vrijdag 24 augustus 2018 19:19

Maandtoernooi 7 september

Na de inmiddels achter ons liggende tropische periode hopen we nu nog een langdurig nazomer te gaan beleven met in ieder geval veel golfplezier. Daar gaan we in ieder geval weer van proeven tijdens de maandtoernooien waarvan er a.s. vrijdagmiddag 7 september weer een op het programma staat. Omdat de meesten onder ons ook wel weer terug zullen zijn van hun vakantie, verwachten we weer een grote opkomst. Het is dus raadzaam om er in ieder geval op tijd bij te zijn.

zondag 19 augustus 2018 19:09

Clubkampioenschap Golfclub Ter Specke 2018

De kruitdampen van het vrijwilligersuitje waren nog nauwelijks opgetrokken of een aantal golfers moesten zich op zondag 19 augustus al weer melden voor de finale van het Clubkampioenschap 2018. De 18 heren en 6 dames die op zondag 12 augustus door de voorronde waren gekomen, werden ontvangen in ons nieuwe clubhuis waar Annemieke en Harry Woerde de hele middag paraat waren om iedereen te voorzien van een hapje en drankje.

Het jaarlijkse vrijwilligersuitje van Golfclub Ter Specke is er weer een om in te lijsten. De organisatie had zich goed voorbereid en op vrijdagmiddag 17 augustus waren de weergoden ons ook nog eens gunstig gezind. Kortom de circa 40 deelnemers waren er helemaal klaar voor om er een grandioos festijn van te maken.

Onder de bezielende leiding van de toernooicommissie is het clubkampioenschap op zondag 12 augustus om 10.00 uur weer van start gegaan. Eerst werden echter de nieuwe vlaggen voor op de greens gepresenteerd na het nodige voorwerk verricht door Harry Woerde en Ton Veenhof. Wellicht omdat bij het wekelijkse inlooptoernooi en het maandtoernooi veelal de shot-gun start ofwel Le Mans-start wordt gehanteerd, is gekozen voor zwart-wit geblokte vlaggen waardoor de finish per hole heel duidelijk in beeld wordt gebracht. Voor het clubkampioenschap werd echter gewerkt met starttijden, zodat het voor veel deelnemers even wachten was voordat ze de wei in konden en uiteraard was het voor de vroege volgels weer lang wachten op de uitslag.

zondag 05 augustus 2018 14:50

Het heetste maandtoernooi

Vandaag een verslag van Gerard Laas als winnaar bij de heren:


Het heetste maandtoernooi

 

Na een openings woord van Dick Faas( de golfpro is met vakantie) konden de kaarten geschut worden. 

Na een paar holes kwamen de dames van de catering om onze dorst te lessen. 

De wedstrijd was niet van hoog niveau maar dit was te danken aan de temperatuur.

Ook dit jaar mogen we met een tevreden gevoel terugkijken op de vijf tropische zondagen waarop in de maand juli voor de tweede keer de ZondagMiddagCompetitie is gespeeld. Gedurende vijf zondagen werd gestreden om de overwinning met als gegeven dat men de uitslag van een mindere dag kon laten vervallen. Bijgaand verslag is van de hand van deelneemster Anja Hoogenkamp:

maandag 30 juli 2018 15:05

Hans Roest, een eerlijke vinder

Een van onze golfleden Hans Bijker vond bijgaande anekdote de moeite waard om te vermelden:

 

Afgelopen vrijdagochtend vond Hans Roest een biljet van 50 euro ergens op één van de greens.

Natuurlijk heeft hij deze afgegeven bij de Marshal van dienst, in dit geval Niek van Ginkel.

De zoektocht naar de gedupeerde kostte Niek een stevige wandeling, maar de gelukkige eigenaar werd uiteindelijk gevonden.

Hulde aan de eerlijke vinder Hans Roest! (inzet foto)

p.s. Of het biljet na afloop is omgezet in glazen bier vertelt het verhaal niet.

Het weer is vandaag met temperaturen oplopend tot 37 graden nog duidelijk van slag, maar dit zal tijdens het maandtoernooi van vrijdagmiddag 3 augustus gelukkig heel anders zijn. Een lekker zonnetje, rond de 23 graden, een gezellig sfeertje en verder alles wat een golftoernooi nodig heeft om te slagen. Terwijl onze golfpro nog geniet van een wel verdiende vakantie, gaan zijn leerlingen en oud-leerlingen weer de wei in om te laten zien dat ze toch wat opgestoken hebben van de van Leendert genoten golflessen. Inmiddels is het golfnivo zelfs nog verder opgekrikt dankzij de van Simon Lagendijk ontvangen theorie-lessen.

Wij in Nederland zijn dit niet gewend, maar het bijna subtropische weer blijft maar aanhouden. De fairways smachten naar water en de golfers doen niets anders als transpireren. Na de inzet van onze onderhoudsploeg zijn de fairways echter weer up-to-date en bovendien heeft het opnieuw inzaaien van de velden geleid tot alleen nog maar groene lakens. Perfecte omstandigheden dus om nu eindelijk weer eens voor nieuw persoonlijke records de clubs uit de tas te halen.

vrijdag 15 juni 2018 14:49

Eerst zaaien en daarna oogsten

onderhoudgreen1

De maand juni staat voor Golfbaan Ter Specke in het teken van groot onderhoud. In navolging van het groot onderhoud van de velden krijgen ook alle greens weer een facelift. Vanaf afgelopen woensdag is onze onderhoudsploeg doende met het ontluchten, het schonen en het opnieuw bezanden van de greens en onderwijl is inmiddels ook de putting-green weer eens aangepakt. De inzet beloont, omdat hiermee niet alleen de levensduur wordt verlengd, maar nog belangrijker: de greens zijn weer als nieuw en inmiddels ook geslaagd voor de test als het gaat om de balsnelheid en de balrichting. Kortom een nog beter gevoel bij het benaderen en bespelen van de greens.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 2 van 41