donderdag 25 augustus 2016 14:20

Maandtoernooi september week later

Terwijl de KLM-open haar 2e dag beleefd, spelen wij op vrijdag 9 september ons maandtoernooi. Een weekje later als gewoonlijk in verband met het jaarlijkse Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi dat op zondag 4 september wordt gespeeld. Onze vrijwilligers van vooral het onderhoud kunnen nu eenmaal moeilijk op meerdere plekken tegelijkertijd worden ingezet. Het wordt dus een golfdag waarop we de prestaties van Lies met die van Joost kunnen gaan vergelijken. De afgelopen twee maanden hebben we gedacht de te grote aanloop van deelnemers op te kunnen vangen via het gebruik van starttijden. Afgaande op de reacties en eigen waarneming, zijn we echter tot de conclusie gekomen dat dit toch niet de oplossing is. Reden om de komende maand weer terug te vallen op de al jaren gebruikelijke invulling met als kanttekening dat het uiterste tijdstip van inschrijven donderdag 8 september  om 12.00 uur is en dat het maximum aantal deelnemers op 36 wordt gesteld. Wees er dus snel bij ! We zullen ons overigens intern nog eens gaan beraden of een tweede maandtoernooi niet gewenst is om uiteindelijk toch zoveel mogelijk golfers gelegenheid te geven om aan een toernooi deel te nemen.

maandag 15 augustus 2016 16:12

Golf verbroedert in het Hof van Twente

Alhoewel het al een traditie begint te worden, hebben wij dit jaar pas voor het eerst deelgenomen aan het jaarlijkse golfuitje en allebei hebben we vreselijk genoten. Op donderdagmorgen 11 augustus togen wij in de stromende regen richting Delden om bij Aparthotel Delden/Golfbaan De Lage Mors zo rond 12.30 uur te worden ontvangen door alle ander deelnemers. Helaas moest Cees in verband met een blessure op het laatste moment verstek laten gaan, maar Annemieke, Lenie, Nel, Joke, Marian, Dorry, Suzan, Maria, Dineke, Netty, Marie, Yvonne, Ank, Evelyn, Janny, Thea, Corry, Wim, Dick, Gerard, Leo, Johan, Dirk, Casper, Harry, Kees, Henk, Edwin, Lau, Ton, Arie en Hans waren allen op tijd present om de koffie of thee met krentenwegge tot zich te nemen, de breefing aan te horen, in te checken en vervolgens zich om te kleden voor het 1e rondje van 9 holes.

zaterdag 06 augustus 2016 21:08

Maandtoernooi augustus met BBQ-smaak

Het maandtoernooi van augustus was er weer een om in te lijsten. Het foto-album opgemaakt door Harold Wassenaar spreekt al boekdelen en bijgaand verslag van Nico Stuffers doet daar niet voor onder.
 
De weer goden waren ons vrijdag op het toernooi goed gezind.
Regen of wind kon geen oorzaak zijn van mindere prestaties.
Zoals onze voorganger Leendert zei”: Meedoen is belangrijker dan winnen!Daarin heeft hij als olympische gedachte wel gelijk, maar ik hoor veel gemopper en er wordt flink gebaald als het niet lekker loopt.
Tussen de eerste en laatste flight lag een hele poos.De vroege vogels hadden dus een aardige voorsprong aan de bar.Drinken voor de tijd doet telling en score geen goed, na de tijd worden de resultaten meer bijgekleurd.

Ruim 10 jaar geleden wist Ton Horsman een drietal golfvrienden over te halen om mee te gaan in zijn plannen om op en langs de voetbalvelden van FC Lisse een 9-holes golfbaan aan te leggen. De vier zorgden zelf voor de financiën, de huidige golfleraar werd aangetrokken, de nodige vergunningen werden aangevraagd en in mei 2006 kon worden gestart met de aanleg om op maandag 2 oktober 2006 voor het eerst te kunnen golfen.

Met de aanleg was het werk echter nog lang niet gedaan. Door de aanleg van kunst-grasvelden en de bouw van nieuwe kleedkamers, moesten in 2008 de drivingrange en een drietal holes immers weer worden gesloten om vervolgens over te gaan tot de huidige invulling. Ondertussen was ook de als ontvangstruimte dienende container vervangen door het inpandige clubhuis annex golfshop. Voor wat betreft de organisatie was er al vanaf het begin een bezetting aan marshals en enkele onderhoudsmensen. Het eerste maandtoernooi werd georganiseerd en al snel volgde ook het inlooptoernooi. Via allerlei acties zoals het houden van open dagen en het organiseren van het harddraverij- en het Ter Specke Keukenhof-golftoernooi, kreeg ook de publiciteit de nodige aandacht.

donderdag 28 juli 2016 18:38

Maandtoernooi vrijdagmiddag 5 augustus

Velen van u zitten nog midden in het zomerreces en golfen nu op andere golfbanen in Europa. Op Golfbaan Ter Specke is het met het mooie weer van de afgelopen tijd echter ook goed vertoeven. Zowel de greens als de fairways liggen er juist nu fantastisch bij. Reden temeer om de thuisblijvers  weer eens uit te nodigen voor het maandelijkse golftoernooi op de eerste vrijdag van de maand. Ook deze keer zal afhankelijk van het aantal aanmeldingen weer gewerkt worden met starttijden met een tussenpauze van 8 minuten en flights van maximaal 4 personen. De eerste flight start om 13.00 uur en als het gaat om flight 10 zal de starttijd daarmee op 14.12 uur uitkomen. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij uiterlijk om 12.30 uur aanwezig zijn voor de breefing van onze golfpro. Omdat deze keer geen consumptie-munten worden verstrekt, is het inleggeld verlaagd naar € 6,50 (en voor niet leden naar € 12,50). Bij binnenkomst is er weer de gebruikelijke koffie en thee met cake, terwijl na afloop enkele ronden bittergarnituur worden verstrekt. Dit alles inclusief het prijzengeld.

Het vijfde Ter Specke-Keukenhof Golftoernooi staat al weer bijna voor de deur. De draaiboeken liggen al klaar, onze vrijwilligers staan te trappelen om de tijdelijke 9 holes golfbaan rond kasteel Keukenhof weer aan te leggen en de afspraken met de cateraars zijn gemaakt. In combinatie met de qualifying 9 holes golfbaan van Golfbaan Ter Specke zal weer sprake zijn van een uitdagende 18 holes golfbaan waar menig golfer zich goed kan uitleven. Ook nu zal sprake zijn van een complete verzorging zoals in onderstaand programma tot uitdrukking komt. Per deelnemer betaalt men € 90,00 en inmiddels zijn   de nodige flights al weer aangemeld. De netto-opbrengst van de dag komt ten goede aan een nader te bepalen aanschaf voor de Kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof en aan de Voedselbank.De organisatie van de dag ligt in handen van Golfclub Ter Specke, De Sponsorcommissie van FC Lisse en de Van Lynden Society.  

In verband met de steeds grotere aanloop van deelnemers is afgelopen vrijdag voor het eerst gewerkt met starttijden waarbij een tiental flights vanaf 13.00 uur met tussenpozen van 8 minuten aan het toernooi begonnen. Daardoor was sprake van een vlotte doorloop zonder oponthoud, hetgeen het golfen alleen maar prettiger maakt. Met de maand juni als natste maand van de afgelopen 20 jaar achter ons, was het een genot om te golfen op de perfecte grasmatten van zowel de fairways als de greens en werden de paar spetters die vielen slechts gevoeld als een stukje welkome verkoeling.

Deze week is in GOLF.NL Weekly een ranglijst gepubliceerd van de par-3 golfbanen in Nederland oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarbij is gekeken naar de course rating van de baan ofwel de zogenaamde moeilijkheidsgraad uitgedrukt in een cijfer. Hoe hoger de course rating hoe moeilijker de baan en hoe meer slagen je meekrijgt bij een qualifying ronde of wedstrijd.

Na afsluiting van het jaarlijkse onderhoud liggen de fairways er weer bij als een biljartlaken, hetgeen zich zal vertalen in betere golfprestaties en nieuwe baanrecords. Alhoewel de greens al elke week door onze eigen mensen worden onderhouden, heeft leverancier MyViewGolf het jaaronderhoud uitgevoerd en daarmee ook de greens weer in nieuwstaat terug gebracht. Golfbaan Ter Specke: een golfbaan met een optimale kwaliteit en last but not least Qualifying. Zoals bekend heeft het enthousiasme van onze golfers inmiddels al enkele malen geleid tot een erg grote aanloop bij het maandelijkse toernooi, zodat in de opzet van een gunshot-start te grote flights en oponthoud niet meer te vermijden waren. Na intern beraad is daarom besloten om te gaan werken met starttijden met een tussenpauze van 8 minuten en flights van maximaal 4 personen. De eerste flight start om 13.00 uur en als het gaat om flight 10 zal de starttijd daarmee op 14.12 uur uitkomen. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij uiterlijk om 12.30 uur aanwezig zijn voor de breefing van onze golfpro. 

vrijdag 27 mei 2016 13:37

Maandtoernooi en onderhoud

Zoals u ongetwijfeld al heeft gemerkt, vindt op dit moment weer het jaarlijkse groot onderhoud aan de velden plaats. Dit noodzakelijk kwaad veroorzaakt weliswaar enig ongemak door het tijdelijk gesloten zijn van 2 of meerdere greens, maar het eindresultaat is wel weer een perfecte grasmat waar menig fairway elders niet aan kan tippen. Op dit moment zijn tot woensdag a.s. slechts 6 holes bespeelbaar en kunnen we daarna met het vrijgeven van hole 3 en 4 weer 8 holes bespelen. Zo rond 20 juni zijn alle greens weer beschikbaar en is de baan weer qualifying. Overigens ondergaan op woensdag 8 juni ook alle greens een grote onderhoudsbeurt door het bedrijf MyViewGolf. 

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 8 van 38