangst vanaf 18:30 uur, zie programma).

 

Het fun-element van dit jubileumevenement betreft het spelen van een (stroke-play) wedstrijd in het donker. De lichtgevende golfballen, glow-sticks en andere verlichting van de baan geven deze wedstrijd een bijzonder effect.

De inschrijfkosten bedragen € 12,50 p.p. Bij dit bedrag inbegrepen: koffie / thee bij binnenkomst, een led hoofdlamp (in bruikleen) en een lichtgevende golfbal (in bruikleen). Inschrijving staat open voor leden van de golfclub Ter Specke met minimaal baanpermissie.Het aantal deelnemers is beperkt tot 36 personen (vol is vol). Bij overschrijding van genoemd aantal komt men op een reservelijst en heeft men voorrang bij een eventueel zelfde evenement, medio oktober 2017. Inschrijving uitsluitend op het emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

De inschrijving sluit op 14 oktober 2016 of eerder bij het bereiken van het maximale aantal toegestane deelnemers. De ontvangst, prijsuitreiking, etc. vindt plaats in de kantine van de FC, de golfshop en de drivingrange zijn gesloten.

 

Voorlopig programma

18:30 - 19:15 uur Ontvangst genodigden en deelnemers (kantine FC)

19:15 - 1945 uur Welkom, toespraak en flight-indeling

ca. 19:45 uur Openingshandeling(en)

20:00 – 22:00 uur Golfwedstrijd

ca. 22:45 uur Prijsuitreiking

 

dinsdag 13 september 2016 08:17

Gastvrouw gezocht voor maandagmorgen

Golfbaan Ter Specke heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat vult men bijvoorbeeld in door de inzet van marshalls, welke dagelijks er voor zorgdragen dat de baan op orde is en blijft. Bovendien ontvangen zij de gasten en voorzien hen van alle benodigde en gewenste informatie. Op de maandagmorgen schiet dit laatste er nogal eens bij in, omdat de marshal dan bij de start van de week meer tijd moet investeren in het blazen van de greens, het plaatsen van vlaggen en afstandsborden, alsmede het op orde brengen van clubhuis en terras. Onze penningmeester Harry Woerde offert zich al enige tijd op om de marshal dan enigszins te ontlasten door vanaf 8.45 uur tot 10.45 uur als gastheer de gasten te ontvangen en onderwijl ook het clubhuis en het terras op orde te brengen. Juist voor deze inzet zijn wij naarstig op zoek naar een of enkele gastvrouwen, welke iedere maandagmorgen danwel op toerbeurt gedurende genoemde tijden deze rol willen gaan vervullen.

Voor nadere informatie kunt u bellen met 06-51611525 (Dick) of 06-53913912 (Harry) of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

  

    

Nadat op 18 maart de thuiswedstrijd matchplay was gespeeld tegen een team van Oegstgeester Golfclub moest er natuurlijk ook een return match komen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk kwam er dan toch de uitnodiging van Oegstgeester voor een match op vrijdag 12 augustus. Omdat dit precies samen viel met het uitje naar Delden gingen we naar Oegstgeest met een iets ander team dan bij de thuiswedstrijd.

We hadden deze keer een team van 6 spelers (Conrad, Elvin, Anja, Rob, WimR en Harold) plus de beide captains speelden een single match. De spelvorm en scoretelling ging weer geheel volgens het NGF wedstrijdreglement voor korte banen (Compact Course). Dus twee keer 9-holes matchplay direct achter elkaar. Met punten telling over de eerste negen, over de tweede negen en ook nog eens over het totaal van 18 holes.

donderdag 25 augustus 2016 14:20

Maandtoernooi september week later

Terwijl de KLM-open haar 2e dag beleefd, spelen wij op vrijdag 9 september ons maandtoernooi. Een weekje later als gewoonlijk in verband met het jaarlijkse Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi dat op zondag 4 september wordt gespeeld. Onze vrijwilligers van vooral het onderhoud kunnen nu eenmaal moeilijk op meerdere plekken tegelijkertijd worden ingezet. Het wordt dus een golfdag waarop we de prestaties van Lies met die van Joost kunnen gaan vergelijken. De afgelopen twee maanden hebben we gedacht de te grote aanloop van deelnemers op te kunnen vangen via het gebruik van starttijden. Afgaande op de reacties en eigen waarneming, zijn we echter tot de conclusie gekomen dat dit toch niet de oplossing is. Reden om de komende maand weer terug te vallen op de al jaren gebruikelijke invulling met als kanttekening dat het uiterste tijdstip van inschrijven donderdag 8 september  om 12.00 uur is en dat het maximum aantal deelnemers op 36 wordt gesteld. Wees er dus snel bij ! We zullen ons overigens intern nog eens gaan beraden of een tweede maandtoernooi niet gewenst is om uiteindelijk toch zoveel mogelijk golfers gelegenheid te geven om aan een toernooi deel te nemen.

maandag 15 augustus 2016 16:12

Golf verbroedert in het Hof van Twente

Alhoewel het al een traditie begint te worden, hebben wij dit jaar pas voor het eerst deelgenomen aan het jaarlijkse golfuitje en allebei hebben we vreselijk genoten. Op donderdagmorgen 11 augustus togen wij in de stromende regen richting Delden om bij Aparthotel Delden/Golfbaan De Lage Mors zo rond 12.30 uur te worden ontvangen door alle ander deelnemers. Helaas moest Cees in verband met een blessure op het laatste moment verstek laten gaan, maar Annemieke, Lenie, Nel, Joke, Marian, Dorry, Suzan, Maria, Dineke, Netty, Marie, Yvonne, Ank, Evelyn, Janny, Thea, Corry, Wim, Dick, Gerard, Leo, Johan, Dirk, Casper, Harry, Kees, Henk, Edwin, Lau, Ton, Arie en Hans waren allen op tijd present om de koffie of thee met krentenwegge tot zich te nemen, de breefing aan te horen, in te checken en vervolgens zich om te kleden voor het 1e rondje van 9 holes.

zaterdag 06 augustus 2016 21:08

Maandtoernooi augustus met BBQ-smaak

Het maandtoernooi van augustus was er weer een om in te lijsten. Het foto-album opgemaakt door Harold Wassenaar spreekt al boekdelen en bijgaand verslag van Nico Stuffers doet daar niet voor onder.
 
De weer goden waren ons vrijdag op het toernooi goed gezind.
Regen of wind kon geen oorzaak zijn van mindere prestaties.
Zoals onze voorganger Leendert zei”: Meedoen is belangrijker dan winnen!Daarin heeft hij als olympische gedachte wel gelijk, maar ik hoor veel gemopper en er wordt flink gebaald als het niet lekker loopt.
Tussen de eerste en laatste flight lag een hele poos.De vroege vogels hadden dus een aardige voorsprong aan de bar.Drinken voor de tijd doet telling en score geen goed, na de tijd worden de resultaten meer bijgekleurd.

Ruim 10 jaar geleden wist Ton Horsman een drietal golfvrienden over te halen om mee te gaan in zijn plannen om op en langs de voetbalvelden van FC Lisse een 9-holes golfbaan aan te leggen. De vier zorgden zelf voor de financiën, de huidige golfleraar werd aangetrokken, de nodige vergunningen werden aangevraagd en in mei 2006 kon worden gestart met de aanleg om op maandag 2 oktober 2006 voor het eerst te kunnen golfen.

Met de aanleg was het werk echter nog lang niet gedaan. Door de aanleg van kunst-grasvelden en de bouw van nieuwe kleedkamers, moesten in 2008 de drivingrange en een drietal holes immers weer worden gesloten om vervolgens over te gaan tot de huidige invulling. Ondertussen was ook de als ontvangstruimte dienende container vervangen door het inpandige clubhuis annex golfshop. Voor wat betreft de organisatie was er al vanaf het begin een bezetting aan marshals en enkele onderhoudsmensen. Het eerste maandtoernooi werd georganiseerd en al snel volgde ook het inlooptoernooi. Via allerlei acties zoals het houden van open dagen en het organiseren van het harddraverij- en het Ter Specke Keukenhof-golftoernooi, kreeg ook de publiciteit de nodige aandacht.

donderdag 28 juli 2016 18:38

Maandtoernooi vrijdagmiddag 5 augustus

Velen van u zitten nog midden in het zomerreces en golfen nu op andere golfbanen in Europa. Op Golfbaan Ter Specke is het met het mooie weer van de afgelopen tijd echter ook goed vertoeven. Zowel de greens als de fairways liggen er juist nu fantastisch bij. Reden temeer om de thuisblijvers  weer eens uit te nodigen voor het maandelijkse golftoernooi op de eerste vrijdag van de maand. Ook deze keer zal afhankelijk van het aantal aanmeldingen weer gewerkt worden met starttijden met een tussenpauze van 8 minuten en flights van maximaal 4 personen. De eerste flight start om 13.00 uur en als het gaat om flight 10 zal de starttijd daarmee op 14.12 uur uitkomen. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij uiterlijk om 12.30 uur aanwezig zijn voor de breefing van onze golfpro. Omdat deze keer geen consumptie-munten worden verstrekt, is het inleggeld verlaagd naar € 6,50 (en voor niet leden naar € 12,50). Bij binnenkomst is er weer de gebruikelijke koffie en thee met cake, terwijl na afloop enkele ronden bittergarnituur worden verstrekt. Dit alles inclusief het prijzengeld.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 9 van 40