dinsdag 10 mei 2016 09:13

Een subtropisch maandtoernooi mei

Zoals inmiddels wel bekend, mogen we ons na de renovatie van onze golfbaan verheugen in een forse aanloop van nieuwe leden. Een van deze geeft bijgaand haar bevindingen weer en bovendien zijn er ook weer de foto's in het foto-album.  


Vrijdag 6 mei 2016. 

 

Zo uitbundig het weer, zo ingetogen de twee-stokken wedstrijd!

 

Als vreemde eend in de bijt, want zo voel ik me nog steeds een beetje als Haagse,

heb ik deelgenomen aan dit festijn.

Misschien vraagt men zich af wat iemand uit Den Haag daar doet maar dat kan ik uitleggen….

We wonen en werken in Den Haag maar hebben een zomerhuisje in Noordwijk en daarom lid geworden bij Ter Specke.

 

In soberheid, in een tijd van herdenken, was het gebruik van slechts

twee stokken toegestaan,

Een ijzeren 7 en een putter!

Oei, dat viel tegen!

Had ik net de hele set vanochtend gepoetst en geboend om stralend voor de dag te

komen, komt de leiding met dit idee!

Maar …. een heerlijk middagje golf met veel deelnemers en gezelligheid!

Een drankje tussendoor op het ereterras was erg aangenaam, temperaturen rond de 25 C.

Het was de tweede keer dat ik meedeed en…

als winnares van de Dames

kijk ik uit naar de volgende wedstrijd!

 

Organisatie , het was fantastisch, bedankt!

 

Groetjes Xandra Dietz


 

Alhoewel het golfen ook onder de huidige barre weersomstandigheden gewoon doorgang vindt, voelen de meesten onder ons zich toch veel prettiger als de lente met hogere temperaturen en vooral ook zon nu echt eens doorzet. Koude handen zijn bovendien ook niet bevordelijk voor een goede score. Navraag bij alle weerstations geeft gelukkig aan dat onze wens voor vrijdag 6 mei in vervulling gaat. We verwachten daarom weer veel aanmeldingen voor het komende maandtoernooi, zodat we ons opnieuw strikt willen houden aan het uiterste tijdstip van inschrijven ofwel donderdag 5 mei om 12.00 uur. 

Op koningsdag 27 april is ons clubhuis gesloten, maar kan van 9.00 uur tot 16.00 uur wel gewoon worden gegolfd. Dit is evenzo het geval voor 2e pinksterdag 16 mei, maar dan kan slechts worden gegolfd van 8.30 uur tot 11.00 uur. Op hemelvaartsdag/bevrijdingsdag 5 mei is de golfbaan gesloten in verband met voetbaltoernooien voor de jeugd.

  

In 2016 worden de Nationale Open Golfdagen zowel in het voorjaar als in het najaar georganiseerd. Deze voor het komende weekend geplande open dagen laten we bewust aan ons voorbij gaan, omdat deze precies samenvallen met de vele activiteiten rond het bloemencorso in onze streek. Uiteraard is wel iedereen a.s. vrijdag 22 april op onze golfbaan welkom om kennis te maken met de golfsport. U kunt dit alleen doen, maar het is natuurlijk veel leuker om familie, kennissen en/of vrienden mee te nemen. Op 22 april gelden aanbiedingen, welke uw bezoek extra aantrekkelijk zullen maken. De aanwezige marshall en golfleraar ontvangen u en voor nadere informatie kunt u de website www.opengolfdag.nl raadplegen.


donderdag 24 maart 2016 13:37

Maandtoernooi geen 1 aprilgrap

Als het feest der zotten wordt gevierd en iedereen elkaar in de maling mag nemen, spelen de golfers op Golfbaan Ter Specke hun gebruikelijke maandtoernooi op basis van stroke-play en volgens de local rules. We zijn heel blij met het groeiend aantal aanmeldingen, maar dit gaat soms ten koste van een redelijke voortgang bij het golfen. Dit is reden om ons strikt te gaan houden aan het uiterste tijdtip van inschrijven ofwel donderdag 31 maart om 12.00 uur om daarmee een maximum van 36 deelnemers niet te behoeven overschrijden. 

Vandaag is het in Nederland nog code Oranje in verband met de winterse omstandigheden, maar bij het komende maandtoernooi hebben we de winter echt wel achter ons gelaten. Bovendien is onze golfbaan tot nu toe elke dag bespeelbaar gebleven, zodat de vaste kern van golfers zich nog regelmatig heeft kunnen uitleven. Ook hebben de vaste toernooien steeds doorgang gevonden. Volgende week vrijdag 4 maart staat dan ook alweer het 3e maandtoernooi van 2016 op het programma en de ervaring leert dat strijd en vooral gezelligheid dan weer hoog in het vaandel staan.

Na het verkrijgen van de NGF-status was het al mogelijk om op onze golfbaan Q-kaarten te lopen als het gaat om het EGA-handicapnivo 54-36, terwijl voor de lagere handicappers tijdelijk was voorzien in een zogenaamde NGF-clubhandicap 36-0. Vanaf vandaag is de clubhandicap komen te vervallen en kan men nu op Golfbaan Ter Specke de Q-kaarten lopen voor de EGA-handicap 54-0. 

vrijdag 05 februari 2016 19:42

Geslaagd carnavalstoernooi

Opvallend afwezige was vandaag golfleraar Leendert de Goeij, die druk doende is met het verhuizen naar een nieuw onderkomen en de aanpak van een verbouwing. Als dat maar goed gaat ! Vandaag was het daarom de eer aan het trio Casper, Dick en Harry om het maandelijkse golftoernooi in goede banen te leiden. Met hun ervaring en opgedane kennis kennen zij onderhand ook wel de fijne kneepjes van dit elitespel. De deelnemers lopen over een baan om een balletje te slaan, soms in een rechte lijn laag over de grond, maar veelal ook hoog om met een mooie boog te eindigen dichtbij een vlaggetje op een glooiend stuk gras, maar met wat pech soms ook in een waterplas.

Terwijl het carnaval vooral in het Zuiden losbarst, gaan wij proberen dezelfde gezelligheid te creëren tijdens en na afloop van een golftoernooi op Golfbaan Ter Specke. Zoals gebruikelijk hebben wij in ieder geval ook de positieve instelling, we lopen ook in een soort van polonaise en met de golfcap op vergezeld van het dragen van een tas met stokken worden we toch ook als een stelletje malloten versleten. We laten ons niet kisten door een beetje wind of regen, dus we zijn er klaar voor. Wel nog even aanmelden, want het loopt naar verwachting weer storm.

Een bijzonder jaar ligt nu achter ons. Golfbaan Ter Specke werd volwassen met het bereiken van een NGF-status. Onder supervisie van golfbaanarchitect Gerard Jol is door onze vrijwilligers en leverancier MyViewGolf een face-lift gegeven aan onze baan. Ook werd Golfclub Ter Specke opgericht. Zowel de baan zelf als de organisatie erom heen krijgen nu een 7,2 als totaalcijfer met positieve uitschieters voor gastvrijheid en prijs/kwaliteitverhouding.
In 2016 gaan we voort op de ingeslagen weg en hopen we ons 10-jarig bestaan te gaan vieren. Wij wensen al onze vrienden een gezond 2016 toe met daarbij vooral veel golfplezier op onze mooie baan. Op vrijdagmiddag 8 januari gaan we weer van start met het gebruikelijke maandtoernooi en vanaf 16.00 uur is een ieder welkom tijdens de nieuwjaarsreceptie om te proosten op het nieuwe golfjaar. 

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 9 van 38