zondag 18 december 2016 14:43

Klaverjassen op zijn Rotterdams

 

Het was al enige tijd bekend, maar eindelijk was het dan zover. De jubileumcommissie in persoon van Ank Scholte en Yvonne Allebes organiseerde afgelopen vrijdagavond een klaverjastoernooi in de kantine van FC Lisse. Voor sommige golfers was dit eerst nog onbekend terrein, zodat vooraf zelfs oefensessies werden belegd om zich in ieder geval termen als introeven, seinen, verplicht spelen, roem en nat gaan, meer eigen te maken. Verzaken zou uit den boze zijn en gekozen was voor de Rotterdamse variant van het klaverjassen. Het halen van het GVB blijkt nu een wat gemakkelijker klus geweest te zijn.

zaterdag 17 december 2016 14:41

Prettige feestdagen

Als golfers was het in 2016 op Golfbaan Ter Specke weer volop genieten, het avondgolf als start van het 10-jarig jubileum liet men dan ook niet schieten. Met de prijs/kwaliteits-verhouding en gastvrijheid scoorden we hoog op de lijsten, dankzij de inzet van de vele vrijwilligers voldoen we nu dus aan hoge vereisten. Baanrecords werden gebroken en ook hole-in-one’s werden geslagen, een golf-indoor werd geopend en golfen kan men nu ook op alle zondagen. Onze golfzaken lijken goed op orde, maar plannen moeten blijven bestaan, ideeën over een puttinggreen en een nieuw clubhuis zijn nog niet van de baan. Het golf jaar 2016 loopt nu op zijn einde met terugkijkend een positief gevoel, in 2017 opnieuw gezelligheid en saamhorigheid is voor ons in feite het doel. 

Het bestuur en de golfleraar wensen u prettige feestdagen en hopen dat u in al uw goede voornemens zult slagen. 

 

P.S.  Op vrijdag 6 januari 2017 houden wij (na afloop van het maandtoernooi) vanaf 16.00 uur onze nieuwjaarsreceptie in de sponsorruimte van FC Lisse. Uiteraard bent u daar allen van harte welkom.

 

vrijdag 09 december 2016 15:26

Hole-in-one voor Peter Slobbe

Tijdens zijn voetbal-loopbaan is het hem nooit gelukt om van een afstand van 120 meter de bal in de kruising van het doel te schieten. Op een donderdagmiddag in december 2016 viel hem echter wel de eer de beurt om vanaf de afslagplaats van 9 over dezelfde afstand de golfbal in één keer in de hole te deponeren. Hij zal dan ook wel na afloop aan zijn vrienden een rondje hebben aangeboden. 

  

dinsdag 06 december 2016 12:31

Aanbieding Wintercursus Handicapverlaging

Bij het golfen blijft het toch kicken als we weer eens een parretje hebben geslagen. Evenzo geldt dit als we op Golfbaan Ter Specke de 9-holes binnen 40 slagen weten te ronden. We doen allemaal ons best om ons spel te verbeteren, maar we vervallen nogal eens in oude fouten en blijven daardoor steken op hetzelfde nivo. De ooit opgedane basis is dan volledig zoek. Om het nieuwe seizoen direct al als "betere" golfer van start te kunnen gaan, geeft golfleraar Leendert de Goeij een wintercursus met als doel een forse verlaging van de handicap en daarmee is voor iedereen het parretje of onder de 40 slagen haalbaar.

Ook bij Golfbaan Ter Specke is golfen een kwestie van passie en strijd, maar bovenal gaat het daar toch iedere keer weer ook om de gezelligheid. Vooral bij het maandtoernooi op de vrijdagmiddag is het steeds weer genieten, iedereen heeft er  zin in, want door de handicapverrekening zijn er ook geen favorieten. Bij binnenkomst is er koffie of thee en wordt bij een aantal direct al de maat (op)genomen, als man ingedeeld worden bij drie mooie vrouwen, daar mocht je alleen maar van dromen.

Als het golfen even niet meezit, zit je net in een zwakke flight of zijn jouw medespelers te luidruchtig om je goed te kunnen concentreren. Kortom het ligt nooit aan jezelf, maar altijd aan een ander. Wanneer je iemand tot zondebok maakt of de schuld op iemand af probeert te schuiven kun je dit verwoorden door te stellen dat je iemand "de zwartepiet toespeelt". De term ‘zwartepieten’ heeft niets te maken met het begin december te vieren kinderfeest, maar komt voort uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’ waarbij de schoppenboer de zwartepiet wordt genoemd. Om te voorkomen dat we bij het komende toernooi worden bezocht door een aktiegroep, heeft onze golfpro ervoor gekozen om zich deze keer niet te laten sminken en gewoon te verschijnen met zijn toch al gebruinde tronie. De gezelligheid hoeft er niet onder te lijden.

donderdag 03 november 2016 19:39

Alle golfremmen los


De rookwolken zijn nog nauwelijks opgetrokken na het fantastisch georganiseerde Nacht-Avond Golftoernooi van afgelopen vrijdag of er staat al weer een volgende jubileumactiviteit te wachten. Van de jubileumcommissie kwam namelijk het verzoek om de volgende uitnodiging te plaatsen: 

In het kader van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, organiseert de jubileum-commissie haar 2e activiteit

een Klaverjastoernooi op 16 december 2016

zaterdag 29 oktober 2016 20:15

Maandtoernooi vrijdag 4 november

Nog niet eens bekomen van de Avond-Nacht Golfwedstrijd op vrijdagavond 28 oktober, staat al weer het volgende maandtoernooi voor de deur. De formule waarbij we op iedere eerste vrijdagmiddag van de maand een golftoernooi spelen, is zo succesvol, dat de agenda's al bijna standaard geblokkeerd zijn om hieraan deel te nemen. Zoals Leendert de Goeij al zei, gaat het niet om de knikkers, maar om het spel en bij Golfbaan Ter Specke denken we dan vooral aan het gezellig samenzijn. 

zaterdag 29 oktober 2016 19:22

Golfbaan in nachtelijke sferen

Terwijl op nog geen steenworp afstand op het landgoed van kasteel Keukenhof het Halloween-evenement Haunted Castle van start ging, maakte Golfbaan Ter Specke zich bij het invallen van de duisternis op voor een soortgelijk festijn. De vleermuizen, uitgeholde pompoenen en de gezichtsbeschilderingen ontbraken om de vergelijking helemaal op te laten gaan. In het kader van het vieren van het 10-jarig jubileum van de golfbaan, stond immers een Avond-Nacht golfwedstrijd op het programma. Vrijdagavond 28 oktober 2016 gaat nu al de boeken in en dat niet alleen vanwege de perfecte weersomstandigheden. Na binnenkomst van de deelnemers en overige genodigden, opende Johan Randsdorp als voorzitter van de jubileumcommissie de avond met in het bijzonder welkom te heten de initiatiefnemers van 10 jaar terug. Cor Schrama moest helaas verstek laten gaan, maar Dick Faas, Ton Horsman, Wim Randsdorp gaven acte de presence evenals de golfleraar vanaf het eerste uur Leendert de Goeij.

zaterdag 29 oktober 2016 12:33

Wijziging inlooplessen

De inlooplessen op de vrijdagen 4, 11 en 18 november zijn komen te vervallen. Er zijn echter onder dezelfde voorwaarden wel inlooplessen op de zondagen 6 en 13 november van 15.00 uur tot 16.00 uur.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 9 van 41