dinsdag 21 maart 2017 19:13

UItnodiging Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de ledenvergadering van Golfbaan Ter Specke en Golfclub Ter Specke op dinsdag 2 mei 2017 aanvang 19.30 uur in de business-ruimte van FC Lisse.

AGENDA:

1         . Opening door de voorzitter en mededelingen.

2         . Vaststelling verslag van de ledenvergadering van 24 november 2015.

3         . Behandeling van eventueel ingekomen stukken, welke zich beperkt tot die stukken welke uiterlijk op 25april 2017 door de secretaris zijn ontvangen.

4         . Verslag van de secretaris over de periode 1 november 2015 tot 31 december 2016.

5         . Benoeming bestuurslid, volgens het daartoe geldende rooster treedt Dick Faas af als voorzitter, maar draagt het bestuur hem graag voor tot herbenoeming, maar dan voorlopig voor 1 jaar. Tegenkandidaten voor deze bestuursfunctie kunnen tot uiterlijk 10 dagen voor de Algemene Ledenvergadering, dus tot uiterlijk 22 april 2017, bij de secretaris worden aangemeld.

6         . Presentatie financieel verslag 2015-2016.

7         . Verslag door de kascommissie en verlening decharge door de ledenvergadering.

8         . Benoeming leden kascommissie.

9         . Pauze.

10     . Presentatie jaarverslag bestuur.

11     . Rondvraag.

12     . Beoogde investeringen.

13     . Vacature P & R, alsmede oproep nieuwe marshals.

14     . Sluiting.

 

Namens het dagelijks bestuur van Golfbaan Ter Specke en Golfclub Ter Specke.

Dick Faas, voorzitter.

Harry Woerde, penningmeester.

Leo Scholte, secretaris.

Het maandtoernooi van 3 maart 2017 stond geheel in het teken van het bereiken van de 65-jarige leeftijd van onze golfleraar en wie kan beter verslag doen dan het onderwerp zelf. 


"Het was een speciaal maandtoernooi in verband met de 65 ste verjaardag van Leendert.

De dag begon zonnig maar naarmate de starttijd dichterbij kwam betrok het weer.

Het aantal deelnemers was 39 ondanks de mindere weersverwachting wilde iedereen er toch bij zijn. Helaas 1 afzegging door griep van Gerard van Dijk, beterschap Gerard!

Er waren 9 dames en 30 heren verdeeld over 9 flights. Na even te hebben stil gestaan bij de ziekte van Steve Powell werden de flights bekend gemaakt. En om 13.45 ging iedereen van start.

Het team JOT had weer gezorgd voor koffie met soesjes en tijdens de wedstrijd werd iedereen getrakteerd op een drankje en poffertjes.

vrijdag 24 februari 2017 12:52

Maandtoernooi in het teken van Leendert

Met de wetenschap dat oud-voetballer en nu al jaren lang golfleraar Leendert de Goeij is geboren op 29 februari 1952, passeert hij de komende week de grens van de 65-jarige leeftijd. Reden genoeg om het komende maandtoernooi op vrijdagmiddag 3 maart daar toch even bij stil te staan. De op en top sportman is nog steeds gek van het spelletje voetbal, zodat er geen weekend voorbij gaat of hij staat wel ergens langs de lijn. Daarnaast heeft hij een grote passie voor het golfen en heeft dan ook na zijn voetbalcarrière van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Wie hem kent weet dat hij overactief is en dat hij zijn wilde haren nog lang niet is verloren. Reden genoeg om de drempel naar de 65 niet te zien als een afsluiting, maar juist als een moment om er nog eens jarenlang lekker tegenaan te gaan. Hij is direct geliefd of men heeft tijd nodig om aan hem te wennen. Wij met zijn allen, zien hem als de gangmaker op onze golfbaan, welke een professionele aanpak van zijn vak weet te combineren met een flinke dosis humor en een zeer sociale instelling naar alle mensen om hem heen. Hopelijk kan hij nog jaren mee en zal hij kunnen blijven genieten van de uitoefening van zijn vak op onze golfbaan.  

Vrijdag 17 februari was het dan zover. Zo’n 30 personen hadden zich opgegeven.

Iedereen was verwachtingsvol wat er zoal geboden zou worden.

Martijn Claassen van WERELDWIJNEN Lisse, samen met de leden van de evenementencommissie, hadden alles voorbereid.

donderdag 09 februari 2017 21:53

Spectaculair rondje golfen Peter Slobbe

Onder winterse omstandigheden (1 graad onder nul maar met een gevoelstemperatuur van - 7) heeft Peter Slobbe vanmiddag alle golfrecords van Golfbaan Ter Specke weten te verbreken. Tijdens zijn Qualifying-18 holes ging hij op de eerste 9 van start met een birdie gevolgd door 3 parren op 2,3 en 4 om na een birdie op 7 af te sluiten met nogmaals een par op 9. Daarmee sloot hij af met 29 slagen en door zijn handicap 35 met 26 stablefordpunten.

Het fraaie weer heeft niet alleen weer veel deelnemers getrokken maar ook waren een aantal vogeltjes van de partij. Een verslag van André Jansen: 

Alle ingrediënten voor een geslaagd golftoernooi waren op vrijdag 3 februari 2017 aanwezig. Goed weer (droog en weinig wind), 38 deelnemers die enthousiast stonden te trappelen om te beginnen, een welbespraakte pro die zijn welkomstwoord (met spiekbriefje) klaar had en aandacht vroeg voor de zieke leden die er helaas niet bij konden zijn en de dames van de catering die voor de inwendige mens zorgden.

Door dit alles is er goed gespeeld. Vier deelnemers hebben een Birdie geslagen. Yvonne op hole 9, Ton op hole 4, Harold op hole 1 en Casper op hole 6. Zie de trotse winnaars op de fotoreportage.

donderdag 26 januari 2017 16:46

Maandtoernooi 3 februari: It Giet Oan !

We zitten nu nog in winterse sferen, maar de echte schaatsliefhebbers moeten we voor de komende week helaas teleurstellen. Om met de woorden van Henk Kroes te spreken: It Giet Oan ! maar danwel op onze eigen golfbaan en niet op de slootjes en vaarten van Friesland. Na het weekend kunnen we weer volop golfen en voor vrijdagmiddag 3 februari is de verwachting: 10 graden boven nul bij een lekker zonnetje.  Kortom het wordt weer tijd om achter de geraniums vandaan te komen en de golfijzers uit het vet te halen. De organisatie staat dan garant voor een gezellig maandtoernooi waar uw aanwezigheid erg op prijs wordt gesteld.

donderdag 12 januari 2017 14:59

Wijnproeverij jubileumcommissie

De jubileumcie nodigt hierbij iedereen uit, eventueel met partner, voor de 3e activiteit in ons 10 jarig jubileumjaar.

Op vrijdag 17 februari a.s. van 16.00 - 19.00 uur zal vinoloog Martijn Claassen van WERELD WIJNEN ons kennis laten maken met een breed assortiment van mooie wijnen.

Hij neemt ons mee langs vele wijnstreken waarbij onze zintuigen op aangename manier geprikkeld kunnen worden.

Deze keer het verslag van niemand anders als de winnares van het toernooi Dorry Veenhof.


Ondanks de weersvoorspelling van veel wind en een gevoelstemperatuur van ­– 20 graden was het vrijdag 6 januari een  schitterende dag voor het nieuwjaarsgolftoernooi. Na het golfen toen iedereen binnen was en Dick een woordje had gedaan werd er door iedereen geproost op het nieuwe jaar. Hierna kwam Johan met de plannen voor het verdere verloop van de feestelijkheden van het 10-jarig bestaan van de golfclub.

Als men terugkijkt op het jaar 2016, zal men in eerste instantie vooral terugkijken naar de oorlog in Syrië en de aanslagen in Parijs, Nice, Brussel en Berlijn. Het spelen van het spelletje golf lijkt daarbij maar bijzaak, maar tegelijkertijd vormt het juist de afleiding die we zoeken om de geest te verzetten en nieuwe kontakten op te doen in sfeervolle omstandigheden. Als Golfbaan Ter Specke mogen we als zodanig niet klagen over het verloop van het afgelopen jaar. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is de kwaliteit van de golfbaan en de organisatie erom heen alleen nog maar verder verbeterd.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 8 van 41