GOLFTOERNOOI ZONDAG 9 SEPTEMBER GOLFCLUB TER SPECKE 

Al enige tijd speelde onze golfpro Leendert de Goeij met de gedachte om een golftoernooi te organiseren voor leden van GolfclubTer Specke die weinig of geen toernooi ervaring hebben en nog niet zo lang met deze mooie sport bezig zijn.

Afgelopen zondag 9 september was het eindelijk zo ver en stonden 24 enthousiaste spelers te trappelen om de baan op te gaan.

De zon scheen volop, de temperatuur was heerlijk  en om 14.10 werd het startsein gegeven. De stemming zat er al meteen goed in en op elke hole was het een en al bedrijvigheid om tot een goede score te komen.

zaterdag 08 september 2018 19:22

Maandtoernooi weer als vanouds

Omdat Rita van der Veer deze keer in de prijzen viel, was het aan haar de eer om onderstaand verslag te maken en daarvoor uiteraard onze dank. Aanvullend is het toch wel het vermelden waard, dat Golfpro Leendert bij zijn inleiding even stil stond bij het overlijden van ons lid van verdienste Ben Kempkes. Wij zullen Ben, die nog steeds samen met Casper actief was bij de inlooptoernooien van de dinsdagmorgen en de periodieke toernooien "buiten de deur", blijven herinneren als een zeer aimabel man en uiteraard ook de man welke ons elk jaar weer voorzag van een gratis amarylis.
vrijdag 24 augustus 2018 19:19

Maandtoernooi 7 september

Na de inmiddels achter ons liggende tropische periode hopen we nu nog een langdurig nazomer te gaan beleven met in ieder geval veel golfplezier. Daar gaan we in ieder geval weer van proeven tijdens de maandtoernooien waarvan er a.s. vrijdagmiddag 7 september weer een op het programma staat. Omdat de meesten onder ons ook wel weer terug zullen zijn van hun vakantie, verwachten we weer een grote opkomst. Het is dus raadzaam om er in ieder geval op tijd bij te zijn.

zondag 19 augustus 2018 19:09

Clubkampioenschap Golfclub Ter Specke 2018

De kruitdampen van het vrijwilligersuitje waren nog nauwelijks opgetrokken of een aantal golfers moesten zich op zondag 19 augustus al weer melden voor de finale van het Clubkampioenschap 2018. De 18 heren en 6 dames die op zondag 12 augustus door de voorronde waren gekomen, werden ontvangen in ons nieuwe clubhuis waar Annemieke en Harry Woerde de hele middag paraat waren om iedereen te voorzien van een hapje en drankje.

Het jaarlijkse vrijwilligersuitje van Golfclub Ter Specke is er weer een om in te lijsten. De organisatie had zich goed voorbereid en op vrijdagmiddag 17 augustus waren de weergoden ons ook nog eens gunstig gezind. Kortom de circa 40 deelnemers waren er helemaal klaar voor om er een grandioos festijn van te maken.

Onder de bezielende leiding van de toernooicommissie is het clubkampioenschap op zondag 12 augustus om 10.00 uur weer van start gegaan. Eerst werden echter de nieuwe vlaggen voor op de greens gepresenteerd na het nodige voorwerk verricht door Harry Woerde en Ton Veenhof. Wellicht omdat bij het wekelijkse inlooptoernooi en het maandtoernooi veelal de shot-gun start ofwel Le Mans-start wordt gehanteerd, is gekozen voor zwart-wit geblokte vlaggen waardoor de finish per hole heel duidelijk in beeld wordt gebracht. Voor het clubkampioenschap werd echter gewerkt met starttijden, zodat het voor veel deelnemers even wachten was voordat ze de wei in konden en uiteraard was het voor de vroege volgels weer lang wachten op de uitslag.

zondag 05 augustus 2018 14:50

Het heetste maandtoernooi

Vandaag een verslag van Gerard Laas als winnaar bij de heren:


Het heetste maandtoernooi

 

Na een openings woord van Dick Faas( de golfpro is met vakantie) konden de kaarten geschut worden. 

Na een paar holes kwamen de dames van de catering om onze dorst te lessen. 

De wedstrijd was niet van hoog niveau maar dit was te danken aan de temperatuur.

Ook dit jaar mogen we met een tevreden gevoel terugkijken op de vijf tropische zondagen waarop in de maand juli voor de tweede keer de ZondagMiddagCompetitie is gespeeld. Gedurende vijf zondagen werd gestreden om de overwinning met als gegeven dat men de uitslag van een mindere dag kon laten vervallen. Bijgaand verslag is van de hand van deelneemster Anja Hoogenkamp:

maandag 30 juli 2018 15:05

Hans Roest, een eerlijke vinder

Een van onze golfleden Hans Bijker vond bijgaande anekdote de moeite waard om te vermelden:

 

Afgelopen vrijdagochtend vond Hans Roest een biljet van 50 euro ergens op één van de greens.

Natuurlijk heeft hij deze afgegeven bij de Marshal van dienst, in dit geval Niek van Ginkel.

De zoektocht naar de gedupeerde kostte Niek een stevige wandeling, maar de gelukkige eigenaar werd uiteindelijk gevonden.

Hulde aan de eerlijke vinder Hans Roest! (inzet foto)

p.s. Of het biljet na afloop is omgezet in glazen bier vertelt het verhaal niet.

Het weer is vandaag met temperaturen oplopend tot 37 graden nog duidelijk van slag, maar dit zal tijdens het maandtoernooi van vrijdagmiddag 3 augustus gelukkig heel anders zijn. Een lekker zonnetje, rond de 23 graden, een gezellig sfeertje en verder alles wat een golftoernooi nodig heeft om te slagen. Terwijl onze golfpro nog geniet van een wel verdiende vakantie, gaan zijn leerlingen en oud-leerlingen weer de wei in om te laten zien dat ze toch wat opgestoken hebben van de van Leendert genoten golflessen. Inmiddels is het golfnivo zelfs nog verder opgekrikt dankzij de van Simon Lagendijk ontvangen theorie-lessen.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 41